vrijdag 4 februari 2011

little asia, just around the corner

Ik had de dag ervoor een grote pot soep gemaakt, en was zelfs 's morgens zo
vooruitziend geweest om brood uit de vriezer te halen (en geloof me, vooruitziend zijn, dat is eigenlijk niets voor mij.) Uitgerekend die dag (dinsdag was het denk ik) wil meneer Fresita eigenlijk liever uit eten. Tja. Die soep is morgen ook nog goed en dat brood krijgen we ook nog wel op. Ik veronderstel dat een lovende recentie in een weekendkrant van een Thais restaurant in de Dansaertstraat aan de basis liggen van de goesting van meneer. Helaas pindakaas was er geen plaats meer - ook daar zal die recensie voor iets tussenzitten denk ik. Change of plans dan maar, want inmiddels was ook ik niet meer te paaien met soep en brood. Het was dus nogal ongepland dat we Little Asia binnenvielen. En geheel ongepland werd onze avond een waar feest. Ik ben eigenlijk niet zo'n grote fan van Aziatisch eten, maar ik ben afgelopen dinsdag van gedacht veranderd. Vietnamees eten krijg je hier, gemaakt door Truong Thi Quyen en die is een heel klein beetje beroemd. Zoals ze zelf zegt in een behoorlijk stom filmpje op de website van het restaurant (die ik een paar uur geleden nog kon bekijken maar nu niet meer) is de Vietnamese keuken minder pikant dan de Thaise en minder vet dan de Chinese. Klopt! Het eten is hier heerlijk! Meneer en ik namen elk een volledig menu, vier gangen godbetert, maar er hoefden geen riemen losgemaakt te worden. Alweer een aanrader. 't Is trouwens ook een beetje chique: stijlvol decor, loungemuziek, bediening die je in de watten legt (gratis saké achteraf, hoera!). En daar heb ik zo'n zwak voor hè, vriendelijke bediening. En als ze dan het nieuwe kookboek van Quyen aanprijzen, dan koop ik dat meteen, omdat ze zo aardig zijn. Omdat het zo'n fijne avond was. Alsof ik zelf ooit Vietnamees ga koken, met Little Asia om de hoek. Maar ik ken wel iemand die dat vast wel zou doen. En die verjaart binnen een paar maanden.alweer een foto van het net geplukt, mijn excuses. Maar de meeste mensen kunnen nu eenmaal betere foto's maken dan ik. Ik ben dan ook niet alleen ongetalenteerd maar ook slecht geëquipeerd. Aan dat laatste ga ik gauw iets doen. Een beter fototoestel kopen, bijvoorbeeld. Morgen misschien. Wie weet.

5 opmerkingen:

 1. mmm, merci voor de tip. In dat straatje vol Thaise en Vietnamese restaurants aan 't Sint Goriksplein stapten wij een paar maanden terug Fanny Thai (idiote naam, dat wel) binnen en da's ook echt een aanrader; sindsdien niet meer de moeite genomen om één van de andere opties in de buurt uit te testen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In die straat is Davi Thai onze favoriet - niet dat we ze allemaal al geprobeerd hebben, maar daar hadden we al veel goeds over gehoord. Maar Little Asia is toch nog wel veel beter vind ik - maar ook een pak duurder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn ouders hebben een showroom in de Kartuizerstraat en gaan geregeld in die buurt eten. Mijn mama probeert mij al maanden naar little asia te lokken, na bovenstaande te hebben gelezen, ben ik alleen maar meer gemotiveerd om mij nog eens 'Brussel waarts' te keren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zeker doen Lili! En waw, de Kartuizerstraat, zo'n toffe straat! Wat is dan de showroom van je ouders?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Designers Guild... (tegenover Fedasiel) Zij zitten daar nu al 14 jaar en het is heerlijk om te zien hoe die buurt helemaal heropleeft!

  BeantwoordenVerwijderen