donderdag 25 januari 2018

Fresita test uit: de nieuwe badlijn van Dille & Kamille

In de voorbije jaren experimenteerde ik wel eens met shampoo-vrij leven. Het leek niet helemaal aan mij besteed maar ik houd het toch nog graag sober op dat vlak. Ik was mijn haar ongeveer één keer per week met een enigszins natuurlijke shampoo en in plaats van douchegel gebruiken wij doorgaans een stuk zeep. Minder verpakking, minder rotzooi tout court. Maar ik ben wel eens nieuwsgierig naar nieuwigheden en als een mooi merk als Dille & Kamille zich dan aan verzorgingsproducten waagt, wil ik die wel graag uitproberen.Dille & Kamille kiest waar mogelijk voor natuurlijke ingrediënten en vermijdt parabenen (fijn voor het lijf én meteen ook bruikbaar voor de mini's) en palmolie (fijn voor de wereld).

Ik probeerde een paar producten van de ontspannende lijn met haver- en amandelmelk. Die ruikt zalig en maakt mijn huid en haar heerlijk zacht. Er is ook een andere, verkwikkende lijn, met citroenverbena en gember.

Ook wat betreft de vormgeving zit het helemaal goed: stijlvolle retro pompflesjes die in geen enkele badkamer zullen misstaan.


Dit stuk is geschreven in samenwerking met Dille&Kamille en met Oona NV. 

2 opmerkingen:

  1. Ooh, dat haarprobleem, zo herkenbaar. Ik zat op een punt dat ik elke dag mijn haar kon wassen, en ondanks dat bleef het er slecht uitzien. Tijdens de vakantie zette ik door en veranderde mijn haarwaspatroon. Nu wordt het om de drie dagen gewassen, en het is al pakken beter. Ik zocht op het www naar een gepaste shampoo, maar nu spring ik kortelings zeker binnen bij Dille en Kamille om hun producten een kansje te geven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb nogal wild krulhaar dat ik opsteek, en als het wat te vet wordt aan de wortels verberg ik dat onder een haarband of een buff - op die manier overbrug ik meestal wel een week. Ik weet niet hoe jouw haar er uitziet, maar ik kan me voorstellen dat dun sluik haar wat onverbiddelijker is: als dat vettig is kan je dat niet echt verdoezelen. Of deze shampoo nu veel effect heeft op de was-frequentie kan ik nog niet zeggen, maar ik ben er wel van overtuigd dat veel cosmetica het probleem waarvoor het een oplossing zou moeten bieden net in stand houdt (lippenbalsem droogt je lippen uit, handcrème droogt je handen uit ... sinds ik die dingen niet meer gebruik, heb ik ze vreemd genoeg ook bijna nooit meer nodig). Met shampoo ligt dat net iets moeilijker, zonder shampoo lukt me niet, ik houd ook niet van het gevoel van mijn ongewassen haar en ik ben nooit op het punt geraakt dat het er weer oké uitzag. Maar dus: nieuwsgierig naar het effect van deze. Laat zeker weten wat jij ervan vond!

      Verwijderen