Doorgaan naar hoofdcontent

groenten uit Engsbergen

Een vriendinneke van "het platteland" kwam op bezoek bij Mademoiselle in de grote stad. We dronken koffie in het Centraal Station (man, die caramel cappuccino is echt overdreven lekker), gingen snuffelen tussen de boeken, dronken halfenhalf, dineerden bij Le Fin de Siècle in de Kartuizerstraat en aten een dessertje bij De Markten. The usual dus. Er was even het plan om een filmpje te gaan kijken in de cinema, maar dat plan viel in het water doordat we met ons geklets de tijd vergaten en de film rateerden. Nous avons manquées notre film - zou op één van de examens gestaan kunnen hebben die het vriendinneke de voorbije weken heeft moeten verbeteren.

In plaats van de cinema, werd het een filmpje thuis. In 't Kempisch dialect, tegen de heimwee.


Groenten uit Balen. Loved it! Ook voor Germaineke haar garderobe ja.

Het bezoek werd een logeerpartijtje dat werd afgesloten met ontbijt. Plannen vielen alweer in het water - dit keer waren we niet te laat maar te vroeg op pad. Te vroeg althans voor A.M. Sweet en daarom werd het Exki. Daar ben ik toch ook wel fan van.

(by the way: tot voor kort was ik er van overtuigd dat ik iedereen uit Engsbergen kende. Blijkt dat er daar een hoop bv's wonen waar ik ofwel nog nooit van gehoord heb, of waarvan ik eigenlijk niet geloof dat ze uit Engsbergen komen - check wikipedia. Raar!)

Reacties

  1. Awel, dat was ook mijn eerste gedacht, dat van uw laatste alinea!
    Echt een zalige film!! Krijg ineens goesting om hem opnieuw te kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zedde gij ok van Engsbergs? (dan moet ik stilaan gaan geloven dat ik écht niet iedereen ken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nejet gij, maar ik woon vlakbij Looi en zo'n wereldstad is dat niet hé? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. kom dan maar eens naar La Dorlotterie - da's ook nie ver - en maak u dan kenbaar - ik ben nieuwsgierig naar je! (of draag die witte jurk van op dat fotootje, dan zal ik je zo wel herkennen)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht! wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio ) - een stofschaar waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas  of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banier .  hoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon  (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zo

Tiny en Cacao

Net als veel vrouwen van mijn leeftijd en veel ouder en veel jonger heb ik een beetje een zwak voor Tiny. Van de boekjes. Hoewel ik absoluut meer respect heb voor vrijgevochten jongedames zoals Pippi Langkous en Madelief (wie de verhalen van deze laatste wildebras nog niet kent: rep je naar de bib of naar de kleine, onafhankelijke boekhandel. Je kinderen zullen je dankbaar zijn. Een paar van mijn favoriete babysitkinders, die intussen al dingen doen als samenwonen met hun lief en afgestudeerd zijn, spreken er nog over: die urenlange voorleessessies in het grote bed waarbij de heerlijke humor van Guus Kuijer ons menig slappe lach bezorgde). Maar dus Tiny. Dat is een ander verhaal. Tiny heeft nooit een grote mond, doet niets wat niet mag en haar kleren zijn altijd smetteloos (en prachtig). Je kan haar hoogstens verwijten dat ze zich een klein beetje ouder voordoet dan ze is (zo legt ze in "Tiny in de tuin" samen met haar broertje een volledige tuin aan, waarbij ze bomen plant

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.  Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variëren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden 300 g oud brood en eventueel koekjes 2 kopjes chocolademelk 5 geklutste eieren 2 bananen 1 eetlepel poeder voor vanillepudding een handvol kleine stukjes chocolade bakvorm bakpapie