woensdag 11 januari 2012

doen en laten

afgaande op mijn ervaringen van de voorbije dagen kan ik u volgende tips meegeven:

doen:

eten bij Lukemieke in Leuven. U heeft dat waarschijnlijk al lang gedaan. Zeker als u van de streek bent. 't Lukemieke is er al lang, maar ik had er nog nooit gegeten. Een impulsieve ingeving van het lief bracht daar maandagavond onverwacht verandering in. Of hoe uit eten toch past in het vage "een beetje gezond na de feestdagen"-voornemen. Een bord groenten kregen we daar. Heel lekker klaargemaakt. Ik ben fan. Om te voorkomen dat we te mager zouden worden, namen we daarna ook nog een stuk taart. Allemaal dik in orde, verzorgd, gezellig! Wij gaan nog wel eens terug. Al was het maar omdat wij ons normaal als we in Leuven komen steevast een indigestie gaan eten bij La Cantina del Coronel. Ook goed. Maar dat gaat toch altijd wel gepaard met het nodige schuldgevoel, na zo'n berg héérlijke fajitas. Hoewel. Moeten we toch ook nog eens doen.

laten:

gaan kijken naar A Dangerous Method. Langdradig, saai, met een weergaloos overacterende Keira Knightley. Hoewel dat misschien nog meevalt aangezien zij een hysterische vrouw speelt - ik heb nog nooit een hysterische vrouw in volle actie gezien, maar bij Knightley was 't alleszins geen schoon zicht. Mijn twee gezellen in de cinema vonden de film nog vreselijker dan ik - ik moet zeggen dat ik genoten heb van mooie decors en kleren en dat ik best nog wel wat geleerd heb over Freud en Jung - dingen die ik nog niet of niet meer wist. En ik zie op het net dat niet alle recensenten het met mij eens zijn over het tegenvallen van de film. Gaat u dus misschien toch maar zelf kijken.

U doet ermee wat u wilt hè.

zeker doen:

't Is woensdag hè. Uw kinders zijn dus massaal thuis deze namiddag? Voorlopig is 't nog schoon weer, maar moest dat omslaan, placeer ze dan voor een keer met een gerust hart voor de computer. Het Berenconcert van de kapitein staat online. Als dat geen goed nieuws is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten