Doorgaan naar hoofdcontent

uit met de mini's: kinderboerderij "Juffertje in 't Groen"
Als de school een facultatieve vrije dag viert op woensdag, dan betekent dat dat er vanaf 6u30 twee kinderen onafgebroken de oren van mijn hoofd snateren. Zelfs als ze braaf zijn en ik goedgezind, is dat nog een beproeving. Dan is een uithuizige activiteit in gezelschap wel welkom.Niet zo ver hier vandaan is er Juffertje in 't Groen, een toffe kinderboerderij met vooral een geweldige speeltuin. Erg ruw en intuïtief, wij houden daarvan. Denk: een enorme berg vuile aarde met klimtouwen en glijbaantjes, een grote zandbak, tientallen speelgoedtractors en fietsjes en wat verderop in het bos een boomhut, een indianenkamp en een klein parcours met balkjes om overheen te balanceren.

een konijn dat eieren legt

Er zijn uiteraard ook dieren, maar daar lijken die kinderen van ons nog het minst in geïnteresseerd.Het allerleukst is de hooischuur. Geniaal in zijn eenvoud. Een berg hooi in een schuur. En een paar harken, wat klompen, enkele kruiwagens. Binnen, dus ook pret verzekerd als het regent - ideaal bij wisselvallig weer zoals vandaag.

En bovendien kan je er eten. Croques, frikandellen met krieken, pensen met appeltjes, omelet en pannenkoeken. Ideaal dus om een stuk van de vrije voormiddag te overbruggen, middag te eten en op te krassen als het grote volk toestroomt voor verjaardagsfeestjes en dergelijke. Want dat kan daar ook.


Juffertje In 't Groen werd al eerder uitgetest en goed bevonden, zie Compleet Geluk en Vaderklap.

De foto's nam ik op eerdere uitstapjes naar Juffertje In 't Groen. Bijvoorbeeld een paar weken geleden, met de klas van Jackie.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?

Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.
Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".


Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

O, kom er eens kijken

Sinterklaas is in het land en elk jaar proberen wij de hoeveelheid brol die hij binnenbrengt in te perken. Onder brol verstaan wij in dit geval: niet-duurzaam speelgoed. Ik houd niet van plastic. Daar zijn veel redenen voor, mijn liefde voor onze planeet is de belangrijkste. Bovendien vind ik houten speelgoed veel mooier en onze meisjes spelen er graag mee.

Soms kost het wel wat meer, maar wat een fijne ontdekking was het assortiment houten speelgoed van LIDL! (nu trouwens met grote kortingen).  Puzzels, auto's maar ook speelgoedeten, keukenaccessoires… Helemaal verliefd was ik op de meubeltjes voor een poppenhuis. Prachtig voor in ons IKEA-huisje dat maanden geleden al tweedehands op de kop werd getikt.
Jackie is er helemaal weg van, en de meubeltjes doen het geweldig in combinatie met de Sylvanian-konijntjes waar ze al een paar weken van droomde.Wel plastic maar geen brol vind ik trouwens Playmobil. Omdat dat toch best duurzaam is. Mijn dochters spelen met de Playmobil waar ik …