Doorgaan naar hoofdcontent

vruchtbaar verlof

Een schande is 't, mijn blog zo verwaarlozen. Maar voor de afgelopen week heb ik een geldig excuus: we waren aan de zee en er is daar geen internet. Niet overal aan de zee, dat weet ik - maar daar waar wij zaten was er geen internet en eigenlijk was dat een substantieel deel van onze vakantie: geen mails, geen facebook, geen oeverloos gesmurf. Maar dus ook geen geblog. Wat dan wel? Genaaid verdekke, kijk maar:


drie pilotenmutskes in teddystof, twee schortjes in toile-cirée, twee badcapes voor baby's, twee pamperzakken, één grote slab in toile-cirée en twee kleine katoenen babyslabkes. En dan nog een paar dingen die zo goed als af zijn maar waarvoor ik het juiste garen of het juiste biaislint ofzo niet bij had. Je suis contente. Ook al is de stapel boeken die ik meehad onaangeroerd. Heb me wel door de Knacks en aanhangsels van de laatste zes maanden geworsteld - dus ik ben weer helemaal mee. Wie graag wil weten hoe dat nu weer zat met die Arabische lente en hoever ze in juni stonden met de regeringsonderhandelingen: ik weet er alles van.

Gewandeld ook, en lekker gegeten. Italiaans bij Moretti in Oostende bijvoorbeeld (spaghetti con l'aglio, rucola e parmigiano - zo simpel en zo heerlijk) - voor wie 't interesseert: Langestraat 57. En zalig geluncht bij Markt XI. Echt heerlijk. Beetje sjieker, beetje duurder ook maar toch wel echt de moeite. En als je een lunchmenu kiest, valt die prijs ook reuze mee. Aanrader. Zelfs uw pollekes wassen na het toilet is er een feest: met handzeep én handlotion van Rituals. Verwennerij troef! 't Is op dat pleintje in De Haan, aan het schoon stationneke. En ten slotte ook gisteren behoorlijk goed getafeld, op ons appartementje: meneer had het Meuzeke aan 't werk gezien en wilde ook sint-jakobsnootjes en risotto met chorizo, erwtjes en munt maken. En dat is hem goed gelukt, alleen spijtig van de vergeten munt. Maar misschien is dat wel iets - na pastinaak enzo (vergeten groenten) - "vergeten kruiden"; het zou wel eens een nieuwe culinaire rage kunnen worden.

Ik heb zelfs gelopen. Heel even en geweldig tegen mijn goesting. Vanochtend nog. Omdat ik niet wou dat ook mijn loopschoenen voor niets waren meegereisd.

U merkt het. Ik ben terug. En ik zal u niet zolang meer alleen laten. Want ik heb er weer geweldig veel goesting in. (En over goesting gesproken: binnenkort is het weer zover: La Dorlotterie - deze keer met taart. We porden een culinair wonderbaarlijk vriendinneke in haar zij, en zij is in gang geschoten dat het geen naam heeft. Eigenlijk heeft het wel een naam. Het heet "Zo Zoet" - en het is overheerlijk. Vorige week mochten we al eens proeven. Dus ook wie niet wil komen kerstshoppen bij één van ons ('t zal nochtans de moeite zijn - daarover binnenkort meer) - komt dan gewoon naar den Hemel een stukske taart eten. Den Theo zal daar graag een zjatteke kaffe* bij maken.

* een kopje koffie

Reacties

  1. Heel herkenbaar! Ook hier een verlof zonder internet en met (één keer gedragen) loopschoenen, want anders had ik die voor niks meegesleurd!
    Wel geen naaimachine meegenomen, dus minder productief, maar hej, naaien en chips en olijfkes en kazekes en chocomousse eten, dat gaat niet tegelijkertijd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige dingen heb je gemaakt en precies ook heel erg genoten !

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht! wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio ) - een stofschaar waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas  of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banier .  hoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon  (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zo

Tiny en Cacao

Net als veel vrouwen van mijn leeftijd en veel ouder en veel jonger heb ik een beetje een zwak voor Tiny. Van de boekjes. Hoewel ik absoluut meer respect heb voor vrijgevochten jongedames zoals Pippi Langkous en Madelief (wie de verhalen van deze laatste wildebras nog niet kent: rep je naar de bib of naar de kleine, onafhankelijke boekhandel. Je kinderen zullen je dankbaar zijn. Een paar van mijn favoriete babysitkinders, die intussen al dingen doen als samenwonen met hun lief en afgestudeerd zijn, spreken er nog over: die urenlange voorleessessies in het grote bed waarbij de heerlijke humor van Guus Kuijer ons menig slappe lach bezorgde). Maar dus Tiny. Dat is een ander verhaal. Tiny heeft nooit een grote mond, doet niets wat niet mag en haar kleren zijn altijd smetteloos (en prachtig). Je kan haar hoogstens verwijten dat ze zich een klein beetje ouder voordoet dan ze is (zo legt ze in "Tiny in de tuin" samen met haar broertje een volledige tuin aan, waarbij ze bomen plant

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.  Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variëren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden 300 g oud brood en eventueel koekjes 2 kopjes chocolademelk 5 geklutste eieren 2 bananen 1 eetlepel poeder voor vanillepudding een handvol kleine stukjes chocolade bakvorm bakpapie