maandag 25 september 2017

Wat eten de Fresita's? - weekmenu week 38

maandag: meisjes eten bij oma / vastendag voor ons
Ik kom de dag door met een bakje yoghurt met appel, peer, müsli en wat noten en zaden. Misschien is dat wel meer dan 500 kcal. Zeker omdat ik ook nog 4 Chocotoffs at. Dju toch!dinsdag: quiche met broccoli, prei en geitenkaas
Het is gebeurd: wat we vorige week voor het eerst deden is een traditie geworden: samen koken met een vriendin. Zij kookt anders dan ik. Waar ik amper een ei kan bakken zonder kookboek (dat is overdreven, maar ik gebruik bijvoorbeeld zelfs een kookboek om eender welke soep te maken), doet Stefanie dat allemaal wat intuïtiever. Ik geniet en leer bij. Bladerdeegbodem, eitjes, broccoli, prei, geitenkaas en room. Het was heerlijk.

woensdag: frietjes met stoofvlees
Voor het eerst schuiven we 's middags aan in Het Beverbeekhuis. Een prachtig sociaal initiatief waar je voor een schappelijke prijs kan gaan eten. Lekker makkelijk want zo hebben Jackie, Lucille en ik de hele namiddag tijd om buiten te spelen want 's avonds hoeven we alleen nog maar boterhammen en een restje soep. Voor papa is er nog wat quiche.

donderdag: soep en gehaktschotel / chocolademousse
We gaan alweer voor gemakskost. Verse soep en een gehaktschotel van Vleeshoeve In 't Roth, via Boeren&Buren. En dan: de revelatie: chocolademousse gemaakt van het vocht uit een pot kikkererwten. Kikkerdril noemen wij dat hier. Lekker, hoewel dat dat chiazaad voor mij niet hoeft (ik krijg daar altijd een vervelend gevoel van in mijn mond, nog iemand die dat kent?)

vrijdag: restjes

zaterdag: wortelstoemp met kippenworstjes
Heel veel "gewoon" eten deze week, me dunkt. En het smaakt!


Om het nog wat Vlaamser te maken, maak als dessert vanillepudding met hagelslag!


Maar vergis u niet: deze pudding werd zowaar gezoet met honing in plaats van suiker, en ik verwerkte er wat stukjes oud brood in. Handige manier om daar op een verantwoorde manier van af te geraken.

zondag: soep van zoete puntpaprika's
Een van de recepten van meneer. Lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten