zondag 8 november 2015

homemade bounty

Op verzoek: het recept van zelfgemaakte Bounty. Of kokosrepen met chocolade, om geen namen te noemen. Zelf Bounty maken, ik was verrast dat dat kon. En nog best wel gemakkelijk ook.

"Boentie" zeiden wij thuis. "Bawntie" bleek het eigenlijk te moeten zijn, maar dat vond ik altijd maar bekakt.

Ik maakte ze gisteravond en vanochtend zelf en een foto op Instagram deed de vraag naar het recept rijzen.

Homemade Bounty

Het reclameblaadje van de Colruyt is nu doorgaans niet meteen mijn grootste culinaire inspiratiebron, maar toen ik daarin een paar weken geleden las dat je zelf Bounties kan maken, en dan nog wel met slechts drie ingrediënten, werd mijn nieuwsgierigheid toch geprikkeld.

Drie ingrediënten dus: kokospoeder, chocolade en gecondenseerde melk. Volgens het recept melkchocolade, maar ik koos zwart. Biologisch en 70% zelfs. En gecondenseerde melk, dat zit in van die blikjes van Nestlé: een slijmerig en mierzoet gesuikerd goedje. Geen idee waarvoor dat eigenlijk dient, hoewel ik het ooit nog eens tegenkwam in een recept van Nigella Lawson.

In het recept maakt men reepjes van 2cm dik en 4 cm lang. Een beetje zoals the real thing dus. Dat werd een beetje een knoeiboel want er vielen bij mij stukjes af bij het dopen in de chocolade. Balletjes vormen lijkt mij handiger. Dan lijkt het niet meer op Bounty, maar het smaakt nog wel zo.

Dus, met de groeten van de Colruyt:

ingrediënten
200 g kokospoeder
200 g chocolade
6 eetlepels gecondenseerde melk

bereiding
1. Smelt de chocolade au bain marie.
2. Meng kokospoeder en gecondenseerde melk.
3. Vorm er balletjes van en wentel die door de chocolade.
4. Laat afkoelen / hard worden (op een stukje zilverpapier of op een bordje)
5. Als de chocolade hard geworden is, kan je de onderkant van de balletjes ook nog in de chocolade dopen.
6. Laat nog eens afkoelen.


Nadeel: smelt in je hand. Rap opeten dus.





4 opmerkingen: