dinsdag 5 september 2017

Uit met de mini's: de Halve Maan

De Halve Maan is een provinciaal domein met een enorm openluchtzwembad. Het ligt in Diest maar is populair bij jongeren die van heinde en verre komen afgezakt bij mooi weer.
Ik heb een gruwelijke hekel aan het overvolle zwembad en zandstrand waar er altijd wel wat te beleven valt, de ene dag al wat grimmiger dan de andere. Maar er zijn ook vele troeven. Zo vind ik het bijvoorbeeld heerlijk om 's morgens, als de kinderen zijn weggebracht, baantjes te gaan trekken. Veel leuker in openlucht.
Maar eigenlijk moet je gewoon dat zwembad voorbij wandelen. Dat deden wij vorige dinsdag, de laatste hete vakantiedag van 2017. Je komt voorbij een vijver, enkele weiden en stallen met dieren, en daar, bij de ezeltjes, is er een leuk kreekje. Samen met enkele klasgenootjes speelde Jackie daar een hele dag in het water. Met de watervalletjes. Kikkers vangen en weer vrijlaten. Picknicken. Wij mama's zaten al die tijd in de schaduw te keuvelen. Het was één van de mooiste dagen van de zomer.

Ik geef een beetje schoorvoetend dit geheim prijs, want dat we daar bijna alleen zaten was natuurlijk absoluut geweldig. Maar toch, ik wou het u niet onthouden.
Voor inwoners van Diest is de toegang tot het Provinciaal Domein gratis. Kinderen (tussen 3 en 12 jaar) betalen 2 euro. Volwassenen uit Vlaams-Brabant betalen 4 euro, mensen van ergens anders betalen 9 euro. 


6 opmerkingen:

 1. Merci voor de tip. Wij rijden regelmatig naar het Zilvermeer in Mol, maar dan al wel om 9u 's ochtends. Niets zo zalig als het hele strand voor jezelf hebben. (en dan tegen de middag terug naar huis te rijden met een tevreden kroost)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh, dat is ook wel tof. Vooral als ze toch vroeg wakker zijn. Heerlijk! Houd ik in het achterhoofd voor volgende zomer!

   Verwijderen
 2. Oh, wat een nostalgie, de Halve Maan. :) Een paar maanden gelden ben ik ook nog eens het domein op geweest. Alles is er zo veranderd, maar het is wel mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het park is echt tof. Maar die 9 euro die niet-Vlaamsbrabanders moeten betalen vind ik wel heel duur. We zitten hier echt op de grens, er zijn mensen die hier drie km vandaan wonen, maar dan wel in Limburg. Die krijg ik dus niet mee :-)

   Verwijderen
  2. Er is een regeling uitgewerkt met aanpalende gemeenten, zoals Halen. Die betalen ook een verlaagd tarief.

   Verwijderen
  3. Och? Dat wist ik niet. Tessenderlo is toch ook aanpalend hè? Soît, good to know. Merci!

   Verwijderen