Doorgaan naar hoofdcontent

Fresita leest een boek: Wake Up! van Chris Baréz-Brown

Gelukkig Nieuwjaar! En hoe zit het met uw goede voornemens? Hopla, het hoge woord is eruit. Ja, ik doe aan goede voornemens. Niet alleen op 1 januari, maar elke dag. En elke dag vergeet ik ook weer mijn voornemens. Maar dit keer laat ik mij bijstaan door een boek (en de sociale druk van deze blog, dat kan ook wel eens helpen.)

foto: www.barez-brown.com

"Wake Up!" van Chris Baréz-Brown is een werkboek. Het roept op om te stoppen met leven op automatische piloot. Hiervoor bedacht de auteur 52 oefeningen, of, zoals hij het zelf noemt "anti-sleurideeën voor meer plezier in je leven." Daar gaan we voor. En hé, 52, dat is er eentje voor elke week. Dat moet lukken. Ik begin eraan, en beloof bij deze plechtig dat ik regelmatig een update zal geven over hoe het mij vergaat die oefeningen. Ik ga niet elke week de oefeningen publiceren, wie wil meedoen koopt best zelf het boek.

Als weggevertje krijgen jullie wel de eerste oefening cadeau. Die gaat over ademhalen. Wie ooit al eens een yogales volgde of mediteerde, weet dat ademhaling het begin van alles is. We doen het allemaal, maar zelden goed of bewust. Met deze oefening proberen we dat al eens te keren. Eén week, vijf keer per dag, drie minuten.


  • zoek een rustig plekje waar je niet wordt afgeleid. Zit rechtop, voeten op de grond en glimlach.
  • adem vijf tellen in door je neus, houd je adem zes tellen vast.
  • adem zeven tellen uit door je mond.
  • herhaal een paar keer


foto: Pixabay


Ik heb al twee sessies vandaag achter de rug! Wie doet er mee?

(voor wie nog meer uitdagingen wil: ik doe ook mee met de 30 day yoga challenge van Adriene, en, iets helemaal anders, de instagram-uitdaging "Dutchlettering" van marijketekent. Later vandaag toon ik op Instagram mijn eerste creatie.  Nog deelnemers?)


Wake Up! van Chris Baréz-Brown is uitgegeven bij Uitgeverij Kosmos.

Reacties

 1. Wat een torenhoge ambities voor 2018!
  Ik volg :) benieuwd of je dat allemaal echt volhoudt. Lijkt me heerlijk als het lukt. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dag 3, 21u40. Ons ontstuimigste kind ligt nog niet zo lang in bed en ik heb nog niet gehandletterd (en 't is verdekke een lange quote vandaag) en nog geen yogamat gezien. Véél zin om in bed te kruipen. Wordt vervolgd.

   Verwijderen
 2. Ik gebruik mijn blog ook voor sociale druk. Al zit dat toch meer in mijn hoofd dan in dat van de lezers, denk ik. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ongetwijfeld, het zal mijn lezers wellicht worst wezen of ik elke dag mijn ademhalingsoefeningen doe of niet :-) Maar het kan maar helpen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fresita leest: "Ondine" van Jennifer Vrielinck

Het was alweer een paar weken geleden dat ik nog eens een roman had gelezen, maar voor  ons weekje op de camping aan het begin van de vakantie haalde ik "Ondine" van Jennifer Vrielinck in huis. De auteur en ik ontmoetten elkaar een tijdje geleden op Instagram, haar vrolijke feed doet me vaak glimlachen. En we werken blijkbaar (nog even) voor hetzelfde bedrijf. (Intussen ben ik er ook achter dat de vrolijkste auto op de parking - met bolletjesgordijntjes en leuke stickers - ook van haar is). Desalniettemin hebben we elkaar nog nooit in het echt ontmoet, toch niet bewust. Maar daar komt binnenkort verandering in, want wij gaan afspreken bij de koffiemachine op het werk. Als ik er dan aan denk neem ik mijn (inmiddels nogal beduimelde) exemplaar van haar prachtige debuutroman mee om dat te laten signeren :-)Ondine is de naam van een meisje dat opgroeit bij haar tante in een visserscafé aan de Belgische kust, een paar decennia geleden. Ze is verknocht aan de zee, en het verhaal …

Fresita Bakt: Indian Summer Cake

Om te spreken van een echte Indian Summer is het weer me iets te wisselvallig, maar voor de Indian Summer Cake uit het mooie boek "The Plant Pharmacy" van Lisette Kreischer is dit het ideale moment.
Dit boek is niet alleen een kookboek maar ook een naslagwerk met "kruidenportretten," waar heel wat bij te leren is over allerlei kruiden en hun geneeskrachtige werking. Het is laagdrempelig, want veel van de beschreven planten staan gewoon in je eigen tuin of groeien in het wild. Iedereen kan ergens wel madeliefjes of paardenbloemen vinden, om maar iets te zeggen. Bij elk beschreven kruid staat een recept voor een een geneeskrachtig drankje of een lotion en verder in het boek vind je enkele recepten per seizoen. Gebak, maar ook slaatjes, warme dranken en warme gerechten. Alle recepten zijn veganistisch.

Gisteren bakte ik de Indian Summer Cake. Met bramen en tijm. Een heerlijke combinatie, en volgens de auteur vullen die twee elkaar ook goed aan qua geneeskracht. Wat d…

uit met de mini's: Restaurant De Markt in Oostende

Dat een restaurant kindvriendelijk is, is mooi meegenomen, maar het belangrijkste is toch wel dat het eten er lekker is. En dat is allemaal het geval bij De Markt op het Wapenplein in Oostende, waar we toevallig terecht kwamen op een zaterdagmiddag in juli. Ons weekend aan zee verliep anders dan gepland doordat Jackie van een klimrek donderde en hierbij een complexe elleboogbreuk opliep. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis AZ Damiaan (ook een aanrader trouwens, maar ik hoop toch van harte dat het niet nodig is), werd geopereerd en moest twee nachten blijven. Het werd weer maar eens bewezen: onze oudste dochter is een kranige meid.


Vrijdag na de operatie kon ze de hele dag geen eten in haar maag houden en ook voor het ontbijt op zaterdagochtend was haar eetlust nog miniem (wat ik anderzijds volledig begrijp, wat is dat toch met dat ziekenhuisontbijt?) maar toen we zaterdagmiddag dus door Oostende city kuierden (even langs de Zara voor kleren die gemakkelijk aan te trekken zijn over zo&…