vrijdag 8 juli 2011

kleur van de week: Paars - deel twee

En vermoedelijk ook het laatste deel. 'k Heb een nieuw brilleke gekocht. Mijne vorige belandde meer dan eens los in mijn handtas, met de onvermijdelijke krassen tot gevolg. En ik was hem ook al wel een beetje beu. Mijn vorige brillen kocht ik bij Hans Anders. Een keten naar mijn hart, want écht goedkoop - promoties zonder kleine lettertjes. Niet heel veel keuze maar ik vond altijd wel iets naar mijn smaak. Maar nu dus niet. Het viel mij op dat ze bij Hans Anders precies vooral veel rode brillen hebben. En ik zat al aan mijn derde rode Hans Anders-bril. En nu wilde ik wel eens wat anders (moehaha)

We gingen dus eens kijken bij de dichtstbijzijnde brillenwinkel. Ik moest een pak dieper in de buidel tasten - voor deze prijs had ik een paar Hans Anderskes kunnen kopen. Maar Meneer Fresita heeft mij het montuur cadeau gedaan. Een laat verjaardagscadeauke. Bovendien is het Belgisch design - en dat moet af en toe gesteund worden.

Deze mag dus niet los in de handtas. Die moet ik een beetje soigneren.


moet er nog een beetje aan wennen. Paars dus. Maar vooral gigantisch groot.

Ik twijfel nog een beetje of ik er wel goed aan gedaan heb - zo'n gevaarte op mijn gezicht. Ik draag mijn bril tenslotte zo goed als altijd.

Och ja. Als het niet went, zal ik binnenkort nog wel eens een bij Hans Anders binnenlopen zeker, om af te wisselen.

6 opmerkingen:

 1. Ik heb ooit een bril bij Hans Anders gekocht en die was echt snel bekrast, ondanks mijn goede zorg... Goedkoop, dat wel, maar ik blijf een eenmalige klant daar :)

  Nu draag ik lenzen, want ik en brillen, dat klikt niet goed. Tussen u en uw paarse op 't eerste zicht wel. Ik zou 't niet durven, zo groot, maar ja, ge weet, ik en brillen... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb bij de brillen van Hans de indruk dat de glazen na een jaar of twee, drie dof worden. Maar tegen die tijd ben ik toch sowieso toe aan een nieuw modelleke. Maar het komt wel goed tussen mij en mijn paars gedrocht denk ik. Lenzen, heb ik ook al aan gedacht, maar brrrr, dat gefriemel in mijn oog zie ik niet zitten. Mijn gezicht heeft trouwens een bril nodig vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schoon! En: des te groter de bril, des te groter het scherpe gezichtsveld, niet? Ik heb lenzen, maar ook een bril (dezelfde sterkte en het straffe is: ik zie daar niet half zo goed mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik vind da gelijk nog cool, beetje retro zelfs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zeer goeie keuze!! (al ben ik in sé ook niet zo voor paars, het gaat u zeer goed af) En beter nog, zo kan ik u keigoed herkennen als we elkaar eens kruisen op straat!
  (en juffrouw Sanseveria: ik zie ook niet half zo goed met mijn bril als met mijn lenzen! iemand zei mij eens dat dat komt doordat er meer afstand zit tussen je oog en de brillens, maar geen idee of dat ook echt de reden is)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. bedankt dames! Ik begin zelf ook meer en meer overtuigd te geraken. De reacties zijn doorgaans positief - en zelfs mijn eerlijkste criticus(ons ma, wat dacht je) vindt hem 'niet lelijk'. Dat is al heel wat :-)

  BeantwoordenVerwijderen