maandag 5 maart 2012

counting my blessings

Een nieuwe traditie is geboren: elke zondag (of alweer maandag, in dit geval) een terugblik op het moois dat de afgelopen week te bieden had!

- lekker eten in een prachtig kader, met het lief
- een gezellige namiddag met mevrouw Billy Rose, die we doorbrachten met shoppen (voor haar, voor alle duidelijkheid, niet voor mij), heerlijke boterhammen met houmous eten en koffie drinken en stijlvol aperitieven
- een eerste vergaderingetje over La Dorlotterie - met daaraan vast een fijne avond met de vriendinnekes
- een heerlijke salade van wintergroenten naar een recept uit Miss Dahls heerlijkheden - waar we vervolgens de hele week nog van aten (een hele knolselder - dat is veel eten. Als je daar dan nog wat pastinaken, rapen, zoete aardappelen, rode bietjes en wortelen bij gooit, dan heb je al gauw een berg. Een lekkere en gezonde berg, dat wel. Maar 't kwam toch stilaan onze oren uit. Daarom heb ik er gisteren een keteltje bouillon overheen gegoten en het boeltje gemixt. Zalig! Mooie, roze soep, met een hele aardse smaak. Ook wel weer keiveel soep nu. Dus we zijn weer nog even zoet)
- snuisteren in mijn favoriete Diesterse winkeltje
- het zelfgebakken rozijnenbrood van de mama
- een afgewerkte bestelling en het daarmee gepaard gaande contentement:- het heuglijke nieuws van de geboorte van de dochter van een collega - eindelijk mag iedereen nu de prachtige naam kennen die ik al weken moet geheim houden:


- een paar uur op café om eindelijk het boek uit te lezen waarin ik al maanden bezig was (ik ben een tergend langzame lezer) - prachtig boek trouwens!
- een fijn weerzien met een aantal vriendjes van de scouts
- een rustige zondag op het werk - met als extra verzachtende factor de overheerlijke chocoladetaart met fleur de sel van Brigit'in. Een smaaksensatie. (Er heerst geen unanimiteit over het positief of negatief zijn van die sensatie - maar ik ben fan)
- en ten slotte, belofte maakt schuld: ik genoot ook van mijn lief. Van het feit dat hij net zo getikt is als ik. Van het feit dat hij op zondagnacht om 0u40 opstaat om voor mij bevroren aardbeien en sojamelk in de blender te gaan mixen omdat ik zeg dat ik zin heb in Fristi - maar die hebben we niet in huis. Toen hij dan grapte over zelf Fristi maken - kon ik hem zowaar overtuigen met "als je dat doet, dan blog ik erover." Bij deze. Belofte maakt schuld, ik zei het al.

2 opmerkingen:

  1. Oooooh, bevroren aardbeien en sojamelk! Nu heb ik daar ook goesting in!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. aardbeien met sojamelk zegt mij niet zo veel (en zeker niet om 00u40, maar desalniettemin, hulde aan uw lief!) maar mmmm, dat van Sophie Dahl klinkt wel heel erg lekker. En schone vlaggen en inderdaad ook 'n hele schone naam die ge geheim hebt moeten houden!

    BeantwoordenVerwijderen