Doorgaan naar hoofdcontent

Fresita test uit: de nieuwe badlijn van Dille & Kamille

In de voorbije jaren experimenteerde ik wel eens met shampoo-vrij leven. Het leek niet helemaal aan mij besteed maar ik houd het toch nog graag sober op dat vlak. Ik was mijn haar ongeveer één keer per week met een enigszins natuurlijke shampoo en in plaats van douchegel gebruiken wij doorgaans een stuk zeep. Minder verpakking, minder rotzooi tout court. Maar ik ben wel eens nieuwsgierig naar nieuwigheden en als een mooi merk als Dille & Kamille zich dan aan verzorgingsproducten waagt, wil ik die wel graag uitproberen.Dille & Kamille kiest waar mogelijk voor natuurlijke ingrediënten en vermijdt parabenen (fijn voor het lijf én meteen ook bruikbaar voor de mini's) en palmolie (fijn voor de wereld).

Ik probeerde een paar producten van de ontspannende lijn met haver- en amandelmelk. Die ruikt zalig en maakt mijn huid en haar heerlijk zacht. Er is ook een andere, verkwikkende lijn, met citroenverbena en gember.

Ook wat betreft de vormgeving zit het helemaal goed: stijlvolle retro pompflesjes die in geen enkele badkamer zullen misstaan.


Dit stuk is geschreven in samenwerking met Dille&Kamille en met Oona NV. 

Reacties

  1. Ooh, dat haarprobleem, zo herkenbaar. Ik zat op een punt dat ik elke dag mijn haar kon wassen, en ondanks dat bleef het er slecht uitzien. Tijdens de vakantie zette ik door en veranderde mijn haarwaspatroon. Nu wordt het om de drie dagen gewassen, en het is al pakken beter. Ik zocht op het www naar een gepaste shampoo, maar nu spring ik kortelings zeker binnen bij Dille en Kamille om hun producten een kansje te geven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb nogal wild krulhaar dat ik opsteek, en als het wat te vet wordt aan de wortels verberg ik dat onder een haarband of een buff - op die manier overbrug ik meestal wel een week. Ik weet niet hoe jouw haar er uitziet, maar ik kan me voorstellen dat dun sluik haar wat onverbiddelijker is: als dat vettig is kan je dat niet echt verdoezelen. Of deze shampoo nu veel effect heeft op de was-frequentie kan ik nog niet zeggen, maar ik ben er wel van overtuigd dat veel cosmetica het probleem waarvoor het een oplossing zou moeten bieden net in stand houdt (lippenbalsem droogt je lippen uit, handcrème droogt je handen uit ... sinds ik die dingen niet meer gebruik, heb ik ze vreemd genoeg ook bijna nooit meer nodig). Met shampoo ligt dat net iets moeilijker, zonder shampoo lukt me niet, ik houd ook niet van het gevoel van mijn ongewassen haar en ik ben nooit op het punt geraakt dat het er weer oké uitzag. Maar dus: nieuwsgierig naar het effect van deze. Laat zeker weten wat jij ervan vond!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?

Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.
Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".


Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

O, kom er eens kijken

Sinterklaas is in het land en elk jaar proberen wij de hoeveelheid brol die hij binnenbrengt in te perken. Onder brol verstaan wij in dit geval: niet-duurzaam speelgoed. Ik houd niet van plastic. Daar zijn veel redenen voor, mijn liefde voor onze planeet is de belangrijkste. Bovendien vind ik houten speelgoed veel mooier en onze meisjes spelen er graag mee.

Soms kost het wel wat meer, maar wat een fijne ontdekking was het assortiment houten speelgoed van LIDL! (nu trouwens met grote kortingen).  Puzzels, auto's maar ook speelgoedeten, keukenaccessoires… Helemaal verliefd was ik op de meubeltjes voor een poppenhuis. Prachtig voor in ons IKEA-huisje dat maanden geleden al tweedehands op de kop werd getikt.
Jackie is er helemaal weg van, en de meubeltjes doen het geweldig in combinatie met de Sylvanian-konijntjes waar ze al een paar weken van droomde.Wel plastic maar geen brol vind ik trouwens Playmobil. Omdat dat toch best duurzaam is. Mijn dochters spelen met de Playmobil waar ik …