maandag 1 mei 2017

over letters enzo

Handletteren: iedereen en zijn moeder doet dat tegenwoordig. Dat komt doordat dat eigenlijk geweldig plezant is, we moeten daar niet onnozel over doen. Ik dompelde me twee jaar geleden al eens onder in de grondbeginselen van het hippe schoonschrift. Ik had het daar al eens over.


Ik heb daar sindsdien niet gek veel meer mee gedaan, behalve vol bewondering kijken naar wat andere mensen allemaal toch kunnen. Tine bijvoorbeeld. Behoorlijk verbluffend wat zij zichzelf heeft aangeleerd op een paar maanden tijd.

Ik kreeg de geweldige kans om even bij haar in de leer te gaan, om te leren brushletteren. Daar vertelde ze zelf al eens over op haar blog. (En ze legt daar ook uit wat het verschil tussen die technieken is - het zit hem in de pen waarmee je het doet). Zeker de moeite om in de gaten te houden.

De techniek aanleren is één ding, maar dan moet je vooral gaan oefenen. En neen, ik heb geen heel erg vaste hand en neen, ik heb ook niet bijzonder veel doorzettingsvermogen. Maar ik amuseer me wel. Ter inspiratie haalde ik nog een boek in huis. De keuze is groot. Het werd "meer met letters" van Martine Boere (van Studio Suikerzoet).


Omdat ik geen zin heb om de zoveelste "home is where the heart is" in mijn inkomhal op te hangen, haal ik soms inspiratie uit het getater van de vierjarige. Afgekeken bij Joeke, al een kwarteeuw mijn inspiratiebron voor out-of-the-box-denken.


Jackie's interpretatie van "jij verjaart in mei en Lucille verjaart in juli"
Spielereien, vaak in mijn agenda. Verre van perfect, maar reuzeleuk om te doen. Ik post mijn vorderingen op Instagram, dus volgen maar

Wie kent er nog letterkunstenaars die het volgen waard zijn? 


6 opmerkingen:

 1. Ik verjaar in jou en Lucille in ons. Schitterend! Ik verjaar trouwens ook in juli en geef toe, dat is toch gewoon verwarrend?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het heeft bij mij wel even geduurd eer ik begreep wat ze bedoelde. Maar inderdaad, dat is allemaal verwarrend. Mei en Juli dan nog, begrijp dat maar eens. Leuk om eigenlijk aan de hand van die uitspraken te zien hoe ze stilaan de wereld ontdekken.

   Verwijderen
 2. Super leuk! Zo'n tof idee om uitspraken van je kindjes te gebruiken! Groetjes, Lieselot

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk! ik heb net een leuk klein boekje gekregen in de vorm van de beginletter van mijn dochters naam, en ik ben van plan haar uitspraken daarin te schrijven :)
  ik volg verschillende handlettering-profielen op Instagram. maar ik heb teveel profielen die ik volg om ze te kunnen terugvinden - eigenlijk zou je die zoals bij Pinterest een beetje moeten kunnen sorteren he?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat zou écht handig zijn! Maar dan zou ik me daar waarschijnlijk weer volledig in verliezen - net als bij Pinterest.

   Verwijderen