dinsdag 12 september 2017

wat eten de Fresita's? - weekmenu week 36

maandag: restjes
We aten de restjes van wat het lief de dag ervoor maakte van de restjes. Kunt u volgen? Ik ook maar half. Om het goed te maken: een leuke foto van ons op de Gitannekesfoor, twee dagen voor restjesmaandag. Door de weergaloze Peter Van Gelder.

foto Pedro Portret

dinsdag: volkoren strikjespasta met pesto
Volgens mij is het voor het eerst sinds altijd dat ik erin geslaagd ben een basilicumplantje een paar weken in leven te houden. Dus heb ik zowaar verse pesto gemaakt met basilicum uit eigen tuin (en nog wat peterselie, want ook daarvan had ik nog een plantje).

woensdag: kip met appelmoes 
Een kleine traditie. Niet elke week, maar af en toe halen we op woensdag kip op de markt.

donderdag: wortelspaghetti met pesto / kindjes bij oma
En in de brooddoos ging, tot groot jolijt van Jackie, een wrap met daarin een restje kip, worteltjes en komkommer.

vrijdag: bloemkoolsoep met paprika / hartige taart van de buurderij
donderdag halen wij onze bestelling op bij de Buurderij, en dat is handig want op vrijdag is er bij ons weinig tijd om te koken. Dus zonder moeite toch lekker en gezond eten op tafel.

zaterdag: restjesfeest!
Broccolitaart met spekjes van de Buurderij, wraps met kip, worteltjes en komkommer, koolrabipuree met spiegeleitjes... de koelkast werd leeggemaakt en we hadden zo veel dat zelfs een onverwachte gast probleemloos kon aanschuiven.
zondag: falafelschotel
We trokken naar Leuven voor het openingsfeest van Hal 5. Dat ziet er daar veelbelovend uit, maar er was daar meer volk dan we verwacht hadden. En ik denk ook meer volk dan de organisatie verwacht had. We hadden erop gerekend daar vanalles te kunnen eten, maar door de lange wachtrijen viel dat een beetje tegen. We gaan nog wel eens terug op een andere keer. Maar dus: we hadden nog een beetje honger toen we thuiskwamen. Pizza of frietjes past niet echt in ons verstrakkingsplan, maar een falafelschotel van bij Turkoase moest wel kunnen, vonden we. Die bestelden we dus. Dat daar ook frietjes bijzitten, hadden we even over het hoofd gezien. De frieten gingen grotendeels naar de kinderen, maar ik heb er toch ook wel van genoten.2 opmerkingen:

  1. Super hè. Zo blij want ik mag binnenkort in de foto-leer bij de grootmeester Pedro Portret (ik ga er dus van uit dat je de bovenste foto bedoelt ;-) )

    BeantwoordenVerwijderen