Doorgaan naar hoofdcontent

De Fresita's aan de 5:2 - week 2


U vraagt zich ongetwijfeld massaal af hoe het ons, 5:2-ers, vergaat. Wel: het leven van een mens op dieet zit vol beproevingen. Een overzichtje van de week:


BEPROEVING 1: INSTAGRAM
Al die heerlijke ontbijtjes, lunches en latte macchiato's... dat maakt het er niet eenvoudig op. Ik probeer niet te kijken. Maar ik wil natuurlijk ook wel heel trots de foto's die ik maak tijdens mijn lunchwandelingetje posten...
VERDICT: GESLAAGD!




BEPROEVING 2: VERJAARDAGSFEESTJE
Ik heb een vastendag en rijd naar huis van mijn werk. Ik heb nog maar een paar van de 500 toegestane kcal binnen, dus nog geen avondeten. Er komt een uitnodiging van een jarige vriendin. Heel gezellig, maar mijn zelfbeheersing was ver zoek: ik propte mezelf vol met chips, olijven, kaas en M&M's.
VERDICT: GEFAALD! (hoewel, ik dronk geen alcohol. Dat is toch ook heel flink.)



BEPROEVING 3: KOFFIETJES DRINKEN
Ik doe dat nogal graag, een koffietje gaan drinken met vrienden. Ik hield het deze week op thee en liet meestal zelfs het koekje bij die thee achterwege. Ik bestel zelfs geen havermoutkoek bij Croq'n'More (maar ik denk wel dat dat één van de eerste dingen is die ik binnen vijf weken ga kopen) en geen taartje bij Stuckens. Bij die laatste kan ik wel de koekjes die je bij de thee krijgt niet laten liggen. Onmogelijk.
VERDICT: BIJNA GESLAAGD




BEPROEVING 4: NEUZEKES
een collega trakteert met neuzekes. Neuzekes!!! Ik sterf een beetje en loop met een grote boog om de briefingtafel heen.
VERDICT: GESLAAGD


BEPROEVING 5: INFO-AVOND
Gezellige avond op de school van Jackie en iedereen mag iets lekkers meebrengen. En dat op een vastendag. Ik zorg dat ik dit keer wel mijn avondeten achter de kiezen heb, en breng aardbeien en bessen mee om te delen. Van de buurderij trouwens. Toen ik die allemaal op had, ging ik alsnog aan de chips.
VERDICT: GEFAALD


Einduitslag: ik faalde een paar keer en ik slaagde een paar keer. Zo gaat dat in het leven. Maar wat telt, las ik op de weegschaal: er ging weer een kilo af en ik overschreed daarmee een voor mij belangrijke grens. Of onderschreed, eigenlijk. Is dat een woord? Hoe dan ook. Ik zag een getal op de weegschaal dat ik al een hele tijd niet meer gezien had. Het was een blij weerzien. Dus alles bij elkaar ben ik al meer dan 3 kilo afgevallen, en week 3 is nog volop bezig. En voor meneer Fresita precies hetzelfde. Wij zijn tevreden (en weldra superslanke) mensen.


Reacties

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?





Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.




Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".






Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

Wat eten de Fresita's: weekmenu week 1 - 2018

maandag: erwtensoep met worst en spek / slagroomtaart / Fabiolaschotel
Het nieuwe jaar wordt traditioneel ingezet aan tafel bij de mama. Met een stevige soep en oldskool dessertjes: een dikke vette slagroomtaart en een Fabiolaschotel. Dat laatste is rijstpap met fruit, een klassieker waarop de buurvrouw ons bij elke festiviteit trakteert.



dinsdag: quiche met broccoli en prei / soep met brood 
We krijgen impulsieve gasten over de vloer die besluiten bij ons te lunchen. Ze brengen wat ingrediënten mee, en met wat wij nog in huis hebben kunnen we een quiche in elkaar boxen. Op de wijze van Alain Provist.

woensdag: kikkererwten met gebakken knolselder en boerenkool
Als detox voor de kerstdagen is een weekje Pascale Naessens geen slecht idee. Het boek Puur Pascale 2 bewijst dienst deze week. Een heerlijke schotel, een stuk halloumi erbij maakt het af.

donderdag: oosterse wokschotel met spruiten en scampi 
Alweer Pascale. Het is heerlijk. Bovendien eten onze meisjes bij oma, dus kunnen wij nog…