donderdag 8 mei 2014

een lijstje op vrijdag: 10 ideetjes voor moederdag

Vorig jaar werd ik moeder op moederdag. Mijn eerste moederdag was dan meteen ook mijn mooiste, veronderstel ik. Ik wacht geduldig af tot ik binnen een paar jaar twee beschilderde wc-rolletjes op een bierkaartje krijg, om mijn pennen in te zetten. Of wat er tegenwoordig geknutseld wordt.

Ik ben natuurlijk niet alleen moeder maar ook dochter. Moederdag vieren gaat dus twee kanten uit. Op diezelfde moederdag vorig jaar gaf ik mijn eigen moeder een kleinkind cadeau, een metekind zelfs. Ook dat cadeau kan ik niet meer evenaren. Gelukkig zijn mijn moeder en ik geen grote materialisten. Liever een fijn moment samen dan een duur geschenk. Een kaartje dat zegt "ik heb eraan gedacht" maakt ons al superblij. Maar er bestaan natuurlijk wel mooie dingen. Wie moederdag-cadeautips zoekt, heeft misschien wel wat aan dit lijstje. Er zit vast wel iets bij waarvan jouw moeder, of de moeder van jouw kinderen, blij wordt. Tips voor moederdag dus.

't Is natuurlijk al vrijdag. Om tegen zondag nog iets van een webshop te bestellen, daarvoor is het te laat. Gelukkig kan je de webshops van hieronder zondag nog vinden in Zichem, op La Dorlotterie.

1. Zoetigheden. Iets lekkers van de bakker. Of van een bijzondere bakker. Zoals Mo van Momade Cupcakes in Antwerpen. Of Julie van Julie's House in Gent. Of Sofie, op La Dorlotterie.

2. De mooie kersen-tissuedoos, te koop bij Egeltje. In huizen waar kleine kinderen wonen, slingeren er vaak overal dozen Kleenex rond. Het is leuk als die een beetje tof verpakt zijn.


3. De onderonsjes-kaarten van Bonbonbazar. Omdat ze zo mooi zijn. En omdat ze dienen om iemand uit te nodigen, wat dan weer resulteert in gezellig samen zijn met iemand die je graag nog eens wou zien. Wat een mooi idee. U raadt het al: zondag te koop, op La Dorlotterie.


4. Een juweel. Of twee juwelen. Zoals deze oorbellen van Billy Rose.


5. Een mooi schrijfboekje. Zoals dit. Voor een mama die van schrijfboekjes en van naaien en van retro houdt. Te koop bij egeltje.6. Een mooie blouse. Tricky, kleren kopen als cadeautje. Mag alleen als je echt zeker bent dat ze het mooi zal vinden. Maar wie zou dit zonnige truitje niet mooi vinden? Te koop bij Lily and The Lady.7. Lichamelijke verwennerijen. Moeder zijn is een fysieke krachttoer. Bevallen, borstvoeden en nooit eens echt lang slapen, dat kruipt niet in je kouwe kleren. Dat geldt natuurlijk vooral voor het prille moederschap, maar ik hoor toch dat het best vermoeiend blijft. Een massage, een saunabeurt, een gezichtsverzorging of een combinatie van dat alles in een wellnesscentrum is daarom een prettig cadeau.

8. Lingerie. Moeders zijn namelijk vooral vrouwen. En de meeste vrouwen scheppen er genoegen in om onder hun mooie kleren nog meer mooie kleren te dragen. Die bovendien goed zitten. Hoewel ik niet zo'n voorstander ben van een bon (ik vind het net leuk als iemand precies het goede voor mij uitkiest) is een bon in dit geval toch aan te raden. Lingerie moet namelijk perfect passen.

9. Een avondje uit. Een specialleke. Opera ofzo. Als ze dat leuk zou vinden. Anders een film of een concert.

10. Een boek. Voor een moeder die graag leest. Ook voor wie niet graag leest bestaan er mooie boeken natuurlijk - in een boekenwinkel kan je voor iedereen een mooi cadeau vinden. Maar ik heb het hier wel over een echt leesboek, een roman. Want een boek staat voor pure ontspanning, quality-time of me-time zoals dat zo lelijk heet. Oorlog en Terpentijn van Stefan Hertmans schijnt heel goed te zijn. Of Geachte heer M van Herman Koch.

Sommige zaken van bovenstaande lijst kan je dus zondag komen kopen op La Dorlotterie. Voor de rest moet je vandaag of morgen nog op pad. Vergeet vooral de bijbehorende kus en knuffel niet. En oh ja: bloemen scoren ook meestal wel goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten