Doorgaan naar hoofdcontent

doen en laten

afgaande op mijn ervaringen van de voorbije dagen kan ik u volgende tips meegeven:

doen:

eten bij Lukemieke in Leuven. U heeft dat waarschijnlijk al lang gedaan. Zeker als u van de streek bent. 't Lukemieke is er al lang, maar ik had er nog nooit gegeten. Een impulsieve ingeving van het lief bracht daar maandagavond onverwacht verandering in. Of hoe uit eten toch past in het vage "een beetje gezond na de feestdagen"-voornemen. Een bord groenten kregen we daar. Heel lekker klaargemaakt. Ik ben fan. Om te voorkomen dat we te mager zouden worden, namen we daarna ook nog een stuk taart. Allemaal dik in orde, verzorgd, gezellig! Wij gaan nog wel eens terug. Al was het maar omdat wij ons normaal als we in Leuven komen steevast een indigestie gaan eten bij La Cantina del Coronel. Ook goed. Maar dat gaat toch altijd wel gepaard met het nodige schuldgevoel, na zo'n berg héérlijke fajitas. Hoewel. Moeten we toch ook nog eens doen.

laten:

gaan kijken naar A Dangerous Method. Langdradig, saai, met een weergaloos overacterende Keira Knightley. Hoewel dat misschien nog meevalt aangezien zij een hysterische vrouw speelt - ik heb nog nooit een hysterische vrouw in volle actie gezien, maar bij Knightley was 't alleszins geen schoon zicht. Mijn twee gezellen in de cinema vonden de film nog vreselijker dan ik - ik moet zeggen dat ik genoten heb van mooie decors en kleren en dat ik best nog wel wat geleerd heb over Freud en Jung - dingen die ik nog niet of niet meer wist. En ik zie op het net dat niet alle recensenten het met mij eens zijn over het tegenvallen van de film. Gaat u dus misschien toch maar zelf kijken.

U doet ermee wat u wilt hè.

zeker doen:

't Is woensdag hè. Uw kinders zijn dus massaal thuis deze namiddag? Voorlopig is 't nog schoon weer, maar moest dat omslaan, placeer ze dan voor een keer met een gerust hart voor de computer. Het Berenconcert van de kapitein staat online. Als dat geen goed nieuws is!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht! wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio ) - een stofschaar waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas  of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banier .  hoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon  (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zo

Tiny en Cacao

Net als veel vrouwen van mijn leeftijd en veel ouder en veel jonger heb ik een beetje een zwak voor Tiny. Van de boekjes. Hoewel ik absoluut meer respect heb voor vrijgevochten jongedames zoals Pippi Langkous en Madelief (wie de verhalen van deze laatste wildebras nog niet kent: rep je naar de bib of naar de kleine, onafhankelijke boekhandel. Je kinderen zullen je dankbaar zijn. Een paar van mijn favoriete babysitkinders, die intussen al dingen doen als samenwonen met hun lief en afgestudeerd zijn, spreken er nog over: die urenlange voorleessessies in het grote bed waarbij de heerlijke humor van Guus Kuijer ons menig slappe lach bezorgde). Maar dus Tiny. Dat is een ander verhaal. Tiny heeft nooit een grote mond, doet niets wat niet mag en haar kleren zijn altijd smetteloos (en prachtig). Je kan haar hoogstens verwijten dat ze zich een klein beetje ouder voordoet dan ze is (zo legt ze in "Tiny in de tuin" samen met haar broertje een volledige tuin aan, waarbij ze bomen plant

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.  Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variëren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden 300 g oud brood en eventueel koekjes 2 kopjes chocolademelk 5 geklutste eieren 2 bananen 1 eetlepel poeder voor vanillepudding een handvol kleine stukjes chocolade bakvorm bakpapie