Doorgaan naar hoofdcontent

Uit met de mini's: de Halve Maan

De Halve Maan is een provinciaal domein met een enorm openluchtzwembad. Het ligt in Diest maar is populair bij jongeren die van heinde en verre komen afgezakt bij mooi weer.
Ik heb een gruwelijke hekel aan het overvolle zwembad en zandstrand waar er altijd wel wat te beleven valt, de ene dag al wat grimmiger dan de andere. Maar er zijn ook vele troeven. Zo vind ik het bijvoorbeeld heerlijk om 's morgens, als de kinderen zijn weggebracht, baantjes te gaan trekken. Veel leuker in openlucht.
Maar eigenlijk moet je gewoon dat zwembad voorbij wandelen. Dat deden wij vorige dinsdag, de laatste hete vakantiedag van 2017. Je komt voorbij een vijver, enkele weiden en stallen met dieren, en daar, bij de ezeltjes, is er een leuk kreekje. Samen met enkele klasgenootjes speelde Jackie daar een hele dag in het water. Met de watervalletjes. Kikkers vangen en weer vrijlaten. Picknicken. Wij mama's zaten al die tijd in de schaduw te keuvelen. Het was één van de mooiste dagen van de zomer.

Ik geef een beetje schoorvoetend dit geheim prijs, want dat we daar bijna alleen zaten was natuurlijk absoluut geweldig. Maar toch, ik wou het u niet onthouden.
Voor inwoners van Diest is de toegang tot het Provinciaal Domein gratis. Kinderen (tussen 3 en 12 jaar) betalen 2 euro. Volwassenen uit Vlaams-Brabant betalen 4 euro, mensen van ergens anders betalen 9 euro. 


Reacties

 1. Merci voor de tip. Wij rijden regelmatig naar het Zilvermeer in Mol, maar dan al wel om 9u 's ochtends. Niets zo zalig als het hele strand voor jezelf hebben. (en dan tegen de middag terug naar huis te rijden met een tevreden kroost)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh, dat is ook wel tof. Vooral als ze toch vroeg wakker zijn. Heerlijk! Houd ik in het achterhoofd voor volgende zomer!

   Verwijderen
 2. Oh, wat een nostalgie, de Halve Maan. :) Een paar maanden gelden ben ik ook nog eens het domein op geweest. Alles is er zo veranderd, maar het is wel mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het park is echt tof. Maar die 9 euro die niet-Vlaamsbrabanders moeten betalen vind ik wel heel duur. We zitten hier echt op de grens, er zijn mensen die hier drie km vandaan wonen, maar dan wel in Limburg. Die krijg ik dus niet mee :-)

   Verwijderen
  2. Er is een regeling uitgewerkt met aanpalende gemeenten, zoals Halen. Die betalen ook een verlaagd tarief.

   Verwijderen
  3. Och? Dat wist ik niet. Tessenderlo is toch ook aanpalend hè? Soît, good to know. Merci!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fresita leest: "Ondine" van Jennifer Vrielinck

Het was alweer een paar weken geleden dat ik nog eens een roman had gelezen, maar voor  ons weekje op de camping aan het begin van de vakantie haalde ik "Ondine" van Jennifer Vrielinck in huis. De auteur en ik ontmoetten elkaar een tijdje geleden op Instagram, haar vrolijke feed doet me vaak glimlachen. En we werken blijkbaar (nog even) voor hetzelfde bedrijf. (Intussen ben ik er ook achter dat de vrolijkste auto op de parking - met bolletjesgordijntjes en leuke stickers - ook van haar is). Desalniettemin hebben we elkaar nog nooit in het echt ontmoet, toch niet bewust. Maar daar komt binnenkort verandering in, want wij gaan afspreken bij de koffiemachine op het werk. Als ik er dan aan denk neem ik mijn (inmiddels nogal beduimelde) exemplaar van haar prachtige debuutroman mee om dat te laten signeren :-)Ondine is de naam van een meisje dat opgroeit bij haar tante in een visserscafé aan de Belgische kust, een paar decennia geleden. Ze is verknocht aan de zee, en het verhaal …

Fresita Bakt: Indian Summer Cake

Om te spreken van een echte Indian Summer is het weer me iets te wisselvallig, maar voor de Indian Summer Cake uit het mooie boek "The Plant Pharmacy" van Lisette Kreischer is dit het ideale moment.
Dit boek is niet alleen een kookboek maar ook een naslagwerk met "kruidenportretten," waar heel wat bij te leren is over allerlei kruiden en hun geneeskrachtige werking. Het is laagdrempelig, want veel van de beschreven planten staan gewoon in je eigen tuin of groeien in het wild. Iedereen kan ergens wel madeliefjes of paardenbloemen vinden, om maar iets te zeggen. Bij elk beschreven kruid staat een recept voor een een geneeskrachtig drankje of een lotion en verder in het boek vind je enkele recepten per seizoen. Gebak, maar ook slaatjes, warme dranken en warme gerechten. Alle recepten zijn veganistisch.

Gisteren bakte ik de Indian Summer Cake. Met bramen en tijm. Een heerlijke combinatie, en volgens de auteur vullen die twee elkaar ook goed aan qua geneeskracht. Wat d…

uit met de mini's: Restaurant De Markt in Oostende

Dat een restaurant kindvriendelijk is, is mooi meegenomen, maar het belangrijkste is toch wel dat het eten er lekker is. En dat is allemaal het geval bij De Markt op het Wapenplein in Oostende, waar we toevallig terecht kwamen op een zaterdagmiddag in juli. Ons weekend aan zee verliep anders dan gepland doordat Jackie van een klimrek donderde en hierbij een complexe elleboogbreuk opliep. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis AZ Damiaan (ook een aanrader trouwens, maar ik hoop toch van harte dat het niet nodig is), werd geopereerd en moest twee nachten blijven. Het werd weer maar eens bewezen: onze oudste dochter is een kranige meid.


Vrijdag na de operatie kon ze de hele dag geen eten in haar maag houden en ook voor het ontbijt op zaterdagochtend was haar eetlust nog miniem (wat ik anderzijds volledig begrijp, wat is dat toch met dat ziekenhuisontbijt?) maar toen we zaterdagmiddag dus door Oostende city kuierden (even langs de Zara voor kleren die gemakkelijk aan te trekken zijn over zo&…