dinsdag 28 mei 2013

Jackie!

Voor de enkele mensen die mij niet persoonlijk kennen maar wel mijn blog lezen: de blogstilte van de afgelopen weken was volledig gerechtvaardigd - zoals u vast al vermoedde is intussen onze dochter Jackie geboren. Een wolk van een baby, een supervlotte bevalling en een heerlijke kraamtijd. Meneer is  al terug aan het werk dus wat dat betreft gaat het leven weer zijn gewone gangetje - hoewel natuurlijk àlles veranderd is. En gelukkig moet ik nog bijlange niet weer aan het werk - dus genieten wij hier met z'n tweetjes van boeken lezen, dvd'tjes kijken, dutjes doen, wandelingetjes en bezoekjes. En massa's wasmachines draaien (wasbare luiers, vandaar). Oma's staan gelukkig te springen met hun drang om te helpen - zo is er hier nu eentje aan het dweilen - en meneer houdt na het werk zijn rol van kok en babyverschoner goed vol. We worden hier geweldig in de watten gelegd.


Hier is ze dan. 1 dag oud. Dat is intussen al meer dan twee weken geleden. De grootste emotionaliteit is intussen gepasseerd - ik genoot en heb mijn nuchter- en vrolijkheid grotendeels wel kunnen bewaren, maar het doet toch wel wat met je - plots is er dan iemand die je zò graag ziet en die jou zò nodig heeft... Hoewel ik er lichamelijk nog niet meteen aan moet denken, zei ik vrij snel na de geboorte dat ik sowieso nog een kind wil - om de liefde voor deze pruts de kunnen kanaliseren, volgens mij is dat niet gezond voor zo'n kind, zò graag gezien worden ...

En dan nog iets: uw lief zo verliefd zien, onbetaalbaar.

Ze heet trouwens officieel Jacqueline. Jacqueline Celia Victoria, om volledig te zijn.7 opmerkingen:

 1. Wat een chique naam, Jacqueline! Proficiat en geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi gezegd hoor. En heel herkenbaar. Al die emoties/gevoelens kan je niet uitleggen aan iemand die nog niet aan kinderen begon. En wees gerust: die verliefdheid gaat nooit over, integendeel dat wordt alsmaar sterker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, welkom Jackie, een hele dikke proficiat. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken je niet persoonlijk, maar ik ken meneer wel...ben een ex collega ;-)
  Ik herinner me gesprekken over kinderen...lang geleden en zie, nu hebben we allebei een dochter!
  Dikke proficiat! Geniet van die eerste weken en al die emoties en gevoelens dat dat meebrengt.
  Wat je schrijft is zo herkenbaar en zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dikke proficiat ! (mooie naam trouwens)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een hele dikke proficiat voor de mama en de papa! Geniet ervan, ze is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen