vrijdag 12 mei 2017

Fair Trade Challenge 2017

Soms passen alle stukken van de puzzel. Bijvoorbeeld als je dochter verjaart middenin de Fairtrade Challenge 2017. Vooral als die uitdaging inhoudt dat we met z'n allen cake moeten eten. Cake met zo veel mogelijk fairtrade-ingrediënten, maar dat spreekt hier voor ons eigenlijk voor zich.
Wat mij betreft is de challenge al geslaagd: Deze voormiddag bakte ik een appelcake, een chocoladecake en een bananencake. Mijn hoofd gloeit van de warme ovens en de bedrijvigheid, maar het is gelukt.


joehoe, er is nog een Paas-overschotje dat ook mee mag doen!


Rietsuiker, Chocolade, Bananen met het fairtrade-label, de andere ingrediënten afkomstig van lokale producenten en waar het kon ook nog biologisch.
Na school trakteert Jackie haar vriendjes op een stukje faire cake, in de speeltuin. En daar posten we nog wel wat meer foto's van.


En oh ja: dit feestje van Jackie is uiteraard min of meer privé. Morgen gaan we nog eens op bezoek bij haar en onze vriendjes in de hoofdstad. Ook daar doen we van faire cake. De uitdaging: bij twintig bevestigde gasten trakteert Fairtrade en moeten we zelf niet bakken! Dus wie zaterdagvoormiddag in het Brusselse met ons de wereld wil komen verbeteren, mag zijn aanwezigheid bevestigen op dit evenementje!

Doen hoor, want die cakes zijn naar verluidt zwaar de moeite!

4 opmerkingen:

  1. O deze heb ik te laat gezien! En misschien was het nog wat vroeg om al op uitstap te gaan met ons kleintje. Hopelijk heeft hij gesmaakt! Proficiat jackie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb er aan gedacht je te bellen. Maar ik bedacht ook dat dat wel heel vroeg zou zijn voor zo'n drukke uitstap. Maar het was wel gezellig.

    BeantwoordenVerwijderen