dinsdag 9 januari 2018

Wat eten de Fresita's: weekmenu week 1 - 2018

maandag: erwtensoep met worst en spek / slagroomtaart / Fabiolaschotel
Het nieuwe jaar wordt traditioneel ingezet aan tafel bij de mama. Met een stevige soep en oldskool dessertjes: een dikke vette slagroomtaart en een Fabiolaschotel. Dat laatste is rijstpap met fruit, een klassieker waarop de buurvrouw ons bij elke festiviteit trakteert.dinsdag: quiche met broccoli en prei / soep met brood 
We krijgen impulsieve gasten over de vloer die besluiten bij ons te lunchen. Ze brengen wat ingrediënten mee, en met wat wij nog in huis hebben kunnen we een quiche in elkaar boxen. Op de wijze van Alain Provist.

woensdag: kikkererwten met gebakken knolselder en boerenkool
Als detox voor de kerstdagen is een weekje Pascale Naessens geen slecht idee. Het boek Puur Pascale 2 bewijst dienst deze week. Een heerlijke schotel, een stuk halloumi erbij maakt het af.

donderdag: oosterse wokschotel met spruiten en scampi 
Alweer Pascale. Het is heerlijk. Bovendien eten onze meisjes bij oma, dus kunnen wij nog eens echt gewoon op ons gemakje koken en eten zonder gezeur. Als het gespuis dan toch binnenvalt voor mijn bord leeg is, komt Jackie alsnog alle scampi van mijn bord stelen.


vrijdag: kippenspiesjes met spruiten en pistache en alweer: kikkererwten met gebakken knolselder en boerenkool
Aangezien je knolselder en boerenkool doorgaans in enorme hoeveelheden moet kopen, was er nog wat over van afgelopen dinsdag. Ik maak opnieuw hetzelfde gerecht, met erbij nog een ander recept uit Puur Pascale. De spiesjes met kip en spruiten zijn lekker, net als het sausje met pistache dat erbij hoort.

zaterdag: Dinner & Dance
Een rare avond. Ik vier de verjaardag van een vriendin in De Maekelhoeve tijdens "Dinner and Dance". Een uitgebreid buffet en een dansfeest ineen. Een succesformule zo blijkt want dat spel zit daar behoorlijk vol (en het is geen klein zaaltje). Niet bepaald my cup of tea, zo'n avond, maar het eten is lekker, de drank in de prijs inbegrepen en we hebben hard gelachen. Company is key in zo'n geval.

zondag: bentobox
We koken en eten Japans bij schoonbroer. Waarover later deze week zeker meer.


2 opmerkingen:

  1. De Maekelhoeve, nostalgie. Ook niet bepaald mijn ding, maar heb daar al meermaals een leuke avond met de collega's beleefd.

    BeantwoordenVerwijderen