maandag 30 september 2013

rommelmarkt!

Facebook, meestal is dat tijdverlies. We moeten daar eerlijk in zijn. Ik wil niet weten hoeveel uren ik al vergooid heb aan het kijken naar - ik zeg maar iets - vakantiefoto's van mensen die ik niet ken. Of mensen die ik niet zo goed ken, en die ik bijvoorbeeld saai vind. En dan kijk ik naar die foto's om dat te bevestigen: "Amai, zo'n stomme foto's, zo'n saai vakantie." Erg hè. Zowel die gemene gedachten van mij als het feit dat ik me daarmee bezig houd. Tja. Iemand zei me ooit : "Als je je bewust bent van een slechte eigenschap, dan zal je er wel verantwoord mee kunnen omgaan." Dat is dus een begin, en ik probeer dat slechte gedrag binnen de perken te houden ja.

Maar Facebook heeft ook goeie kanten. Ook daar moeten we eerlijk in zijn. Zo is er het herstelde contact met mensen uit vervlogen tijden en het gemakkelijker onderhouden van contact met mensen die je anders uit het oog zou verliezen. Dat is niet altijd nodig misschien, maar kan toch best fijn zijn. Zo heb ik binnenkort een afspraak voor frambozentaart en warme chocolademelk met zo'n meisje uit vervlogen dagen - wat kijk ik daar al naar uit!

Ander positief punt van Facebook: je wordt soms op de hoogte gebracht van activiteiten waar je anders geen weet van zou hebben en die aldus aan je neus voorbij zouden gaan. Zoals de rommelmarkt op de Diksmuidelaan gisteren. Daarvoor werd ik gisterenochtend "uitgenodigd" door een "facebookvriendin", en zodoende had ik meteen een antwoord klaar toen meneer bij het ontwaken vroeg "Gaan we iets doen?". Rommelmarkt dus. Heel gezellig, en we hebben er nog goeie koopjes gedaan ook:

schoenen voor mij

kleren en een slaapzak voor het kind

totaalprijs: zeven euro.

Twee voor de schoenen, Vijf voor het babyspul. Daar kunde nie voor sukkelen, gelijk ze zeggen.

6 opmerkingen:

 1. 't zal wel zijn. Facebook-uitnodig mij ook maar volgende keer :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan moet je 'vrienden' worden met de Kaaienwijk. Ik heb je een 'uitnodiging' gestuurd!

   Verwijderen
 2. Geweldige vangst zou ik zo zeggen!
  Bedankt voor je kaartje trouwens. Tijd dat we nog eens gaan wandelen want op facebook word je nu ook niet van alle gebeurtenissen op de hoogte gehouden. Gebeurtenissen die enkel in 't geheim worden doorverteld weet je wel... Nu niet dat ik onmiddellijk een grandioze roddel kan bedenken maar heb wel zin om onze wandelingen te hervatten. Geniet maar eerst nog even van Jackie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je maakt me wel nieuwsgierig! En ja, die wandelingen zie ik ook wel weer zitten. Vooral met dat mooie herfstweer nu. Misschien moeten we dat al maar eens doen voor ik echt terug kom werken. Een uitje met de bus voor een wandelingetje in de Drie Fonteinen, daar zeggen wij geen neen tegen. Ik mail je nog om eens te zien wanneer dat zou passen.

   Verwijderen