Doorgaan naar hoofdcontent

wat eten de Fresita's? - weekmenu week 36

maandag: restjes
We aten de restjes van wat het lief de dag ervoor maakte van de restjes. Kunt u volgen? Ik ook maar half. Om het goed te maken: een leuke foto van ons op de Gitannekesfoor, twee dagen voor restjesmaandag. Door de weergaloze Peter Van Gelder.

foto Pedro Portret

dinsdag: volkoren strikjespasta met pesto
Volgens mij is het voor het eerst sinds altijd dat ik erin geslaagd ben een basilicumplantje een paar weken in leven te houden. Dus heb ik zowaar verse pesto gemaakt met basilicum uit eigen tuin (en nog wat peterselie, want ook daarvan had ik nog een plantje).

woensdag: kip met appelmoes 
Een kleine traditie. Niet elke week, maar af en toe halen we op woensdag kip op de markt.

donderdag: wortelspaghetti met pesto / kindjes bij oma
En in de brooddoos ging, tot groot jolijt van Jackie, een wrap met daarin een restje kip, worteltjes en komkommer.

vrijdag: bloemkoolsoep met paprika / hartige taart van de buurderij
donderdag halen wij onze bestelling op bij de Buurderij, en dat is handig want op vrijdag is er bij ons weinig tijd om te koken. Dus zonder moeite toch lekker en gezond eten op tafel.

zaterdag: restjesfeest!
Broccolitaart met spekjes van de Buurderij, wraps met kip, worteltjes en komkommer, koolrabipuree met spiegeleitjes... de koelkast werd leeggemaakt en we hadden zo veel dat zelfs een onverwachte gast probleemloos kon aanschuiven.




zondag: falafelschotel
We trokken naar Leuven voor het openingsfeest van Hal 5. Dat ziet er daar veelbelovend uit, maar er was daar meer volk dan we verwacht hadden. En ik denk ook meer volk dan de organisatie verwacht had. We hadden erop gerekend daar vanalles te kunnen eten, maar door de lange wachtrijen viel dat een beetje tegen. We gaan nog wel eens terug op een andere keer. Maar dus: we hadden nog een beetje honger toen we thuiskwamen. Pizza of frietjes past niet echt in ons verstrakkingsplan, maar een falafelschotel van bij Turkoase moest wel kunnen, vonden we. Die bestelden we dus. Dat daar ook frietjes bijzitten, hadden we even over het hoofd gezien. De frieten gingen grotendeels naar de kinderen, maar ik heb er toch ook wel van genoten.



Reacties

  1. Super hè. Zo blij want ik mag binnenkort in de foto-leer bij de grootmeester Pedro Portret (ik ga er dus van uit dat je de bovenste foto bedoelt ;-) )

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fresita leest: "Ondine" van Jennifer Vrielinck

Het was alweer een paar weken geleden dat ik nog eens een roman had gelezen, maar voor  ons weekje op de camping aan het begin van de vakantie haalde ik "Ondine" van Jennifer Vrielinck in huis. De auteur en ik ontmoetten elkaar een tijdje geleden op Instagram, haar vrolijke feed doet me vaak glimlachen. En we werken blijkbaar (nog even) voor hetzelfde bedrijf. (Intussen ben ik er ook achter dat de vrolijkste auto op de parking - met bolletjesgordijntjes en leuke stickers - ook van haar is). Desalniettemin hebben we elkaar nog nooit in het echt ontmoet, toch niet bewust. Maar daar komt binnenkort verandering in, want wij gaan afspreken bij de koffiemachine op het werk. Als ik er dan aan denk neem ik mijn (inmiddels nogal beduimelde) exemplaar van haar prachtige debuutroman mee om dat te laten signeren :-)



Ondine is de naam van een meisje dat opgroeit bij haar tante in een visserscafĂ© aan de Belgische kust, een paar decennia geleden. Ze is verknocht aan de zee, en het verhaal …

Fresita Bakt: Indian Summer Cake

Om te spreken van een echte Indian Summer is het weer me iets te wisselvallig, maar voor de Indian Summer Cake uit het mooie boek "The Plant Pharmacy" van Lisette Kreischer is dit het ideale moment.




Dit boek is niet alleen een kookboek maar ook een naslagwerk met "kruidenportretten," waar heel wat bij te leren is over allerlei kruiden en hun geneeskrachtige werking. Het is laagdrempelig, want veel van de beschreven planten staan gewoon in je eigen tuin of groeien in het wild. Iedereen kan ergens wel madeliefjes of paardenbloemen vinden, om maar iets te zeggen. Bij elk beschreven kruid staat een recept voor een een geneeskrachtig drankje of een lotion en verder in het boek vind je enkele recepten per seizoen. Gebak, maar ook slaatjes, warme dranken en warme gerechten. Alle recepten zijn veganistisch.

Gisteren bakte ik de Indian Summer Cake. Met bramen en tijm. Een heerlijke combinatie, en volgens de auteur vullen die twee elkaar ook goed aan qua geneeskracht. Wat d…

uit met de mini's: Restaurant De Markt in Oostende

Dat een restaurant kindvriendelijk is, is mooi meegenomen, maar het belangrijkste is toch wel dat het eten er lekker is. En dat is allemaal het geval bij De Markt op het Wapenplein in Oostende, waar we toevallig terecht kwamen op een zaterdagmiddag in juli. Ons weekend aan zee verliep anders dan gepland doordat Jackie van een klimrek donderde en hierbij een complexe elleboogbreuk opliep. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis AZ Damiaan (ook een aanrader trouwens, maar ik hoop toch van harte dat het niet nodig is), werd geopereerd en moest twee nachten blijven. Het werd weer maar eens bewezen: onze oudste dochter is een kranige meid.


Vrijdag na de operatie kon ze de hele dag geen eten in haar maag houden en ook voor het ontbijt op zaterdagochtend was haar eetlust nog miniem (wat ik anderzijds volledig begrijp, wat is dat toch met dat ziekenhuisontbijt?) maar toen we zaterdagmiddag dus door Oostende city kuierden (even langs de Zara voor kleren die gemakkelijk aan te trekken zijn over zo&…