donderdag 8 juni 2017

uit met de mini's: kinderboerderij "Juffertje in 't Groen"
Als de school een facultatieve vrije dag viert op woensdag, dan betekent dat dat er vanaf 6u30 twee kinderen onafgebroken de oren van mijn hoofd snateren. Zelfs als ze braaf zijn en ik goedgezind, is dat nog een beproeving. Dan is een uithuizige activiteit in gezelschap wel welkom.Niet zo ver hier vandaan is er Juffertje in 't Groen, een toffe kinderboerderij met vooral een geweldige speeltuin. Erg ruw en intuïtief, wij houden daarvan. Denk: een enorme berg vuile aarde met klimtouwen en glijbaantjes, een grote zandbak, tientallen speelgoedtractors en fietsjes en wat verderop in het bos een boomhut, een indianenkamp en een klein parcours met balkjes om overheen te balanceren.

een konijn dat eieren legt

Er zijn uiteraard ook dieren, maar daar lijken die kinderen van ons nog het minst in geïnteresseerd.Het allerleukst is de hooischuur. Geniaal in zijn eenvoud. Een berg hooi in een schuur. En een paar harken, wat klompen, enkele kruiwagens. Binnen, dus ook pret verzekerd als het regent - ideaal bij wisselvallig weer zoals vandaag.

En bovendien kan je er eten. Croques, frikandellen met krieken, pensen met appeltjes, omelet en pannenkoeken. Ideaal dus om een stuk van de vrije voormiddag te overbruggen, middag te eten en op te krassen als het grote volk toestroomt voor verjaardagsfeestjes en dergelijke. Want dat kan daar ook.


Juffertje In 't Groen werd al eerder uitgetest en goed bevonden, zie Compleet Geluk en Vaderklap.

De foto's nam ik op eerdere uitstapjes naar Juffertje In 't Groen. Bijvoorbeeld een paar weken geleden, met de klas van Jackie.

4 opmerkingen: