Doorgaan naar hoofdcontent

voyage voyage

De fresita's waren er even niet. Ze waren op congé. Zonder planning, met als enige doel: we rijden naar het mooie weer. En daarvoor moesten we helemaal tot in Valencia. En dan nog. Volgens de boekskes kent Valencia 300 wolkenloze dagen per jaar, en wij maakten er zowaar zo maar eventjes vijf van de overige mee. Dat is toch wel straf. Met af en toe zelfs een fikse regenbui. Maar de pret bederven deed dat niet. Enkele tips voor lekker eten in Valencia? Commo en Sagardi. Cultureel hoogtepunt was de voorstelling die we zagen in het kader van het jaarlijkse internationale festival voor hedendaagse dans. Neen, we zijn geen kenners en we zijn zeker niet speciaal daarvoor naar Valencia afgereisd, maar we kunnen wel heel goed van iets moois genieten. Mooie zaal, prachtige voorstelling. We zagen ondermeer het Nederlands Dans Theater aan het werk, en een hommage aan de Bolero van Ravel.

Ik had eigenlijk best wel leuke foto's gemaakt, maar ik kan ze niet laten zien omdat één of andere hufter het nodig vond onze tas met de iPad te pikken. Behoorlijke domper op de vakantievreugde, geloof me vrij. Gewetenloze schurken die van de verwarring rond onze platte band bij het uitrijden van Barcelona om 22u (we deden een roadtrip voor alle duidelijkheid, en waren net begonnen aan de reis noordwaarts) misbruik maakten om onze tas te pikken. Ik druk me zacht uit als ik zeg dat meneer Fresita doorgaans nogal 'op zijn hoede' is. Die tas is letterlijk gepikt tijdens de enige twintig minuten dat ze niet als door een moederkloek bewaakt werd. Terwijl we een band aan het vervangen waren godbetert. Terwijl schurk nr 1 zich voordeed als een vriendelijke jongen die ons wou helpen met die band, nam schurk nr 2 de tas van de bestuurdersstoel. Heel gemeen. Want zij zorgen ervoor dat ik voortaan iedereen die gewoon aardig of hulpvaardig wil zijn, met achterdocht ga bekijken.

Gelukkig zat er in die tas alleen de iPad (en een truitje, een pet, een zonnebril en een zakmes) en verder geen waardevolle dingen. Maar toch, verdorie, die iPad. Die heeft toch wel veel centen gekost waarvoor wij toch ook hard hebben moeten werken. En er stonden zoveel leuke foto's op.

Even komen we in de verleiding om uit frustratie onze vakantie een beetje vroeger te laten eindigen dan voorzien, maar we zien al gauw in dat dat eigenlijk een belachelijk plan is. En zo komen we, dankzij de Trotter "1000 chambres d'hôtes en hotelletjes onder de € 75" terecht in Chavannes-sur-Reyssouze, bij Les Darbonnets. Mensenlief, wat een paradijs. En eindelijk schoon weer zeg. We brengen er uiteindelijk twee volle dagen door, vooral lezend in de prachtige tuin. Dit is, echt waar, een aanrader. Voor een lang weekend ofzo, wel een uur of zes rijden. Maar zo de moeite. En zo'n fijne mensen. Mevrouw kookt bovendien voortreffelijk, en meneer maakt de heerlijkste confituren van de vruchten van zijn eigen tuin. Ik zou zo terug gaan, en liefst voor altijd blijven.




(moest je je afvragen wat we deden voor we in Valencia aankwamen: voor een stuk hetzelfde als vorig jaar. Als iets goed is, moet je soms niet verder zoeken, toch?).

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht! wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio ) - een stofschaar waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas  of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banier .  hoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon  (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zo

Tiny en Cacao

Net als veel vrouwen van mijn leeftijd en veel ouder en veel jonger heb ik een beetje een zwak voor Tiny. Van de boekjes. Hoewel ik absoluut meer respect heb voor vrijgevochten jongedames zoals Pippi Langkous en Madelief (wie de verhalen van deze laatste wildebras nog niet kent: rep je naar de bib of naar de kleine, onafhankelijke boekhandel. Je kinderen zullen je dankbaar zijn. Een paar van mijn favoriete babysitkinders, die intussen al dingen doen als samenwonen met hun lief en afgestudeerd zijn, spreken er nog over: die urenlange voorleessessies in het grote bed waarbij de heerlijke humor van Guus Kuijer ons menig slappe lach bezorgde). Maar dus Tiny. Dat is een ander verhaal. Tiny heeft nooit een grote mond, doet niets wat niet mag en haar kleren zijn altijd smetteloos (en prachtig). Je kan haar hoogstens verwijten dat ze zich een klein beetje ouder voordoet dan ze is (zo legt ze in "Tiny in de tuin" samen met haar broertje een volledige tuin aan, waarbij ze bomen plant

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.  Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variëren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden 300 g oud brood en eventueel koekjes 2 kopjes chocolademelk 5 geklutste eieren 2 bananen 1 eetlepel poeder voor vanillepudding een handvol kleine stukjes chocolade bakvorm bakpapie