Doorgaan naar hoofdcontent

Wat eten de Fresita's: weekmenu week 42

maandag: spinaziecurry met paneer en cashewnoten / slasoep met kippenballetjes
Een recept uit het nieuwste kookboek van Jamie Oliver, met spinazie uit opa's tuin. En voor wie niet weet wat paneer is: ik tot vorige week ook niet. Het is blijkbaar een soort kaas. De textuur en de smaak vind ik vergelijkbaar met die van tofu. Niet erg lekker als je 't mij vraagt. Maar het gerecht in zijn geheel was wel oké. En de slasoep met zelfgemaakte balletjes (mét spekjes!) waren hier een voltreffer, de mini's waren grote fan.



dinsdag: chili
Alweer een gezellige kookvoormiddag met Jeroen Meus, Stefanie en Oskar. Naast onze eigen gezinnen hadden we nog twee andere klanten die we naast een pot chili ook nog een potje zure room, een pot zelfgemaakte guacamole, een portie geraspte cheddar, een pak tortillavellen én een zakje tortillachips bezorgden. Een feestje als het ware. Mijn kinderen waren enthousiast over bijna alles behalve over de chili. Ik moet stilaan afstand nemen van de woorden "mijn kinderen eten alles".

woensdag: restjes

donderdag: spinaziecurry met scampi / groentensoep
Ik ging alweer spinazie plukken bij opa. Ik denk dat spinazie mijn lievelingsgroente is. Ik kook voor het eerst iets uit het nieuwste kookboek van Pascale Naessens dat ik cadeau kreeg van mijn broers en schoonzus, waarvoor veel dank! Voorafgegaan door groentensoep van 't Slegershof, gekocht bij Boeren en Buren.


vrijdag: frietjes van de frituur
Ik was er zelf niet, maar het lief krikte de street credibility van ons gezin wat op door eens, zoals  mensen dat plegen te doen, frietjes te gaan halen op vrijdagavond. Het was met die credibility droevig gesteld sinds mijn vriendinnen er achterkwamen dat ik niet weet wat een "friet special" is. Er is bovendien een nieuwe frituur in de buurt, en die moest toch eens uitgetest worden. Ik heb geen klachten gehoord.



zaterdag: wortelstoemp met worst
Wordt dat niet wat vaak gegeten bij ons? Vooral in een gezin dat prat gaat op het niet vaak eten van patatjes-vlees-groenten?

zondag: hamrolletjes met puree
Ik ben op het werk en kan niet weerstaan aan de dagschotel: witloof met hesp in kaassaus, met puree. Daarna is er ook nog taart. Ik merk meteen dat dit eten eigenlijk geen goed idee is: ik worstel de hele namiddag met een energiedip van jewelste. Ik ben dan ook al een paar dagen flink verkouden, en dan eet je best niet te copieus, denk ik. Maar een stiekeme powernap doet wonderen. En bovendien heeft het eten me wel gesmaakt, eigenlijk. Ik heb geen idee wat de rest van mijn gezin gegeten heeft.

fotocredit: pixabay

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fresita leest: "Ondine" van Jennifer Vrielinck

Het was alweer een paar weken geleden dat ik nog eens een roman had gelezen, maar voor  ons weekje op de camping aan het begin van de vakantie haalde ik "Ondine" van Jennifer Vrielinck in huis. De auteur en ik ontmoetten elkaar een tijdje geleden op Instagram, haar vrolijke feed doet me vaak glimlachen. En we werken blijkbaar (nog even) voor hetzelfde bedrijf. (Intussen ben ik er ook achter dat de vrolijkste auto op de parking - met bolletjesgordijntjes en leuke stickers - ook van haar is). Desalniettemin hebben we elkaar nog nooit in het echt ontmoet, toch niet bewust. Maar daar komt binnenkort verandering in, want wij gaan afspreken bij de koffiemachine op het werk. Als ik er dan aan denk neem ik mijn (inmiddels nogal beduimelde) exemplaar van haar prachtige debuutroman mee om dat te laten signeren :-)



Ondine is de naam van een meisje dat opgroeit bij haar tante in een visserscafé aan de Belgische kust, een paar decennia geleden. Ze is verknocht aan de zee, en het verhaal …

Fresita Bakt: Indian Summer Cake

Om te spreken van een echte Indian Summer is het weer me iets te wisselvallig, maar voor de Indian Summer Cake uit het mooie boek "The Plant Pharmacy" van Lisette Kreischer is dit het ideale moment.




Dit boek is niet alleen een kookboek maar ook een naslagwerk met "kruidenportretten," waar heel wat bij te leren is over allerlei kruiden en hun geneeskrachtige werking. Het is laagdrempelig, want veel van de beschreven planten staan gewoon in je eigen tuin of groeien in het wild. Iedereen kan ergens wel madeliefjes of paardenbloemen vinden, om maar iets te zeggen. Bij elk beschreven kruid staat een recept voor een een geneeskrachtig drankje of een lotion en verder in het boek vind je enkele recepten per seizoen. Gebak, maar ook slaatjes, warme dranken en warme gerechten. Alle recepten zijn veganistisch.

Gisteren bakte ik de Indian Summer Cake. Met bramen en tijm. Een heerlijke combinatie, en volgens de auteur vullen die twee elkaar ook goed aan qua geneeskracht. Wat d…

uit met de mini's: Restaurant De Markt in Oostende

Dat een restaurant kindvriendelijk is, is mooi meegenomen, maar het belangrijkste is toch wel dat het eten er lekker is. En dat is allemaal het geval bij De Markt op het Wapenplein in Oostende, waar we toevallig terecht kwamen op een zaterdagmiddag in juli. Ons weekend aan zee verliep anders dan gepland doordat Jackie van een klimrek donderde en hierbij een complexe elleboogbreuk opliep. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis AZ Damiaan (ook een aanrader trouwens, maar ik hoop toch van harte dat het niet nodig is), werd geopereerd en moest twee nachten blijven. Het werd weer maar eens bewezen: onze oudste dochter is een kranige meid.


Vrijdag na de operatie kon ze de hele dag geen eten in haar maag houden en ook voor het ontbijt op zaterdagochtend was haar eetlust nog miniem (wat ik anderzijds volledig begrijp, wat is dat toch met dat ziekenhuisontbijt?) maar toen we zaterdagmiddag dus door Oostende city kuierden (even langs de Zara voor kleren die gemakkelijk aan te trekken zijn over zo&…