Doorgaan naar hoofdcontent

creatief en vrij gezellig

Binnenkort trouwt er één van mijn favoriete vrouwen. Eentje die ik al héél lang ken en ook al héél lang graag zie. En favoriete mensen die gaan trouwen, die verdienen een vrijgezellenfeestje. Ik ben nooit helemaal mee geweest met dat idee, van die feestjes. Ik ben niet zo'n feestbeest, ik gruw van strippers en van het idee een paaldansinitiatie of een striptease-workshop te moeten volgen, ik ben slechts heel af en toe een fuiver en aangezien ik momenteel een kindje in mijn buik heb moet alles ook nog eens alcoholvrij gebeuren.

Mijn vriendinnen sluiten zich niet op al deze vlakken bij mij aan, maar voor een stuk toch wel, en iedereen was het erover eens dat we onze bruid-in-spé nog het meeste plezier zouden doen met wat quality-time in beperkt maar goed gezelschap, met lekker eten én met een creatieve workshop. Rock 'n' Roll? Vast niet. Maar een succes was het zeker. Na wat online zoeken vond ik Kathy, die het wel zag zitten om ons de beginselen van kalligrafie en handlettering bij te brengen. Omdat de bruid-in-spé me eens had toevertrouwd dat ze wel graag van die mooie Flow-achtige quotes zou zien als decoratie op haar trouwfeest.

Het was heerlijk. En Kathy deed ons niet alleen een paar prachtige pennenvruchten op papier zetten, ze maakte intussen ook nog een boel mooie foto's. Die ik hier nu schaamteloos op mijn blog gooi, ter uwer vermaak.


























Er werden trouwens een paar onvermoede natuurtalenten ontdekt, die namiddag. En enkele zelfverklaarde creatievelingen leverden zowaar geen afgewerkt stuk af, in tegenstelling tot alle anderen. (Ik was één van die niet zo flinke schrijvers.)

Zie je trouwens die namen op die envelopjes? Grappig hè, dat wij allemaal hetzelfde heten! Of toch: dat een heleboel namen in ons vriendenclubje twee keer voorkomen. Er waren eind jaren '70, begin jaren '80 duidelijk enkele trends qua meisjesnamen in het boeregat waar wij opgroeiden.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?





Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.




Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".






Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

Wat eten de Fresita's: weekmenu week 1 - 2018

maandag: erwtensoep met worst en spek / slagroomtaart / Fabiolaschotel
Het nieuwe jaar wordt traditioneel ingezet aan tafel bij de mama. Met een stevige soep en oldskool dessertjes: een dikke vette slagroomtaart en een Fabiolaschotel. Dat laatste is rijstpap met fruit, een klassieker waarop de buurvrouw ons bij elke festiviteit trakteert.



dinsdag: quiche met broccoli en prei / soep met brood 
We krijgen impulsieve gasten over de vloer die besluiten bij ons te lunchen. Ze brengen wat ingrediënten mee, en met wat wij nog in huis hebben kunnen we een quiche in elkaar boxen. Op de wijze van Alain Provist.

woensdag: kikkererwten met gebakken knolselder en boerenkool
Als detox voor de kerstdagen is een weekje Pascale Naessens geen slecht idee. Het boek Puur Pascale 2 bewijst dienst deze week. Een heerlijke schotel, een stuk halloumi erbij maakt het af.

donderdag: oosterse wokschotel met spruiten en scampi 
Alweer Pascale. Het is heerlijk. Bovendien eten onze meisjes bij oma, dus kunnen wij nog…