Doorgaan naar hoofdcontent

Mom Blog Awards 2017: dankuwel allemaal!

Dat was wel even verschieten, gisterenavond, toen ik op de valreep dan nog de publieksprijs in de wacht sleepte op de Mom Blog Awards. Lichtjes aangeschoten stond ik dan voor ik het goed en wel besefte naast Erika Van Tielen op een podium te lachen naar het vogeltje, met een hoop prijzen in mijn handen.



En dat allemaal omdat jullie echt wel gestemd hebben op mijn blog. Waarvoor veel dank. Het grootste deel van mijn prijzenpakket bestaat een een gigantische mand van Koffie Kàn. Wie zin heeft in een kopje koffie is welkom om dat hier bij mij te komen drinken, want er is véél.

Dankjewel ook aan Nele van Mama Expert natuurlijk, voor de organisatie.

Ik schrijf binnenkort wel eens wat uitgebreider, maar voorlopig is het dit, om jullie te bedanken. Bij de andere winnaars waren er twee die mijn extra speciale vermelding nu even verdienen:

Mama Naturelli, omdat dat over bewust en natuurlijk ouderschap gaat en dat helemaal mijn meug is.

Anna is Anders.  Omdat haar Anna anders is. Geen blog over mooie kleertjes en over hoe tof het was op de avant-première van de nieuwe Disney Junior-film, maar over het leven met een zwaar gehandicapt meisje. Krop-in-de-keel-mooi-geschreven, het zet je aan het nadenken over "wat als het ons overkwam" en maakt je dankbaar voor alles wat zo vanzelfsprekend lijkt. De mama van Anna nam haar prijs in ontvangst met de woorden "ik blog omdat ik niet zo goed kan spreken voor publiek", maar schrijven kan ze. Neem zeker eens een kijkje. Hartjes voor Anna en de rest van haar gezin.







Reacties

  1. Ik stond ook helemaal perplex met mijn mond vol tanden op dat podium! Hebben we goed gedaan! Merci voor de vermelding! Proficiat en nu nagenieten ��

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je mooie woorden over mijn blog doen me blozen. Dankjewel! Toch zijn we allebei niet heel erg 'anders', want net als jij heb ik een bijzonder groot hart voor natuur en milieu.
    Een dikke proficiat met je verdiende award! Ik vermoe dat je net als ik nog steeds nageniet...
    Groetjes van Renilde

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jij ook van harte gefeliciteerd! Inderdaad, we genieten nog na :-) Ik blijf je volgen!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?





Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.




Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".






Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

Wat eten de Fresita's: weekmenu week 1 - 2018

maandag: erwtensoep met worst en spek / slagroomtaart / Fabiolaschotel
Het nieuwe jaar wordt traditioneel ingezet aan tafel bij de mama. Met een stevige soep en oldskool dessertjes: een dikke vette slagroomtaart en een Fabiolaschotel. Dat laatste is rijstpap met fruit, een klassieker waarop de buurvrouw ons bij elke festiviteit trakteert.



dinsdag: quiche met broccoli en prei / soep met brood 
We krijgen impulsieve gasten over de vloer die besluiten bij ons te lunchen. Ze brengen wat ingrediënten mee, en met wat wij nog in huis hebben kunnen we een quiche in elkaar boxen. Op de wijze van Alain Provist.

woensdag: kikkererwten met gebakken knolselder en boerenkool
Als detox voor de kerstdagen is een weekje Pascale Naessens geen slecht idee. Het boek Puur Pascale 2 bewijst dienst deze week. Een heerlijke schotel, een stuk halloumi erbij maakt het af.

donderdag: oosterse wokschotel met spruiten en scampi 
Alweer Pascale. Het is heerlijk. Bovendien eten onze meisjes bij oma, dus kunnen wij nog…