Doorgaan naar hoofdcontent

tapas en scones

Ik zei het al eerder: de vivaboxen gaan vervallen. Daarom was het gisteravond weer tapas voor twee. In de Comocomo in de Dansaertstraat. We waren daar al eens geweest, en 't is er niet reuzelekker maar 't is wel eens tof om daar te eten, vooral als 't van de verniet is. Voor wie de Comocomo niet kent: het is daar een beetje zoals bij de Jetsons. Toen ik vroeger naar de Jetsons keek dacht ik dat na 2000 alles via transportbanden zou gaan. Dat valt nogal tegen, maar er zijn toch een paar plekken waar de Jetsons dichtbij komen. In de luchthaven of in het Brouckère-station bijvoorbeeld, waar je niet moet stappen maar gewoon op een 'rolpad' mag gaan staan. En bij de Comocomo dus. In een open keuken maken twee koks daar massa's tapas die ze op een transportband zetten die het hele restaurant doorkruist. Als je iets ziet wat je lekker vindt, kan je het nemen. Ik denk dat het een aanrader is om vlakbij de keuken te gaan zitten. Dan kan je de koks aan het werk zien - wat handig is want dan weet je toch ongeveer wat je op je bord krijgt en dan kan je ook meteen de tapas pakken waar je zin in hebt, alvorens vijftig andere restaurantgangers ze afkeurden.


Met de vivabox hadden we recht op 8 tapas per man - en dat is echt wel meer dan genoeg. Een kleine indigestie nabij strompelden we naar huis.

En 's morgens maakte ik scones - heerlijk.


Niet zo moeilijk om te maken ook, eigenlijk:

Ingrediënten

225 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
2 el fijne tafelsuiker
50 g roomboter, koud, in blokjes
1 ei
5 el melk


Bereidingswijze:
Meng bloem met bakpoeder en suiker. Voeg boter toe en kneed tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt.

Klop in een andere kom het ei en de melk los. Giet het grootste hiervan in het bloemmengsel en meng alles losjes met een vork tot een zacht deeg. Voeg wat vocht toe als er nog droog kruim in zit. Doe het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en kneed het snel glad. Meng er nog wat bloem door als het mengsel plakkerig is. Druk of rol het deeg zachtjes uit tot een lap van ongeveer 2,5 cm dik. Steek er met een koekjessteker of een glas cirkels uit en gebruik de afsnijdsels om er nog meer scones van te steken.


Leg de scones met wat tussenruimte op de ingevette bakplaat. Kwast de bovenkant in met het apart gehouden ei-melkmengsel. Bak ongeveer 8 minuten in een op 220 C voorverwarmde oven tot de scones goudgeel en gerezen zijn. Laat ze iets afkoelen op een metalen rooster. Dien de scones warm op met clotted cream en aardbeienjam.
 
Ik at het met viervruchtenconfituur, meneer met sinaasappelmarmelade. Zonder clotted cream dus. Kan je dat hier eigenlijk wel kopen? Volgens mij ook super met slagroom of van die heerlijke dikke vette romige Brabantse plattekaas. Mmmm. Volgend weekend.
 

Reacties

  1. allez dat wij mekaar niet vaker tegen het lijf lopen - ik zat gisterenavond ook tapas te eten, maar dan wel bij Tapas Locas. Ik vind die van comocomo wel megalekker trouwens, maar wel 'n beetje wisselvallig (die gele kaasbordjes maken ze in Brussel precies heel weinig en die vind 'k het lekkerst - die en de churros :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht! wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio ) - een stofschaar waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas  of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banier .  hoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon  (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zo

Tiny en Cacao

Net als veel vrouwen van mijn leeftijd en veel ouder en veel jonger heb ik een beetje een zwak voor Tiny. Van de boekjes. Hoewel ik absoluut meer respect heb voor vrijgevochten jongedames zoals Pippi Langkous en Madelief (wie de verhalen van deze laatste wildebras nog niet kent: rep je naar de bib of naar de kleine, onafhankelijke boekhandel. Je kinderen zullen je dankbaar zijn. Een paar van mijn favoriete babysitkinders, die intussen al dingen doen als samenwonen met hun lief en afgestudeerd zijn, spreken er nog over: die urenlange voorleessessies in het grote bed waarbij de heerlijke humor van Guus Kuijer ons menig slappe lach bezorgde). Maar dus Tiny. Dat is een ander verhaal. Tiny heeft nooit een grote mond, doet niets wat niet mag en haar kleren zijn altijd smetteloos (en prachtig). Je kan haar hoogstens verwijten dat ze zich een klein beetje ouder voordoet dan ze is (zo legt ze in "Tiny in de tuin" samen met haar broertje een volledige tuin aan, waarbij ze bomen plant

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.  Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variëren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden 300 g oud brood en eventueel koekjes 2 kopjes chocolademelk 5 geklutste eieren 2 bananen 1 eetlepel poeder voor vanillepudding een handvol kleine stukjes chocolade bakvorm bakpapie