zaterdag 12 november 2011

vruchtbaar verlof

Een schande is 't, mijn blog zo verwaarlozen. Maar voor de afgelopen week heb ik een geldig excuus: we waren aan de zee en er is daar geen internet. Niet overal aan de zee, dat weet ik - maar daar waar wij zaten was er geen internet en eigenlijk was dat een substantieel deel van onze vakantie: geen mails, geen facebook, geen oeverloos gesmurf. Maar dus ook geen geblog. Wat dan wel? Genaaid verdekke, kijk maar:


drie pilotenmutskes in teddystof, twee schortjes in toile-cirée, twee badcapes voor baby's, twee pamperzakken, één grote slab in toile-cirée en twee kleine katoenen babyslabkes. En dan nog een paar dingen die zo goed als af zijn maar waarvoor ik het juiste garen of het juiste biaislint ofzo niet bij had. Je suis contente. Ook al is de stapel boeken die ik meehad onaangeroerd. Heb me wel door de Knacks en aanhangsels van de laatste zes maanden geworsteld - dus ik ben weer helemaal mee. Wie graag wil weten hoe dat nu weer zat met die Arabische lente en hoever ze in juni stonden met de regeringsonderhandelingen: ik weet er alles van.

Gewandeld ook, en lekker gegeten. Italiaans bij Moretti in Oostende bijvoorbeeld (spaghetti con l'aglio, rucola e parmigiano - zo simpel en zo heerlijk) - voor wie 't interesseert: Langestraat 57. En zalig geluncht bij Markt XI. Echt heerlijk. Beetje sjieker, beetje duurder ook maar toch wel echt de moeite. En als je een lunchmenu kiest, valt die prijs ook reuze mee. Aanrader. Zelfs uw pollekes wassen na het toilet is er een feest: met handzeep én handlotion van Rituals. Verwennerij troef! 't Is op dat pleintje in De Haan, aan het schoon stationneke. En ten slotte ook gisteren behoorlijk goed getafeld, op ons appartementje: meneer had het Meuzeke aan 't werk gezien en wilde ook sint-jakobsnootjes en risotto met chorizo, erwtjes en munt maken. En dat is hem goed gelukt, alleen spijtig van de vergeten munt. Maar misschien is dat wel iets - na pastinaak enzo (vergeten groenten) - "vergeten kruiden"; het zou wel eens een nieuwe culinaire rage kunnen worden.

Ik heb zelfs gelopen. Heel even en geweldig tegen mijn goesting. Vanochtend nog. Omdat ik niet wou dat ook mijn loopschoenen voor niets waren meegereisd.

U merkt het. Ik ben terug. En ik zal u niet zolang meer alleen laten. Want ik heb er weer geweldig veel goesting in. (En over goesting gesproken: binnenkort is het weer zover: La Dorlotterie - deze keer met taart. We porden een culinair wonderbaarlijk vriendinneke in haar zij, en zij is in gang geschoten dat het geen naam heeft. Eigenlijk heeft het wel een naam. Het heet "Zo Zoet" - en het is overheerlijk. Vorige week mochten we al eens proeven. Dus ook wie niet wil komen kerstshoppen bij één van ons ('t zal nochtans de moeite zijn - daarover binnenkort meer) - komt dan gewoon naar den Hemel een stukske taart eten. Den Theo zal daar graag een zjatteke kaffe* bij maken.

* een kopje koffie

3 opmerkingen:

  1. Heel herkenbaar! Ook hier een verlof zonder internet en met (één keer gedragen) loopschoenen, want anders had ik die voor niks meegesleurd!
    Wel geen naaimachine meegenomen, dus minder productief, maar hej, naaien en chips en olijfkes en kazekes en chocomousse eten, dat gaat niet tegelijkertijd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige dingen heb je gemaakt en precies ook heel erg genoten !

    BeantwoordenVerwijderen