zaterdag 3 september 2011

El Rincon de España

Er werd de afgelopen week vooral veel gewerkt voor de boterham en niet voor 't plezier - dus qua creaties kan ik u niet veel laten zien (want mijn creaties leveren niet echt veel boterhammen op). Plan was nochtans dat er tegen deze tijd een prachtige rok netjes ingepakt klaar zou liggen voor een jarige - maar ze zal het met een ander cadeautje moeten doen. 't Zat namelijk zo: een tijdje geleden kreeg ik van een vriendin twee lapjes stof cadeau. Eén ervan was helemaal voor mij, maar van het andere wou zij graag een rokje. De stof op de foto achter bovenstaande link was de stof voor mij. De andere stof is voornamelijk wit, synthetisch, glanzend en rafelig. Wie ooit al eens genaaid heeft krijgt vast nu al de kriebels. En aanvankelijk leek het wel mee te vallen - maar 't is me toch niet gelukt om er een rokje van te maken. Na een paar avonden van geklungel heb ik gisteren het halfafgewerkte rokje in een hoek van de living gegooid en ben ik in de zetel gaan liggen om naar andere radeloze wijven te gaan kijken, toch ook al een paar jaar mijn goeie vriendinnen. Sorry Tineke, een rokje wordt het niet. Misschien maak ik er nog wel eens een tas van ofzo. Maar vandaag niet.

Op het vlak van de creativiteit was het niet echt een topper, deze week. Wel goe gegeten en zowaar ook een beetje bewogen: u heeft vast ook gemerkt dat zowaar de zon geschenen heeft de afgelopen dagen, en ik heb daarvan geprofiteerd om een paar keer met de fiets te gaan werken. Dat wordt trouwens steeds plezanter en minder hels. Ik leer steeds beter alle obstakels te ontwijken en het wordt bijna ontspannend.

Maar ook dus goe gegeten. Eén keer door mij gekookt met de hulp van het Meuzeke en zijn kookboek (gehaktbrood), één keer door meneer Fresita (venkelsoep met chorizo) - en dan nog één keer uit gaan eten op kosten van vrienden. 't Is namelijk september en eind september vervallen blijkbaar de Vivaboxen. Dus vieren wij nu nogal uitgebreid mijn dertigste verjaardag die meer dan een jaar geleden plaatsvond. Want toen kreeg ik een paar vivaboxen cadeau. Twee keer tapas voor twee. Waarvan we er dus eergisteren eentje opsoupeerden bij El Rincon de España (en eindelijk wordt de titel van dit blogbericht duidelijk). Kort bij ons (in de slachthuisstraat in Brussel), dat was alvast handig. En eigenlijk een aanrader. 't Beloofde niet al te veel goeds want we waren tijdens ons volledige etentje de enige klanten. 't Was er nochtans echt gezellig (binnen zou je kunnen geloven dat je echt in zo'n authentieke Spaanse tapasbar zit) en de tapas waren ook echt lekker. Niets fancy, niets trendy, maar echt lekker. En een sympathieke eigenaar. We bestelden bovenop ons gratis eten een fles Rioja en twee keer crema catalana als dessert en we hebben echt lekker gegeten. Ik stel voor dat u dat ook eens doet. Echt.

1 opmerking:

  1. Aj aj, in de slachthuisstraat dan nog... niet erg aantrekkelijk voor een vegetariër ;-)
    En dat stofje, niet leuk inderdaad om te verwerken... ik heb er mij nog nooit aan gewaagd, kwestie van de frustraties in mijn leven te beperken :)

    BeantwoordenVerwijderen