maandag 5 november 2012

counting my blessings


een weekje vakantie, dat is extra leuk natuurlijk. Heel wat zegeningen uiteraard. Vooral het langzame leven over de ganse lijn werd sterk gesmaakt. Meer specifiek:

- op 't gemakje een rokje voor mezelf beginnen maken - nog niet klaar - wordt later deze week vervolgd.
- leuk nieuws: een bijbestelling van een lading broches en magneetjes in de vorm van vilten beestjes, als uitdeelcadeautje bij de geboorte van een baby, in de plaats van doopsuiker dus.

- een paar daagjes aan zee met het lief (met vreselijk slecht weer, dus er zat niet veel anders op dan binnen te blijven, de vilten figuurtjes in elkaar te knutselen en te lezen. Lang leve slecht weer)
- Verrassend lekker eten in Blankenberge - enigzins jammer dat het blijkbaar om een bijzonder 'kindvriendelijk' restaurant gaat. Dat kan best leuk zijn (bijvoorbeeld als je met je kinderen wil uit eten, om maar iets te zeggen) - maar wij gingen voor een romantische tête-à-tête (nu ja), kwamen binnen in een rustig restaurant maar de volgende vijftien klanten die binnenkwamen, waren allemaal gezinnen met minstens één kind. Het ene kind al braver dan het andere. Maar soît, het eten was bijzonder lekker en de bediening vriendelijk. Wij klagen dus niet. En misschien gaan we binnen een paar jaar wel eens terug, met al onze kinderen.
- een pannenkoekske in een tearoom op de dijk, inclusief toevallige ontmoeting met een collega
- een fijne avond in goed gezelschap, na een avondje film in Diest. Wie in de buurt van Diest woont en van film houdt, moet zeker eens kennis maken met d'Oranje Giraffen. Zij organiseren op regelmatige basis filmvoorstellingen in het Begijnhof.
- een pannenkoekske in een brasserie in het bos, na een fikse wandeling door de modder-annex-bijpraatsessie met vriendin
- de leukste babyborrel waar ik ooit was: géén kinderen, luide dansmuziek, van 22u tot 2u. Heerlijk. Merci Annelies, Sven en Rosie.
- een namiddagje met drie kortfilms én een receptie - aanraders trouwens, die kortfilms. Ik was vooral fan van "Eentje voor onderweg" van Lander Ceuppens en "Natasha" van Roman Klochkov - maar ook "Norman" van Robbe Vervaeke was goed. Of toch: mooi. Prachtige geschilderde animatiefilm, maar de vorm was hier zo overweldigend dat de inhoud voor mij nogal verloren ging. Dat was veel minder het geval bij de twee anderen, waarvan ik erg genoten heb.
- heerlijk eten in de prachtige Multatuli - perfecte afsluiter van een heerlijke week. Probeer zeker de halloumi. En het appel-rabarbersap.

1 opmerking:

  1. Zoveel fijne momenten om te koesteren! Toffe magneetjes ook!

    BeantwoordenVerwijderen