maandag 28 november 2011

drie, twee, één... start!

Het wordt stilaan een traditie in mijn leven - en tevens één van de leukere periodes van mijn jaar: de aanloop naar La Dorlotterie... 
Nog een tweetal weekjes en het is weer zo ver: kerstshoppen in Den Hemel. Met vaste waarden Billy Rose voor handgemaakte juweeltjes en it fits for kids voor outlet kinderkledij (die bovendien uitverkoop houdt, dus dit keer zijn er - nog meer dan anders - geweldige koopjes op de kop te tikken!). Voor de tweede keer is er nu ook Lucille voor kledij en accessoires met een rockabilly-twist en ook fotografe Isabelle is weer van de partij: zij maakt ter plaatse de prachtigste retro-portretten van je kinderen. Lady Lief verkoopt zelfontworpen kerstkaartjes en bij Les fauteuils de bonheur doet Anja de mooiste dingen met oude zeteltjes en stoelen. Ook voor kussens en dekentjes ben je bij haar aan het juiste adres. We zorgen uiteraard voor een speelhoek en er is kindergrime... en als kers op de taart verkoopt Hildegarde de heerlijkste taarten en cakejes... ik vertelde al over een voorsmaakje en ik kan amper wachten op mijn volgende stuk witte chocoladetaart met speculaas. 't Zal de moeite zijn. Uiteraard is het café open vanaf 12u - dus u kan ter plaatse van uw taart genieten met koffie of een pintje - en u kan ook op 't gemak boven komen shoppen terwijl u uw man aan den toog parkeert. (Excuseert u mij het politiek incorrecte genderdenken).

Dat is dus nog twee weken, en in tussentijd ga ik gewoon thuis zitten, volgens plan grotendeels achter mijn naaimachine.

Daar kwamen de voorbije dagen al volgende projecten onderuit gerold:


een kaftje voor de best wel lelijke agenda van 2012 die ik op het werk kreeg.

en op aanvraag:


Drie slabs met mouwen. Een collega kreeg op korte tijd drie pasgeboren buren bij. Ze dacht als kado aan schortjes in toile-cirée, maar ze wou er graag een opschrift op. En met toile-cirée weet ik niet zo goed hoe dat moet... En eigenlijk wou ik al lang die slabs met mouwen van meisjesmama eens proberen. Een kleine aanpassing: ik heb de hoekjes onderaan afgerond, zodat je gemakkelijk met het biaislint helemaal rondom kunt. De stof zijn handdoeken van Ikea. Maar nu moet er nog een opschrift op. Mijn collega wil er namelijk een soort stadsbende van maken, van die drie nieuwkomers. Ik twijfel nog tussen zeefdrukken met textielverf à la Zsazsa en flockfolie. Geen van beiden krijg ik supernetjes eerlijk gezegd. Dat komt waarschijnlijk doordat ik geen printer heb en dus nogal veel uit de losse pols moet doen. Beetje oefenen nog, tegen vanavond zal het wel in orde zijn.

Verder op het menu vandaag: een vlaggenlijntje met een naam die nog geheim moet blijven. En nog vanalles want mijn hoofd zit vol ideeën - grotendeels te danken aan Pinterest.

Yihaa! We zijn vertrokken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten