maandag 30 mei 2011

wc-rolhouder

Op bestelling, er was vraag naar:


Ik bestudeerde foto's van de originele wc-rolhouders van Kitsch Kitchen en maakte iets dat er op lijkt. Erg simpel. Een handleiding ofte tutorial:

wc-rolhouder:

knip een strook toile-cirée van 12 cm breed en 140cm lang (of één van 70 en één van 71 - de lengte is niet exact want je hebt toch wat overschot)

knip nog twee stroken toile-cirée van 10 cm breed en 152 cm lang (zeker niet korter want anders krijgt je er geen vier rollen in - maar het mag ook één lange strook zijn van 3m).


leg de gelijke stroken met de slechte kant op elkaar en werk aan de lange kanten af met biaislint. Als je met twee delen werkt, is het het mooist als je de ene strook een cm over de andere plooit zodat de naad niet net boven- of onderaan de strook komt maar achteraan. Bedoeling is dus dat je een mooi afgewerkte strook van 70 cm lang krijgt en eentje van 150 cm lang. Leg de uiteindes van de stroken op elkaar, de lange smalle strook bovenaan. Laat ze 1 cm overlappen. Stik vast en maak in de lange strook een lus van 31 cm. Stik die vast op 5 cm van je eerste lus. Maak weer een lus van 31 cm en stik die vast op 16 cm van je tweede stiksel. Maak nog twee lussen van 31 cm van je lange strook en stikt telkens vast op 16 cm van het vorige stiksel. Het laatste stukje plooi je om alvorens het vast te stikken zodat je dubbel kan stikken en het uiteinde netjes onderin geplooid zit.

Maak bovenaan een gaatje en verstevig dat met een koperen ringetje.

Mijn uitleg is misschien niet altijd even helder, maar het is echt heel gemakkelijk: kijk vooral naar de foto, dan zie je hoe het eruit moet zien en dan lukt het vast. Veel succes!

1 opmerking:

  1. Leuk! Onze wc kan ook nog wel wat opfleuring gebruiken. Leuk dat je bent gaan volgen!

    BeantwoordenVerwijderen