Doorgaan naar hoofdcontent

chocolate 'n friends

De autorit op vrijdagavond na het werk - het heeft toch wel zijn charmes. Vooral als het al zeven uur geweest is en de meeste files al zijn verdampt. Extra troeven: de radio, waar Yves Desmet het even had over de geluksprofessor. Een minimum aan research leert dat het over Prof. Richard Layard gaat, en ik vermoede al dat het iets te maken zou hebben met dit boek. Schoonmama kreeg het als moederdagcadeau - omdat een beetje geluk toch voor iedereen een mooi cadeau is - en ook omdat ik er zelf ook wel eens graag in zou lezen... Maar die geluksprofessor dus, waarover Yves Desmet het had. Die zegt dat vrienden hebben pakken meer bevorderlijk is voor je geluk dan inkomen en werk. Dat spreekt voor zich - maar het is natuurlijk wel fijn om dat even bevestigd te horen. Desmet spreekt blijkbaar elke week af met zijn vrienden, een paar uurtjes maar, om even bij te praten. Dat klinkt geweldig. Elke week halen wij niet, maar om de paar weken is het toch wel prijs. Gisteren weer trouwens, fienenavond, hoera. Met een culinaire belofte: onze eigen oventovenares deed ons weken geleden al watertanden met smeuige verhalen over de chocolademoeulleux van 't Meuzeke - maar als het over chocolade gaat, dan geldt bij ons het principe: geen woorden maar daden, en zo geschiedde:



En 't is waar wa ze zeggen. Da moelleuke is geweldig lekker. Dank u Hillie, dank u Meuzeke.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht! wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio ) - een stofschaar waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas  of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banier .  hoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon  (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zo

Tiny en Cacao

Net als veel vrouwen van mijn leeftijd en veel ouder en veel jonger heb ik een beetje een zwak voor Tiny. Van de boekjes. Hoewel ik absoluut meer respect heb voor vrijgevochten jongedames zoals Pippi Langkous en Madelief (wie de verhalen van deze laatste wildebras nog niet kent: rep je naar de bib of naar de kleine, onafhankelijke boekhandel. Je kinderen zullen je dankbaar zijn. Een paar van mijn favoriete babysitkinders, die intussen al dingen doen als samenwonen met hun lief en afgestudeerd zijn, spreken er nog over: die urenlange voorleessessies in het grote bed waarbij de heerlijke humor van Guus Kuijer ons menig slappe lach bezorgde). Maar dus Tiny. Dat is een ander verhaal. Tiny heeft nooit een grote mond, doet niets wat niet mag en haar kleren zijn altijd smetteloos (en prachtig). Je kan haar hoogstens verwijten dat ze zich een klein beetje ouder voordoet dan ze is (zo legt ze in "Tiny in de tuin" samen met haar broertje een volledige tuin aan, waarbij ze bomen plant

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.  Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variĆ«ren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden 300 g oud brood en eventueel koekjes 2 kopjes chocolademelk 5 geklutste eieren 2 bananen 1 eetlepel poeder voor vanillepudding een handvol kleine stukjes chocolade bakvorm bakpapie