Doorgaan naar hoofdcontent

little asia, just around the corner

Ik had de dag ervoor een grote pot soep gemaakt, en was zelfs 's morgens zo
vooruitziend geweest om brood uit de vriezer te halen (en geloof me, vooruitziend zijn, dat is eigenlijk niets voor mij.) Uitgerekend die dag (dinsdag was het denk ik) wil meneer Fresita eigenlijk liever uit eten. Tja. Die soep is morgen ook nog goed en dat brood krijgen we ook nog wel op. Ik veronderstel dat een lovende recentie in een weekendkrant van een Thais restaurant in de Dansaertstraat aan de basis liggen van de goesting van meneer. Helaas pindakaas was er geen plaats meer - ook daar zal die recensie voor iets tussenzitten denk ik. Change of plans dan maar, want inmiddels was ook ik niet meer te paaien met soep en brood. Het was dus nogal ongepland dat we Little Asia binnenvielen. En geheel ongepland werd onze avond een waar feest. Ik ben eigenlijk niet zo'n grote fan van Aziatisch eten, maar ik ben afgelopen dinsdag van gedacht veranderd. Vietnamees eten krijg je hier, gemaakt door Truong Thi Quyen en die is een heel klein beetje beroemd. Zoals ze zelf zegt in een behoorlijk stom filmpje op de website van het restaurant (die ik een paar uur geleden nog kon bekijken maar nu niet meer) is de Vietnamese keuken minder pikant dan de Thaise en minder vet dan de Chinese. Klopt! Het eten is hier heerlijk! Meneer en ik namen elk een volledig menu, vier gangen godbetert, maar er hoefden geen riemen losgemaakt te worden. Alweer een aanrader. 't Is trouwens ook een beetje chique: stijlvol decor, loungemuziek, bediening die je in de watten legt (gratis saké achteraf, hoera!). En daar heb ik zo'n zwak voor hè, vriendelijke bediening. En als ze dan het nieuwe kookboek van Quyen aanprijzen, dan koop ik dat meteen, omdat ze zo aardig zijn. Omdat het zo'n fijne avond was. Alsof ik zelf ooit Vietnamees ga koken, met Little Asia om de hoek. Maar ik ken wel iemand die dat vast wel zou doen. En die verjaart binnen een paar maanden.



alweer een foto van het net geplukt, mijn excuses. Maar de meeste mensen kunnen nu eenmaal betere foto's maken dan ik. Ik ben dan ook niet alleen ongetalenteerd maar ook slecht geëquipeerd. Aan dat laatste ga ik gauw iets doen. Een beter fototoestel kopen, bijvoorbeeld. Morgen misschien. Wie weet.

Reacties

  1. mmm, merci voor de tip. In dat straatje vol Thaise en Vietnamese restaurants aan 't Sint Goriksplein stapten wij een paar maanden terug Fanny Thai (idiote naam, dat wel) binnen en da's ook echt een aanrader; sindsdien niet meer de moeite genomen om één van de andere opties in de buurt uit te testen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In die straat is Davi Thai onze favoriet - niet dat we ze allemaal al geprobeerd hebben, maar daar hadden we al veel goeds over gehoord. Maar Little Asia is toch nog wel veel beter vind ik - maar ook een pak duurder.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn ouders hebben een showroom in de Kartuizerstraat en gaan geregeld in die buurt eten. Mijn mama probeert mij al maanden naar little asia te lokken, na bovenstaande te hebben gelezen, ben ik alleen maar meer gemotiveerd om mij nog eens 'Brussel waarts' te keren ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. zeker doen Lili! En waw, de Kartuizerstraat, zo'n toffe straat! Wat is dan de showroom van je ouders?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Designers Guild... (tegenover Fedasiel) Zij zitten daar nu al 14 jaar en het is heerlijk om te zien hoe die buurt helemaal heropleeft!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht! wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio ) - een stofschaar waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas  of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banier .  hoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon  (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zo

Tiny en Cacao

Net als veel vrouwen van mijn leeftijd en veel ouder en veel jonger heb ik een beetje een zwak voor Tiny. Van de boekjes. Hoewel ik absoluut meer respect heb voor vrijgevochten jongedames zoals Pippi Langkous en Madelief (wie de verhalen van deze laatste wildebras nog niet kent: rep je naar de bib of naar de kleine, onafhankelijke boekhandel. Je kinderen zullen je dankbaar zijn. Een paar van mijn favoriete babysitkinders, die intussen al dingen doen als samenwonen met hun lief en afgestudeerd zijn, spreken er nog over: die urenlange voorleessessies in het grote bed waarbij de heerlijke humor van Guus Kuijer ons menig slappe lach bezorgde). Maar dus Tiny. Dat is een ander verhaal. Tiny heeft nooit een grote mond, doet niets wat niet mag en haar kleren zijn altijd smetteloos (en prachtig). Je kan haar hoogstens verwijten dat ze zich een klein beetje ouder voordoet dan ze is (zo legt ze in "Tiny in de tuin" samen met haar broertje een volledige tuin aan, waarbij ze bomen plant

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.  Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variëren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden 300 g oud brood en eventueel koekjes 2 kopjes chocolademelk 5 geklutste eieren 2 bananen 1 eetlepel poeder voor vanillepudding een handvol kleine stukjes chocolade bakvorm bakpapie