Doorgaan naar hoofdcontent

over letters enzo

Handletteren: iedereen en zijn moeder doet dat tegenwoordig. Dat komt doordat dat eigenlijk geweldig plezant is, we moeten daar niet onnozel over doen. Ik dompelde me twee jaar geleden al eens onder in de grondbeginselen van het hippe schoonschrift. Ik had het daar al eens over.


Ik heb daar sindsdien niet gek veel meer mee gedaan, behalve vol bewondering kijken naar wat andere mensen allemaal toch kunnen. Tine bijvoorbeeld. Behoorlijk verbluffend wat zij zichzelf heeft aangeleerd op een paar maanden tijd.

Ik kreeg de geweldige kans om even bij haar in de leer te gaan, om te leren brushletteren. Daar vertelde ze zelf al eens over op haar blog. (En ze legt daar ook uit wat het verschil tussen die technieken is - het zit hem in de pen waarmee je het doet). Zeker de moeite om in de gaten te houden.

De techniek aanleren is één ding, maar dan moet je vooral gaan oefenen. En neen, ik heb geen heel erg vaste hand en neen, ik heb ook niet bijzonder veel doorzettingsvermogen. Maar ik amuseer me wel. Ter inspiratie haalde ik nog een boek in huis. De keuze is groot. Het werd "meer met letters" van Martine Boere (van Studio Suikerzoet).


Omdat ik geen zin heb om de zoveelste "home is where the heart is" in mijn inkomhal op te hangen, haal ik soms inspiratie uit het getater van de vierjarige. Afgekeken bij Joeke, al een kwarteeuw mijn inspiratiebron voor out-of-the-box-denken.


Jackie's interpretatie van "jij verjaart in mei en Lucille verjaart in juli"
Spielereien, vaak in mijn agenda. Verre van perfect, maar reuzeleuk om te doen. Ik post mijn vorderingen op Instagram, dus volgen maar

Wie kent er nog letterkunstenaars die het volgen waard zijn? 


Reacties

 1. Ik verjaar in jou en Lucille in ons. Schitterend! Ik verjaar trouwens ook in juli en geef toe, dat is toch gewoon verwarrend?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het heeft bij mij wel even geduurd eer ik begreep wat ze bedoelde. Maar inderdaad, dat is allemaal verwarrend. Mei en Juli dan nog, begrijp dat maar eens. Leuk om eigenlijk aan de hand van die uitspraken te zien hoe ze stilaan de wereld ontdekken.

   Verwijderen
 2. Super leuk! Zo'n tof idee om uitspraken van je kindjes te gebruiken! Groetjes, Lieselot

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk! ik heb net een leuk klein boekje gekregen in de vorm van de beginletter van mijn dochters naam, en ik ben van plan haar uitspraken daarin te schrijven :)
  ik volg verschillende handlettering-profielen op Instagram. maar ik heb teveel profielen die ik volg om ze te kunnen terugvinden - eigenlijk zou je die zoals bij Pinterest een beetje moeten kunnen sorteren he?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat zou écht handig zijn! Maar dan zou ik me daar waarschijnlijk weer volledig in verliezen - net als bij Pinterest.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?

Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.
Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".


Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

O, kom er eens kijken

Sinterklaas is in het land en elk jaar proberen wij de hoeveelheid brol die hij binnenbrengt in te perken. Onder brol verstaan wij in dit geval: niet-duurzaam speelgoed. Ik houd niet van plastic. Daar zijn veel redenen voor, mijn liefde voor onze planeet is de belangrijkste. Bovendien vind ik houten speelgoed veel mooier en onze meisjes spelen er graag mee.

Soms kost het wel wat meer, maar wat een fijne ontdekking was het assortiment houten speelgoed van LIDL! (nu trouwens met grote kortingen).  Puzzels, auto's maar ook speelgoedeten, keukenaccessoires… Helemaal verliefd was ik op de meubeltjes voor een poppenhuis. Prachtig voor in ons IKEA-huisje dat maanden geleden al tweedehands op de kop werd getikt.
Jackie is er helemaal weg van, en de meubeltjes doen het geweldig in combinatie met de Sylvanian-konijntjes waar ze al een paar weken van droomde.Wel plastic maar geen brol vind ik trouwens Playmobil. Omdat dat toch best duurzaam is. Mijn dochters spelen met de Playmobil waar ik …