zondag 24 oktober 2010

Een rokje van gordijnenstof

Een beetje een dwaze foto, maar wat een geweldige rok! Toch? Ik ben alvast heel tevreden. Patroon en stof lagen al lang te wachten op een samensmelting, en 't resultaat ziet er ongeveer zo uit als het er in mijn verbeelding uitzag! Vorige week geknipt, zaterdagvoormiddag zo goed als afgemaakt, en dan, zaterdagavond, na het werk, tijdens "Breakfast on Pluto" op Canvas (prachtig!), met de hand omgezoomd, zoals het hoort. (andere details zijn dan weer niet helemaal zoals het hoort, maar u ziet ze niet op de foto, dus ik ga ze niet aan uw neus hangen. Precisie is jammer genoeg niet mijn ding, maar ik doe mijn best.) Ik stond vanmorgen nogal vrolijk op, nog steeds opgetogen over het rokje, en bovendien scheen de zon! Dan maar met het lief erop uit, met de kodak. Hij ontpopte zich zowaar bijna tot een volleerd modefotograaf - zijn voorstel "houd uw hand eens boven uw ogen" was weliswaar niet zo slecht, bleek uit de andere foto's uit de reeks - van de zon in uw ogen kan je dan wel vrolijk worden, van die stomme "de-zon-schijnt-in-mijn-ogen-grimas" al veel minder. Maar let u vooral op het rokje. Een dag op facebook leverde alvast twee bestellingen op. Van twee smalle dames, die niet veel stof vereisen, mooi zo.

4 opmerkingen:

  1. ja hoor! Ik heb nog een paar meter van die stof liggen, dus kan zeker nog enkele rokjes maken. Een rok kost 50 euro. Hij schijnt wel een beetje door dus je draagt er best een onderrokje onder. Je mag me mailen op stienn@hotmail.com om je maat door te geven!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk!! Weet jij dan toevallig ook welke onderrok de beste is? Ik naai ze er nog steeds in omdat ik geen goeie kan vinden... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je! Ik heb zo'n onderjurkje / négligéeke van Princesse TamTam, iets vrij simpel, en dat doe ik er meestal onder aan - had eigenlijk geen idee dat dat moeilijk te vinden was! Hebben ze in Hunkemüller of Women's Secret of Etam niets bruikbaars? Ik zou het er beter ook innaaien, maar weet eigenlijk niet zo goed hoe ik daar weer aan moet beginnen :-)

    BeantwoordenVerwijderen