Doorgaan naar hoofdcontent

#dinsdagpinsdag week 47

Uw wekelijkse portie, naar een idee van Gerhilde van Gerhilde Maakt.

1. ikeakar


Ik zag deze kar al bij zo veel mensen en op zoveel blogs en met zo veel toepassingen en ik vind ze altijd leuk. Met de nakende verhuis zal er nog wel eens een ikea-bezoek in de pijplijn zitten, en dan neem ik er toch eens eentje mee. Eigenlijk kan elke kamer in het huis wel zo'n karretje gebruiken. 


2. draagdoek / hangmat



Al vaak tegengekomen online en het lijkt me heerlijk. Je geweven draagdoek over de tafel knopen tot een hangmat. Tijd om het ook eens echt te proberen. Voor Jackie of voor Lucille?



3. breiende opa



Eén van mijn Pinterest-borden heet "smelten". Met van die prentjes waar ik van smelt. Puppy's enzo. En een breiende opa


4. sterrenpak



Veel wordt er hier tegenwoordig niet meer genaaid. De babybox staat op de plaats waar de naaitafel stond en de prioriteiten zijn verschoven. Maar dit sterrenpak ziet er toch wel heel tof én simpel uit. Misschien toch eens het proberen waard. Het is geen naaipatroon maar een link naar een webshop, dus als naaien dan toch geen optie is, kan kopen natuurlijk ook nog altijd.


5. haar-frutsels



Van kunstige kapsels heb ik niet veel verstand, maar een sjaaltje rond een dot moet nog net lukken denk ik.



6. leren fotograferen




Ik ben een luizige fotograaf en dat stoort me wel een beetje. Vooral omdat ik twee prachtige kinderen heb en omdat ik bovendien een blog heb, zoals u weet. Ik houd zelf veel van blogs met mooie foto's, maar schiet dus zelf tekort. Maar om een volwaardige cursus te gaan volgen ontbreekt het me dan weer aan motivatie. Misschien kan ik hier nog wel iets leren.




7.  herfstknutsels


Jackie en ik zijn in een herfstige creatieve mood. We deden al vanalles met stokken en takken (beschilderen, stokken omwikkelen met wol, bladeren opplakken, drogen ...) maar met ponsjes kan je ook wel superschattige dingen doen. Ik haal een ponsje in huis voor onze volgende knutselsessie denk ik. Ideetje van website in het Chinees.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?





Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.




Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".






Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

Wat eten de Fresita's: weekmenu week 1 - 2018

maandag: erwtensoep met worst en spek / slagroomtaart / Fabiolaschotel
Het nieuwe jaar wordt traditioneel ingezet aan tafel bij de mama. Met een stevige soep en oldskool dessertjes: een dikke vette slagroomtaart en een Fabiolaschotel. Dat laatste is rijstpap met fruit, een klassieker waarop de buurvrouw ons bij elke festiviteit trakteert.



dinsdag: quiche met broccoli en prei / soep met brood 
We krijgen impulsieve gasten over de vloer die besluiten bij ons te lunchen. Ze brengen wat ingrediënten mee, en met wat wij nog in huis hebben kunnen we een quiche in elkaar boxen. Op de wijze van Alain Provist.

woensdag: kikkererwten met gebakken knolselder en boerenkool
Als detox voor de kerstdagen is een weekje Pascale Naessens geen slecht idee. Het boek Puur Pascale 2 bewijst dienst deze week. Een heerlijke schotel, een stuk halloumi erbij maakt het af.

donderdag: oosterse wokschotel met spruiten en scampi 
Alweer Pascale. Het is heerlijk. Bovendien eten onze meisjes bij oma, dus kunnen wij nog…