Doorgaan naar hoofdcontent

homemade bounty

Op verzoek: het recept van zelfgemaakte Bounty. Of kokosrepen met chocolade, om geen namen te noemen. Zelf Bounty maken, ik was verrast dat dat kon. En nog best wel gemakkelijk ook.

"Boentie" zeiden wij thuis. "Bawntie" bleek het eigenlijk te moeten zijn, maar dat vond ik altijd maar bekakt.

Ik maakte ze gisteravond en vanochtend zelf en een foto op Instagram deed de vraag naar het recept rijzen.

Homemade Bounty

Het reclameblaadje van de Colruyt is nu doorgaans niet meteen mijn grootste culinaire inspiratiebron, maar toen ik daarin een paar weken geleden las dat je zelf Bounties kan maken, en dan nog wel met slechts drie ingrediënten, werd mijn nieuwsgierigheid toch geprikkeld.

Drie ingrediënten dus: kokospoeder, chocolade en gecondenseerde melk. Volgens het recept melkchocolade, maar ik koos zwart. Biologisch en 70% zelfs. En gecondenseerde melk, dat zit in van die blikjes van Nestlé: een slijmerig en mierzoet gesuikerd goedje. Geen idee waarvoor dat eigenlijk dient, hoewel ik het ooit nog eens tegenkwam in een recept van Nigella Lawson.

In het recept maakt men reepjes van 2cm dik en 4 cm lang. Een beetje zoals the real thing dus. Dat werd een beetje een knoeiboel want er vielen bij mij stukjes af bij het dopen in de chocolade. Balletjes vormen lijkt mij handiger. Dan lijkt het niet meer op Bounty, maar het smaakt nog wel zo.

Dus, met de groeten van de Colruyt:

ingrediënten
200 g kokospoeder
200 g chocolade
6 eetlepels gecondenseerde melk

bereiding
1. Smelt de chocolade au bain marie.
2. Meng kokospoeder en gecondenseerde melk.
3. Vorm er balletjes van en wentel die door de chocolade.
4. Laat afkoelen / hard worden (op een stukje zilverpapier of op een bordje)
5. Als de chocolade hard geworden is, kan je de onderkant van de balletjes ook nog in de chocolade dopen.
6. Laat nog eens afkoelen.


Nadeel: smelt in je hand. Rap opeten dus.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fresita leest: "Ondine" van Jennifer Vrielinck

Het was alweer een paar weken geleden dat ik nog eens een roman had gelezen, maar voor  ons weekje op de camping aan het begin van de vakantie haalde ik "Ondine" van Jennifer Vrielinck in huis. De auteur en ik ontmoetten elkaar een tijdje geleden op Instagram, haar vrolijke feed doet me vaak glimlachen. En we werken blijkbaar (nog even) voor hetzelfde bedrijf. (Intussen ben ik er ook achter dat de vrolijkste auto op de parking - met bolletjesgordijntjes en leuke stickers - ook van haar is). Desalniettemin hebben we elkaar nog nooit in het echt ontmoet, toch niet bewust. Maar daar komt binnenkort verandering in, want wij gaan afspreken bij de koffiemachine op het werk. Als ik er dan aan denk neem ik mijn (inmiddels nogal beduimelde) exemplaar van haar prachtige debuutroman mee om dat te laten signeren :-)Ondine is de naam van een meisje dat opgroeit bij haar tante in een visserscafé aan de Belgische kust, een paar decennia geleden. Ze is verknocht aan de zee, en het verhaal …

Fresita Bakt: Indian Summer Cake

Om te spreken van een echte Indian Summer is het weer me iets te wisselvallig, maar voor de Indian Summer Cake uit het mooie boek "The Plant Pharmacy" van Lisette Kreischer is dit het ideale moment.
Dit boek is niet alleen een kookboek maar ook een naslagwerk met "kruidenportretten," waar heel wat bij te leren is over allerlei kruiden en hun geneeskrachtige werking. Het is laagdrempelig, want veel van de beschreven planten staan gewoon in je eigen tuin of groeien in het wild. Iedereen kan ergens wel madeliefjes of paardenbloemen vinden, om maar iets te zeggen. Bij elk beschreven kruid staat een recept voor een een geneeskrachtig drankje of een lotion en verder in het boek vind je enkele recepten per seizoen. Gebak, maar ook slaatjes, warme dranken en warme gerechten. Alle recepten zijn veganistisch.

Gisteren bakte ik de Indian Summer Cake. Met bramen en tijm. Een heerlijke combinatie, en volgens de auteur vullen die twee elkaar ook goed aan qua geneeskracht. Wat d…

uit met de mini's: Restaurant De Markt in Oostende

Dat een restaurant kindvriendelijk is, is mooi meegenomen, maar het belangrijkste is toch wel dat het eten er lekker is. En dat is allemaal het geval bij De Markt op het Wapenplein in Oostende, waar we toevallig terecht kwamen op een zaterdagmiddag in juli. Ons weekend aan zee verliep anders dan gepland doordat Jackie van een klimrek donderde en hierbij een complexe elleboogbreuk opliep. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis AZ Damiaan (ook een aanrader trouwens, maar ik hoop toch van harte dat het niet nodig is), werd geopereerd en moest twee nachten blijven. Het werd weer maar eens bewezen: onze oudste dochter is een kranige meid.


Vrijdag na de operatie kon ze de hele dag geen eten in haar maag houden en ook voor het ontbijt op zaterdagochtend was haar eetlust nog miniem (wat ik anderzijds volledig begrijp, wat is dat toch met dat ziekenhuisontbijt?) maar toen we zaterdagmiddag dus door Oostende city kuierden (even langs de Zara voor kleren die gemakkelijk aan te trekken zijn over zo&…