Doorgaan naar hoofdcontent

counting my blessings - 2013, week 3

Dat het rap gaat! Het is natuurlijk altijd zo dat tijd voorbijgaat en nooit meer terugkomt, maar het lijkt wel of je je daar nog veel meer van bewust bent als je zwanger bent van je eersteling. Dat is toch mijn ervaring. Fijn om elke week dan eens even terug te blikken.

Het was een mooie week, dankzij

- een paar rustige werkdagen
- lekker en gezellig eten bij Au Fond
- een café-avond met de collega's
- yoga - ik ben echt blij dat ik daar weer mee begonnen ben. Dit keer ga ik mijn tienbeurtenkaartje volledig laten gelden, in tegenstelling tot het kaartje dat ik vorig jaar eens kocht, waarvan slechts twee of drie vakjes aangekruist werden
- een lustig dansende buikbewoner
- drie heerlijke vrije dagen - waarin er weinig gedaan werd
- de nieuwe Flow
- een klein beetje shoppen - met een goeie solden-buit en een fijn gesprekje
- een mooi boek
- Anima Eterna
- een relatief rustig weekend op het werk
- veel complimentjes over mijn outfit - dank u Tine voor het uitlenen van dit schitterende jurkje! (en dank u Bomma om er 15 jaar geleden een perfect truitje bij te breien)



- een gezellige avond in uitstekend gezelschap, met lekker eten (drie hoeraatjes voor Bram die zo attent was rekening te houden met dat strenge zwangerschapsdieet!)
- geen zondag op het werk zonder taart!
- thuiskomen van het werk bij meneer die gekookt heeft én de was gedaan. Henny Huisman noemen we dat.

en hoera! nog een paar uur te gaan voor de week echt voorbij is. Misschien hoog tijd om te beginnen aan datgene dat ik tijdens die drie vrije dagen had moeten doen - bestellingen afwerken.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht! wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio ) - een stofschaar waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas  of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banier .  hoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon  (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zo

Tiny en Cacao

Net als veel vrouwen van mijn leeftijd en veel ouder en veel jonger heb ik een beetje een zwak voor Tiny. Van de boekjes. Hoewel ik absoluut meer respect heb voor vrijgevochten jongedames zoals Pippi Langkous en Madelief (wie de verhalen van deze laatste wildebras nog niet kent: rep je naar de bib of naar de kleine, onafhankelijke boekhandel. Je kinderen zullen je dankbaar zijn. Een paar van mijn favoriete babysitkinders, die intussen al dingen doen als samenwonen met hun lief en afgestudeerd zijn, spreken er nog over: die urenlange voorleessessies in het grote bed waarbij de heerlijke humor van Guus Kuijer ons menig slappe lach bezorgde). Maar dus Tiny. Dat is een ander verhaal. Tiny heeft nooit een grote mond, doet niets wat niet mag en haar kleren zijn altijd smetteloos (en prachtig). Je kan haar hoogstens verwijten dat ze zich een klein beetje ouder voordoet dan ze is (zo legt ze in "Tiny in de tuin" samen met haar broertje een volledige tuin aan, waarbij ze bomen plant

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.  Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variëren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden 300 g oud brood en eventueel koekjes 2 kopjes chocolademelk 5 geklutste eieren 2 bananen 1 eetlepel poeder voor vanillepudding een handvol kleine stukjes chocolade bakvorm bakpapie