dinsdag 10 maart 2015

jongens en meisjes

Wie een kind verwacht, zoekt al eens iets op op het internet. Dat is bij een tweede kind minder het geval dan bij een eerste kind (bij ons toch), maar toch, af en toe kom je toch wel eens terecht op een artikel dat je aandacht trekt. Zo denk je bij een nakende gezinsuitbreiding best wel wat na over dat oudste kind. En dan lees je logischerwijze een artikel met de titel "denk bij je gezinsuitbreiding aan je oudste kind". Ook al staat dat op een website waar ik nog niet bijster veel interessants heb gelezen. Doorgaans geen onwaarheden denk ik, maar het sluit meestal niet erg aan bij mijn persoonlijke visie en de artikelen zijn vaak nogal commercieel getint. Maar ik viel pas van mijn stoel bij het lezen van dat bewuste artikel. Geen onaardige tips, hooguit een beetje voor de hand liggend en eerder gericht op een iets ouder kind denk ik (ik heb de indruk dat voor Jackie de woorden "in de zomer word jij grote zus" evenveel betekenen als "volgende week gaan we een echte olifant kopen").

Geen kwaad artikeltje dus, op het eerste gezicht. Maar het venijn zit hem in de staart. Als laatste tip staat er onderaan dat braaf kabbelende lijstje het volgende:

Als je oudste kind een meisje is, kan je haar een pop geven zodat ze ook ‘mama' kan spelen en hetzelfde kan doen als jij met de baby. Dit is een efficiënte methode om eventuele jaloezie te vermijden.

Ik herhaal:

Als je oudste kind een meisje is, kan je haar een pop geven zodat ze ook ‘mama' kan spelen en hetzelfde kan doen als jij met de baby. Dit is een efficiënte methode om eventuele jaloezie te vermijden.

ALS JE OUDSTE KIND EEN MEISJE IS????

Really?

 Mijn god, ik weet dat er best nog wel veel mensen zijn die zo denken. Die bang zijn dat ze van hun zoon een homo zullen maken als ze hem een pop zouden geven. Maar dat iemand het de afgelopen vijftig jaar nog aandurft om zoiets te schrijven op een openbaar medium, dat is toch te gek voor woorden? Niet? Of overdrijf ik nu?

(En wat ben ik trots op mijn moeder, die meer dan veertig jaar geleden zonder twijfelen haar zoon een pop gaf toen hij erom vroeg.)

7 opmerkingen:

 1. Ik vind dat ze eraan moeten toevoegen : en als je oudste een jongen is, geef hem dan een grasmachine , pf boormachien of..... 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha! Als je oudste kind een jongen is, moet je misschien helemaal geen moeite doen om hem te betrekken bij bijvoorbeeld de verzorging van die baby. Hij is ten slotte een jongen, het is niet zijn taak om ooit baby's te verzorgen ;-)

   Verwijderen
 2. aaaaaaaaaaaaaaaaaaargh.
  (nee, je overdrijft niet)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Da meint dge nie, ik stimuleer mijn zoontje net om ook met babypoppen te spelen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hé, laat me weten als je er terug woont :) dan naaien we eens samen!
  Of richten we iets op of zo..

  BeantwoordenVerwijderen