maandag 16 november 2015

#boostyourpositivity: kids

Het laatste onderwerp van de #boostyourpositivity blogreeks is wel heel erg spek naar mijn bek. Zodanig zelfs, dat ik er eigenlijk de laatste tijd al zo veel over geschreven heb, dat ik niet meteen weet wat ik er nog kan aan toevoegen. Mijn grootste uitdaging als ouder lijkt nogal op wat er zich in The Crib afspeelt (pittig kleintje, moeder die daar nogal eens schreeuwend op reageert en dat eigenlijk liever niet zou doen, en gelukkig ook die immer kalme vader/wederhelft). Maar dat verhaaltje kent u intussen allemaal wel.

Ik probeer er aan te werken. Ondermeer met de tips van Karla Mooy.

En door vooral te focussen op dat andere luik van het kids-onderdeel: de quality-time. Ik ben momenteel in onbetaald borstvoedingsverlof. Omdat mijn bevallingsrust en al mijn vakantiedagen voor dit jaar er al doorheen zijn. En omdat ik Lucille net als Jackie zonder al te veel gedoe zes maanden exclusief borstvoeding wil geven. Dus borstvoeding geven is momenteel mijn core business. Dat valt nogal mee, aangezien dat een kwartiertje werk is om de 3 à 4 uur (ook 's nachts, dat wel). Dus blijft er best wel wat tijd over voor die quality time.

Op maandag bijvoorbeeld. Dan gaat Jackie niet naar de crèche en vermaken wij ons meestal opperbest. Ik doe mijn best om extra te genieten, want binnen een paar weken gaat Jackie naar school en is het uit met de wekelijkse vrije dag.Onze favoriete activiteiten samen: boekjes lezen, taart of koekjes bakken, knutselen, schilderen, puzzelen en domino spelen. 't Is er het seizoen voor, maar wij zijn echte cocooners. Omdat ik weet dat we er allebei baat bij hebben, proberen we ook elke dag minstens een keertje naar buiten te gaan. Even naar de biomarkt. Of een wandelingetje naar de bib. Of takken en bladeren zoeken.Ik heb trouwens voor de gelegenheid ook de pagina "Jackie doet" eens wat aangevuld, en er eentje voor Lucille aangemaakt ook.

6 opmerkingen:

 1. oh, die bladeren zijn heerlijk! :)
  Fijn, die 'Jackie doet', zo kan ik zien wat mijn binnenkort-zoveel-maander ongeveer kan :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't is ook tof om nu terug te lezen. Om te zien hoe exact hetzelfde ze op sommige vlakken zijn en hoe verschillend op andere vlakken.

   Verwijderen
 2. Ik denk dat herfstbladeren het beste speelgoed ooit zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut! We vonden het echt jammer dat de stadsdiensten ze inmiddels opgeruimd hebben! Dolle pret mee beleefd :-)

   Verwijderen