Doorgaan naar hoofdcontent

Fresita test uit: de nieuwe badlijn van Dille & Kamille

In de voorbije jaren experimenteerde ik wel eens met shampoo-vrij leven. Het leek niet helemaal aan mij besteed maar ik houd het toch nog graag sober op dat vlak. Ik was mijn haar ongeveer één keer per week met een enigszins natuurlijke shampoo en in plaats van douchegel gebruiken wij doorgaans een stuk zeep. Minder verpakking, minder rotzooi tout court. Maar ik ben wel eens nieuwsgierig naar nieuwigheden en als een mooi merk als Dille & Kamille zich dan aan verzorgingsproducten waagt, wil ik die wel graag uitproberen.Dille & Kamille kiest waar mogelijk voor natuurlijke ingrediënten en vermijdt parabenen (fijn voor het lijf én meteen ook bruikbaar voor de mini's) en palmolie (fijn voor de wereld).

Ik probeerde een paar producten van de ontspannende lijn met haver- en amandelmelk. Die ruikt zalig en maakt mijn huid en haar heerlijk zacht. Er is ook een andere, verkwikkende lijn, met citroenverbena en gember.

Ook wat betreft de vormgeving zit het helemaal goed: stijlvolle retro pompflesjes die in geen enkele badkamer zullen misstaan.


Dit stuk is geschreven in samenwerking met Dille&Kamille en met Oona NV. 

Reacties

  1. Ooh, dat haarprobleem, zo herkenbaar. Ik zat op een punt dat ik elke dag mijn haar kon wassen, en ondanks dat bleef het er slecht uitzien. Tijdens de vakantie zette ik door en veranderde mijn haarwaspatroon. Nu wordt het om de drie dagen gewassen, en het is al pakken beter. Ik zocht op het www naar een gepaste shampoo, maar nu spring ik kortelings zeker binnen bij Dille en Kamille om hun producten een kansje te geven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb nogal wild krulhaar dat ik opsteek, en als het wat te vet wordt aan de wortels verberg ik dat onder een haarband of een buff - op die manier overbrug ik meestal wel een week. Ik weet niet hoe jouw haar er uitziet, maar ik kan me voorstellen dat dun sluik haar wat onverbiddelijker is: als dat vettig is kan je dat niet echt verdoezelen. Of deze shampoo nu veel effect heeft op de was-frequentie kan ik nog niet zeggen, maar ik ben er wel van overtuigd dat veel cosmetica het probleem waarvoor het een oplossing zou moeten bieden net in stand houdt (lippenbalsem droogt je lippen uit, handcrème droogt je handen uit ... sinds ik die dingen niet meer gebruik, heb ik ze vreemd genoeg ook bijna nooit meer nodig). Met shampoo ligt dat net iets moeilijker, zonder shampoo lukt me niet, ik houd ook niet van het gevoel van mijn ongewassen haar en ik ben nooit op het punt geraakt dat het er weer oké uitzag. Maar dus: nieuwsgierig naar het effect van deze. Laat zeker weten wat jij ervan vond!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besch…

Fresita leest: "Ondine" van Jennifer Vrielinck

Het was alweer een paar weken geleden dat ik nog eens een roman had gelezen, maar voor  ons weekje op de camping aan het begin van de vakantie haalde ik "Ondine" van Jennifer Vrielinck in huis. De auteur en ik ontmoetten elkaar een tijdje geleden op Instagram, haar vrolijke feed doet me vaak glimlachen. En we werken blijkbaar (nog even) voor hetzelfde bedrijf. (Intussen ben ik er ook achter dat de vrolijkste auto op de parking - met bolletjesgordijntjes en leuke stickers - ook van haar is). Desalniettemin hebben we elkaar nog nooit in het echt ontmoet, toch niet bewust. Maar daar komt binnenkort verandering in, want wij gaan afspreken bij de koffiemachine op het werk. Als ik er dan aan denk neem ik mijn (inmiddels nogal beduimelde) exemplaar van haar prachtige debuutroman mee om dat te laten signeren :-)Ondine is de naam van een meisje dat opgroeit bij haar tante in een visserscafé aan de Belgische kust, een paar decennia geleden. Ze is verknocht aan de zee, en het verhaal …

#meiplasticvrij: wij doen mee! Mijn eerste bevindingen

De hoeveelheid plastic die ons huishouden genereert, het is me al lang een doorn in het oog. We hebben de mogelijkheid om plastic apart naar het containerpark te brengen, het hoeft dus niet bij het restafval. Om de paar weken hebben wij een gigantische zak vol, en dat had ik graag anders gezien.

Maar als je in de supermarkt biologische groenten en fruit koopt, zijn die haast altijd in plastic verpakt. En het broodbeleg zit ook verpakt in gruwelijk veel plastic.Toen ik hoorde over #meiplasticvrij besloot ik onmiddellijk dat ik hieraan wilde meedoen. Onze bijna vijfjarige Jackie is enthousiast en bedacht zelf al een paar fijne actieplannen: "dan kopen we geen snoep in mei, want daar zit altijd plastic rond".


We zijn intussen vijf dagen bezig. Er is nog wel wat plastic in onze zak beland, maar dat komt dan doorgaans van producten die we nog in april kochten. Een doosje cashewnoten en een pakje kaas geraakten op, en een pot Griekse yoghurt van Pur Natur.


Wat deed ik intussen…