maandag 4 december 2017

Wat eten de Fresita's: weekmenu week 48


maandag: restjes
Zoals dat wel eens vaker gaat op maandag.

dinsdag: witlof gevuld met dadels en geitenkaas / knoflookaardappelen
Ik zei al dat er hier veel witlof in huis was, en dat ik niet kon wachten om iets te maken uit Pascale Naessens haar jongste. Het was heerlijk. Heel on-Naessens maakte ik er ook nog patatjes bij, uit de nieuwste van mijn andere, hedonistischere keukenidool Nigella Lawson. Behoorlijk lekker.


woensdag: de chipsschotel uit Honger!
Het resultaat van een dinsdag-kookdagsessie. Ons meest succesvolle recept tot nu toe: alle klanten waren dolenthousiast. Het gaat om een chili-achtige ovenschotel, waar je naar eigen smaak tortillachips onderpropt / erbovenop strooit ... "Honger!" staat bij deze bovenaan mijn kerst-wishlist. Voor de duidelijkheid (voor wie voor mij een cadeautje onder de kerstboom wil leggen): ik heb dit kookboek nog niet en wil het héél graag hebben.donderdag: kant-en-klare maaltijden van Pascale Naessens
Hierover heel binnenkort meer!vrijdag: pasta met savooikool en spekjes (of eigenlijk: pasta met witte kool en spekjes)
Een vriendin bracht een savooikool binnen. Daar heb ik niet zo veel ervaring mee, maar dit recept van De Wassende Maan was een voltreffer. Pasta, kaas, spekjes... overdreven gezond is dat niet maar de kool maakt veel goed en onze kinderen aten als dokwerkers. De Wassende Maan is trouwens wel vaker een goeie bron wat betreft groenten waarmee ik niet meteen raad weet. Bij het schrijven van dit stukje besef ik trouwens dat het helemaal geen savooikool was maar een witte kool. Ahum. Het recept is dus ook lekker met witte kool. 

zaterdag en zondag: restjes / eten bij oma
Ik bracht het weekend op mijn werk door, wat de rest van mijn gezin precies at weet ik niet. Maar de frigo lijkt toch wel wat minder gevuld, dus ik gok dat er een restjesfestijn was. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten