Doorgaan naar hoofdcontent

Uit met de mini's: de Halve Maan

De Halve Maan is een provinciaal domein met een enorm openluchtzwembad. Het ligt in Diest maar is populair bij jongeren die van heinde en verre komen afgezakt bij mooi weer.
Ik heb een gruwelijke hekel aan het overvolle zwembad en zandstrand waar er altijd wel wat te beleven valt, de ene dag al wat grimmiger dan de andere. Maar er zijn ook vele troeven. Zo vind ik het bijvoorbeeld heerlijk om 's morgens, als de kinderen zijn weggebracht, baantjes te gaan trekken. Veel leuker in openlucht.
Maar eigenlijk moet je gewoon dat zwembad voorbij wandelen. Dat deden wij vorige dinsdag, de laatste hete vakantiedag van 2017. Je komt voorbij een vijver, enkele weiden en stallen met dieren, en daar, bij de ezeltjes, is er een leuk kreekje. Samen met enkele klasgenootjes speelde Jackie daar een hele dag in het water. Met de watervalletjes. Kikkers vangen en weer vrijlaten. Picknicken. Wij mama's zaten al die tijd in de schaduw te keuvelen. Het was één van de mooiste dagen van de zomer.

Ik geef een beetje schoorvoetend dit geheim prijs, want dat we daar bijna alleen zaten was natuurlijk absoluut geweldig. Maar toch, ik wou het u niet onthouden.
Voor inwoners van Diest is de toegang tot het Provinciaal Domein gratis. Kinderen (tussen 3 en 12 jaar) betalen 2 euro. Volwassenen uit Vlaams-Brabant betalen 4 euro, mensen van ergens anders betalen 9 euro. 


Reacties

 1. Merci voor de tip. Wij rijden regelmatig naar het Zilvermeer in Mol, maar dan al wel om 9u 's ochtends. Niets zo zalig als het hele strand voor jezelf hebben. (en dan tegen de middag terug naar huis te rijden met een tevreden kroost)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh, dat is ook wel tof. Vooral als ze toch vroeg wakker zijn. Heerlijk! Houd ik in het achterhoofd voor volgende zomer!

   Verwijderen
 2. Oh, wat een nostalgie, de Halve Maan. :) Een paar maanden gelden ben ik ook nog eens het domein op geweest. Alles is er zo veranderd, maar het is wel mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het park is echt tof. Maar die 9 euro die niet-Vlaamsbrabanders moeten betalen vind ik wel heel duur. We zitten hier echt op de grens, er zijn mensen die hier drie km vandaan wonen, maar dan wel in Limburg. Die krijg ik dus niet mee :-)

   Verwijderen
  2. Er is een regeling uitgewerkt met aanpalende gemeenten, zoals Halen. Die betalen ook een verlaagd tarief.

   Verwijderen
  3. Och? Dat wist ik niet. Tessenderlo is toch ook aanpalend hè? Soît, good to know. Merci!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?

Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.
Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".


Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

Wat eten de Fresita's: weekmenu week 1 - 2018

maandag: erwtensoep met worst en spek / slagroomtaart / Fabiolaschotel
Het nieuwe jaar wordt traditioneel ingezet aan tafel bij de mama. Met een stevige soep en oldskool dessertjes: een dikke vette slagroomtaart en een Fabiolaschotel. Dat laatste is rijstpap met fruit, een klassieker waarop de buurvrouw ons bij elke festiviteit trakteert.dinsdag: quiche met broccoli en prei / soep met brood 
We krijgen impulsieve gasten over de vloer die besluiten bij ons te lunchen. Ze brengen wat ingrediënten mee, en met wat wij nog in huis hebben kunnen we een quiche in elkaar boxen. Op de wijze van Alain Provist.

woensdag: kikkererwten met gebakken knolselder en boerenkool
Als detox voor de kerstdagen is een weekje Pascale Naessens geen slecht idee. Het boek Puur Pascale 2 bewijst dienst deze week. Een heerlijke schotel, een stuk halloumi erbij maakt het af.

donderdag: oosterse wokschotel met spruiten en scampi 
Alweer Pascale. Het is heerlijk. Bovendien eten onze meisjes bij oma, dus kunnen wij nog…