maandag 1 januari 2018

Fresita leest een boek: Wake Up! van Chris Baréz-Brown

Gelukkig Nieuwjaar! En hoe zit het met uw goede voornemens? Hopla, het hoge woord is eruit. Ja, ik doe aan goede voornemens. Niet alleen op 1 januari, maar elke dag. En elke dag vergeet ik ook weer mijn voornemens. Maar dit keer laat ik mij bijstaan door een boek (en de sociale druk van deze blog, dat kan ook wel eens helpen.)

foto: www.barez-brown.com

"Wake Up!" van Chris Baréz-Brown is een werkboek. Het roept op om te stoppen met leven op automatische piloot. Hiervoor bedacht de auteur 52 oefeningen, of, zoals hij het zelf noemt "anti-sleurideeën voor meer plezier in je leven." Daar gaan we voor. En hé, 52, dat is er eentje voor elke week. Dat moet lukken. Ik begin eraan, en beloof bij deze plechtig dat ik regelmatig een update zal geven over hoe het mij vergaat die oefeningen. Ik ga niet elke week de oefeningen publiceren, wie wil meedoen koopt best zelf het boek.

Als weggevertje krijgen jullie wel de eerste oefening cadeau. Die gaat over ademhalen. Wie ooit al eens een yogales volgde of mediteerde, weet dat ademhaling het begin van alles is. We doen het allemaal, maar zelden goed of bewust. Met deze oefening proberen we dat al eens te keren. Eén week, vijf keer per dag, drie minuten.


  • zoek een rustig plekje waar je niet wordt afgeleid. Zit rechtop, voeten op de grond en glimlach.
  • adem vijf tellen in door je neus, houd je adem zes tellen vast.
  • adem zeven tellen uit door je mond.
  • herhaal een paar keer


foto: Pixabay


Ik heb al twee sessies vandaag achter de rug! Wie doet er mee?

(voor wie nog meer uitdagingen wil: ik doe ook mee met de 30 day yoga challenge van Adriene, en, iets helemaal anders, de instagram-uitdaging "Dutchlettering" van marijketekent. Later vandaag toon ik op Instagram mijn eerste creatie.  Nog deelnemers?)


Wake Up! van Chris Baréz-Brown is uitgegeven bij Uitgeverij Kosmos.

4 opmerkingen:

 1. Wat een torenhoge ambities voor 2018!
  Ik volg :) benieuwd of je dat allemaal echt volhoudt. Lijkt me heerlijk als het lukt. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dag 3, 21u40. Ons ontstuimigste kind ligt nog niet zo lang in bed en ik heb nog niet gehandletterd (en 't is verdekke een lange quote vandaag) en nog geen yogamat gezien. Véél zin om in bed te kruipen. Wordt vervolgd.

   Verwijderen
 2. Ik gebruik mijn blog ook voor sociale druk. Al zit dat toch meer in mijn hoofd dan in dat van de lezers, denk ik. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ongetwijfeld, het zal mijn lezers wellicht worst wezen of ik elke dag mijn ademhalingsoefeningen doe of niet :-) Maar het kan maar helpen.

   Verwijderen