Doorgaan naar hoofdcontent

Wat eten de Fresita's: weekmenu week 48


maandag: restjes
Zoals dat wel eens vaker gaat op maandag.

dinsdag: witlof gevuld met dadels en geitenkaas / knoflookaardappelen
Ik zei al dat er hier veel witlof in huis was, en dat ik niet kon wachten om iets te maken uit Pascale Naessens haar jongste. Het was heerlijk. Heel on-Naessens maakte ik er ook nog patatjes bij, uit de nieuwste van mijn andere, hedonistischere keukenidool Nigella Lawson. Behoorlijk lekker.


woensdag: de chipsschotel uit Honger!
Het resultaat van een dinsdag-kookdagsessie. Ons meest succesvolle recept tot nu toe: alle klanten waren dolenthousiast. Het gaat om een chili-achtige ovenschotel, waar je naar eigen smaak tortillachips onderpropt / erbovenop strooit ... "Honger!" staat bij deze bovenaan mijn kerst-wishlist. Voor de duidelijkheid (voor wie voor mij een cadeautje onder de kerstboom wil leggen): ik heb dit kookboek nog niet en wil het héél graag hebben.donderdag: kant-en-klare maaltijden van Pascale Naessens
Hierover heel binnenkort meer!vrijdag: pasta met savooikool en spekjes (of eigenlijk: pasta met witte kool en spekjes)
Een vriendin bracht een savooikool binnen. Daar heb ik niet zo veel ervaring mee, maar dit recept van De Wassende Maan was een voltreffer. Pasta, kaas, spekjes... overdreven gezond is dat niet maar de kool maakt veel goed en onze kinderen aten als dokwerkers. De Wassende Maan is trouwens wel vaker een goeie bron wat betreft groenten waarmee ik niet meteen raad weet. Bij het schrijven van dit stukje besef ik trouwens dat het helemaal geen savooikool was maar een witte kool. Ahum. Het recept is dus ook lekker met witte kool. 

zaterdag en zondag: restjes / eten bij oma
Ik bracht het weekend op mijn werk door, wat de rest van mijn gezin precies at weet ik niet. Maar de frigo lijkt toch wel wat minder gevuld, dus ik gok dat er een restjesfestijn was. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fresita leest: "Ondine" van Jennifer Vrielinck

Het was alweer een paar weken geleden dat ik nog eens een roman had gelezen, maar voor  ons weekje op de camping aan het begin van de vakantie haalde ik "Ondine" van Jennifer Vrielinck in huis. De auteur en ik ontmoetten elkaar een tijdje geleden op Instagram, haar vrolijke feed doet me vaak glimlachen. En we werken blijkbaar (nog even) voor hetzelfde bedrijf. (Intussen ben ik er ook achter dat de vrolijkste auto op de parking - met bolletjesgordijntjes en leuke stickers - ook van haar is). Desalniettemin hebben we elkaar nog nooit in het echt ontmoet, toch niet bewust. Maar daar komt binnenkort verandering in, want wij gaan afspreken bij de koffiemachine op het werk. Als ik er dan aan denk neem ik mijn (inmiddels nogal beduimelde) exemplaar van haar prachtige debuutroman mee om dat te laten signeren :-)Ondine is de naam van een meisje dat opgroeit bij haar tante in een visserscafé aan de Belgische kust, een paar decennia geleden. Ze is verknocht aan de zee, en het verhaal …

Fresita Bakt: Indian Summer Cake

Om te spreken van een echte Indian Summer is het weer me iets te wisselvallig, maar voor de Indian Summer Cake uit het mooie boek "The Plant Pharmacy" van Lisette Kreischer is dit het ideale moment.
Dit boek is niet alleen een kookboek maar ook een naslagwerk met "kruidenportretten," waar heel wat bij te leren is over allerlei kruiden en hun geneeskrachtige werking. Het is laagdrempelig, want veel van de beschreven planten staan gewoon in je eigen tuin of groeien in het wild. Iedereen kan ergens wel madeliefjes of paardenbloemen vinden, om maar iets te zeggen. Bij elk beschreven kruid staat een recept voor een een geneeskrachtig drankje of een lotion en verder in het boek vind je enkele recepten per seizoen. Gebak, maar ook slaatjes, warme dranken en warme gerechten. Alle recepten zijn veganistisch.

Gisteren bakte ik de Indian Summer Cake. Met bramen en tijm. Een heerlijke combinatie, en volgens de auteur vullen die twee elkaar ook goed aan qua geneeskracht. Wat d…

uit met de mini's: Restaurant De Markt in Oostende

Dat een restaurant kindvriendelijk is, is mooi meegenomen, maar het belangrijkste is toch wel dat het eten er lekker is. En dat is allemaal het geval bij De Markt op het Wapenplein in Oostende, waar we toevallig terecht kwamen op een zaterdagmiddag in juli. Ons weekend aan zee verliep anders dan gepland doordat Jackie van een klimrek donderde en hierbij een complexe elleboogbreuk opliep. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis AZ Damiaan (ook een aanrader trouwens, maar ik hoop toch van harte dat het niet nodig is), werd geopereerd en moest twee nachten blijven. Het werd weer maar eens bewezen: onze oudste dochter is een kranige meid.


Vrijdag na de operatie kon ze de hele dag geen eten in haar maag houden en ook voor het ontbijt op zaterdagochtend was haar eetlust nog miniem (wat ik anderzijds volledig begrijp, wat is dat toch met dat ziekenhuisontbijt?) maar toen we zaterdagmiddag dus door Oostende city kuierden (even langs de Zara voor kleren die gemakkelijk aan te trekken zijn over zo&…