Doorgaan naar hoofdcontent

Le Coq sur Mer



Weekendjes aan zee kunnen nooit kwaad. Luieren, uitslapen, lezen - dat doen wij dus alleen bijna nooit hè, zo uren zitten lezen in een boek. En nu dus wel, tot hij uit was:


Op aanraden van velen gelezen en ik heb me er zeker niet mee verveeld, maar toch niet op mijn lijstje van all time favourites terechtgekomen. Alle diehard boekenwurmen hebben hem intussen allang gelezen, aan de iets minder  hardnekkige lezers - zoals ik - zou ik zeggen: je zou hem kunnen lezen maar het hoeft niet per sé. Velen zullen mij hierin tegenspreken, dat mag. Moeilijk te zeggen waarover het boek gaat zonder iets van de toch wel spannende plot te verklappen. Grofweg: twee broers zitten met hun echtgenotes in een chique restaurant. De broers zijn niet meteen dikke vrienden. Ze hebben elk een tienerzonen van een jaar of vijftien die met elkaar optrekken. Die jongens hebben iets op hun kerfstok en de ouders zijn samengekomen om het daarover te hebben. Ziezo, niet echt iets verklapt denk ik. Het hele boek speelt zich binnen de tijdspanne van het diner af. Het begint bij het aperitief en eindigt bij de fooi. En daartussen gebeurt er uiteraard nogal wat.

Ander leuks aan zee: lichaamsbeweging! Ben zelfs gaan lopen. Een klein stukje maar, want graag zal ik dat toch nooit doen, dat lopen. De grootste stap is uiteraard het vertrekken op zich, maar zelfs als ik aan het lopen ben, komt er geen moment waarop ik van het lopen geniet. Ik ben dan gewoon een vat vol zelfmedelijden, en moet mezelf voortdurend overtuigen om niet te stoppen. Ik heb altijd een beetje ademhalingsproblemen. Naar 't schijnt moet je via je neus inademen, en als het zou koud is als vanmorgen aan zee, lijkt me dat inderdaad geen slecht idee: de lucht die via je mond in je longen terecht komt is erg koud en dat doet niet echt deugd. Maar ik kan niet genoeg lucht inademen via mijn neus, misschien wel door een indrukwekkende valpartij in mijn jonge tienerjaren waar ondermeer mijn neus nogal gehavend uitkwam. Ik ga het eens proberen met van die snurkstrips, dat was ooit mode onder lopers. Je ziet er nu wel niemand meer mee, maar ik denk echt dat het nut zou kunnen hebben. I'll let you know, de eerstvolgende keer dat ik nog eens de moed opbreng die idiote loopschoenen aan te trekken. Maar soît, het lopen op zich was dan wel niet leuk, ik ben naderhand wel trots dat ik het gedaan heb, en douchen na het lopen is toch ook nog iets leuker dan anders. We hebben daarna ook nog gewandeld, behoorlijk ver, over het strand, en dan met een strakke tegenwind weer terug, door het losse zand. Daar kan geen Passage Fitness tegenop mij dunkt.

Maar eigenlijk, het allerbelangrijkste: ook voor het merk 'Mademoiselle Fresita' was het weekend in West-Vlaanderen een absolute hoogvlieger. Op vrijdagavond zette ik het tripje in met wat naaiplezier in Bredene, met een avondje 'Gemaakt', waar ik een superschattig omkeerbaar giletje maakte voor Nisse, lekker warm met teddystof en mooie uiltjesstof van Vermiljoen. Ik was eigenlijk niet zo'n fan van het giletje, maar met een knoop in plaats van een strik en met mooie stof is het toch wel leuk. En ongetwijfeld een zaligheid om te dragen. Foto's volgen later, als het model zijn giletje krijgt. De avond was een geweldig succes, ik ga Miek van Gemaakt proberen te overtuigen om naar Brussel af te zakken voor een avondje ten huize Fresita: wees alvast op uw hoede!

Ander hoogtepunt: Mademoiselle Fresita ligt in de winkelrekken bij Koekepeertje! Uiteraard voorlopig erg miniem: alleen een paar handtasjes. Binnenkort wellicht ook in de webshop. Whoehoe, Mademoiselle Fresita gaat hard! Natuurlijk intussen ook mijn stoffenvoorraad wat aangevuld. Mevrouwtje Koekepeertje heeft een mooie collectie stofjes, vrij basic maar wel in mooie kleurtjes en heel veel met stipjes (vind ik leuk!), en vooral niet duur. Zeker in vergelijking met bijvoorbeeld Le Chien Vert, die wel heel veel hebben maar eigenlijk toch niet zo overdreven veel in de stijl die ik leuk vind. Dus Koekepeertje rules!

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht! wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio ) - een stofschaar waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas  of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banier .  hoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon  (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zo

Tiny en Cacao

Net als veel vrouwen van mijn leeftijd en veel ouder en veel jonger heb ik een beetje een zwak voor Tiny. Van de boekjes. Hoewel ik absoluut meer respect heb voor vrijgevochten jongedames zoals Pippi Langkous en Madelief (wie de verhalen van deze laatste wildebras nog niet kent: rep je naar de bib of naar de kleine, onafhankelijke boekhandel. Je kinderen zullen je dankbaar zijn. Een paar van mijn favoriete babysitkinders, die intussen al dingen doen als samenwonen met hun lief en afgestudeerd zijn, spreken er nog over: die urenlange voorleessessies in het grote bed waarbij de heerlijke humor van Guus Kuijer ons menig slappe lach bezorgde). Maar dus Tiny. Dat is een ander verhaal. Tiny heeft nooit een grote mond, doet niets wat niet mag en haar kleren zijn altijd smetteloos (en prachtig). Je kan haar hoogstens verwijten dat ze zich een klein beetje ouder voordoet dan ze is (zo legt ze in "Tiny in de tuin" samen met haar broertje een volledige tuin aan, waarbij ze bomen plant

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.  Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variëren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden 300 g oud brood en eventueel koekjes 2 kopjes chocolademelk 5 geklutste eieren 2 bananen 1 eetlepel poeder voor vanillepudding een handvol kleine stukjes chocolade bakvorm bakpapie