dinsdag 3 november 2015

#dinsdagpinsdag week 45

Ik was ooit verslaafd - zoals ongetwijfeld velen onder u - aan Pinterest. 't Is beter nu. Maar ik heb wel een aardig verzamelingetje Pins opgebouwd. Dat neemt gelukkig niet zo veel plaats in als alle fysieke knipsels, uitgescheurde artikelen en andere prullaria die hier rondslingeren omdat ze mij op één of andere manier inspireren / amuseren / op een andere manier blij maken. Maar het is wel een collectie waar ik niet veel meer mee doe dan er af en toe nog wat aan toevoegen.

Bij deze het idee om van tijd tot stond eens een paar mooie pins te delen. Ik had er gisteren al goesting in maar toen ik de titel van deze rubriek bedacht, leek het me beter nog een dag te wachten. (En nu net ontdek ik dat ik deze titel helemaal niet zelf bedacht. Ik heb hem ongetwijfeld onbewust opgepikt terwijl ik me zat te verliezen in de webstek van Gerhilde Maakt. Wat ik u ook ten zeerste kan aanraden trouwens. Bij deze: Gerhilde, ik doe mee!)


1. kinderkamerideeEen leuk idee voor op Jackie's kamer. Ik vrees wel dat ik pas op 1m20 hoogte mag beginnen, anders worden die kruisjes er gegarandeerd afgepulkt door peutervingertjes. Prachtig blog trouwens, van Maiko Nagao. Je vindt er ook mooie cadeaukaartjes die je zomaar gratis mag afprinten. Ik heb me meteen ook via facebook geabonneerd.

2. wollige kerststerrenKerstversiering zal hier dit jaar zo mogelijk nog minder aanwezig zijn dan anders door een geplande verhuis tussen de garnaalcocktail en de kroketten, maar deze gezellige sterren maken wel een kansje om het toch te halen. Het is blijkbaar zelfs een "preschool project", dus misschien nog wel een idee voor een moeder-dochter-knutselsessie? (Nu overschat ik de skills mijn dochter vermoedelijk wel lichtjes)

3. kinderpret


Als die sterren van hierboven dan toch te hoog gegrepen zouden zijn, vinden we hier vast iets leuks. Niet dat we ons vaak vervelen, Jackie en ik, maar achter deze link zitten dus 100 ideeën om met kinderen te doen. Een interessant naslagwerk!

4. soepDetoxen met broccoli en spinazie. 't Is dat er hier een hoop spinazie in de frigo ligt dat mijn oog er op valt.

5. yoga
Met een baby is het niet zo evident om ergens in een studio aan yoga te gaan doen, dus ik heb me al vaak voorgenomen het wat vaker thuis te doen. Tot nu toe bleef het bij een een voornemen. Ik gebruik altijd als uitvlucht dat ik geen yogamatje heb, maar de vrouw op bovenstaande foto's laat zich daardoor blijkbaar niet tegenhouden. Ik vind blijkbaar wel de link niet meer terug.

6. tekenen


Ik ben weg van de tekeningen van Sarah Maycock. Ze doet me geloven dat ik ook best zou kunnen tekenen. Ik krijg er zowaar zin van om aan de slag te gaan! (ah ja, dat is inspiratie zeker?)

7. ontbijtgezonde ontbijtrecepten die je de avond ervoor klaarmaakt. Hier bij ons nu niet uit tijdsgebrek 's ochtends, maar omdat dingen zoals overnight oats nu eenmaal kweeniehoelekker zijn.


Misschien moet ik er een extra dimensie aan toevoegen. Misschien moet ik in de week die komt minstens met één van onderstaande pins iets echt doen. Wie weet. (Mijn overmoedige zelf zit diep in mij te schreeuwen: Allemaal!! Elke dag eentje!!! Maar mijn zelfkennis wint het dit keer. Ik houd het op: "wie weet, eentje.")3 opmerkingen:

 1. Hoera voor dinsdag pinsdag! Ik vind het ook leuk om op die manier mijn pins eens terug in herinnering te brengen, voor mezelf dan. Al doe ik er meestal niet meteen iets mee ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb daarstraks een broccoli gekocht. Dat is al een stap in de richting van het uitvoeren van pin 4 :-)

   Verwijderen
 2. verdict: de soep van pin 4 is niet lekker! En er werd geschilderd met wattenstaafjes, één van de ideetjes uit pin 2!

  BeantwoordenVerwijderen