zaterdag 13 augustus 2011

nog een kandidaat-mannequin (en een would-be couturier)

Hier is ze dan, ons Marthe. In haar Gemaakt-jurkje.Best nog eens zoeken naar bijpassend schoeisel denk ik. Maar de jurk, die zit wel als gegoten. Binnenkort ga ik nog eens een workshop volgen, voor een rokje voor mezelf. Ik hoop heel hard dat hetzelfde stofje er dan nog is, want dat zie ik volledig zitten - de kleuren komen niet volledig tot hun recht op de foto, maar 't is echt een schitterende stof.

Vandaag trouwens ook gaan workshoppen, maar heel anders dan. Bij Kaat Tilley nog wel! Die besloot zo maar even een resem democratisch geprijsde workshops aan te bieden aan couture-nitwits als ik (en alle andere enthousiastelingen die erover lazen in de Knack Weekend - of de Weekend Knack zoals wij hier zeggen). Vanmiddag was mijn eerste lesje: creatie met papier op paspop. 't Werd een knutselnamiddag, met veel plakband en papier. En het resulaat leek zowaar op een jurk - maar dan van papier.


Ik zou beter eens een poseer-workshop volgen, bij Marthe bijvoorbeeld. 't Was dan ook een beetje onwennig: zo poseren naast een knutselwerk waarvan ik toch niet helemaal in de wolken was...

Ik werd omringd door madammen die pakken creatiever zijn dan ik - maar eerlijk gezegd: als ik een jurk zou moeten kiezen om zelf te dragen, zou ik toch wel voor de mijne gaan. Maar dat is dan misschien het verschil tussen haute-couture en prêt-à-porter of zoiets. Anyway. Ik heb me geamuseerd en maandag mag ik nog eens terug. Om verder te werken aan het paspopmodel en voor een cursus verhoudingsleer. Geen idee wat dat wordt. Maar ik kijk er wel naar uit!

2 opmerkingen:

  1. Howla! Dat klinkt inderdaad als één van de toffere workshops! Ik ben benieuwd naar de foto's! Het kleedje mag er trouwens ook zijn, heel schoon!

    BeantwoordenVerwijderen