Doorgaan naar hoofdcontent

homemade bounty

Op verzoek: het recept van zelfgemaakte Bounty. Of kokosrepen met chocolade, om geen namen te noemen. Zelf Bounty maken, ik was verrast dat dat kon. En nog best wel gemakkelijk ook.

"Boentie" zeiden wij thuis. "Bawntie" bleek het eigenlijk te moeten zijn, maar dat vond ik altijd maar bekakt.

Ik maakte ze gisteravond en vanochtend zelf en een foto op Instagram deed de vraag naar het recept rijzen.

Homemade Bounty

Het reclameblaadje van de Colruyt is nu doorgaans niet meteen mijn grootste culinaire inspiratiebron, maar toen ik daarin een paar weken geleden las dat je zelf Bounties kan maken, en dan nog wel met slechts drie ingrediënten, werd mijn nieuwsgierigheid toch geprikkeld.

Drie ingrediënten dus: kokospoeder, chocolade en gecondenseerde melk. Volgens het recept melkchocolade, maar ik koos zwart. Biologisch en 70% zelfs. En gecondenseerde melk, dat zit in van die blikjes van Nestlé: een slijmerig en mierzoet gesuikerd goedje. Geen idee waarvoor dat eigenlijk dient, hoewel ik het ooit nog eens tegenkwam in een recept van Nigella Lawson.

In het recept maakt men reepjes van 2cm dik en 4 cm lang. Een beetje zoals the real thing dus. Dat werd een beetje een knoeiboel want er vielen bij mij stukjes af bij het dopen in de chocolade. Balletjes vormen lijkt mij handiger. Dan lijkt het niet meer op Bounty, maar het smaakt nog wel zo.

Dus, met de groeten van de Colruyt:

ingrediënten
200 g kokospoeder
200 g chocolade
6 eetlepels gecondenseerde melk

bereiding
1. Smelt de chocolade au bain marie.
2. Meng kokospoeder en gecondenseerde melk.
3. Vorm er balletjes van en wentel die door de chocolade.
4. Laat afkoelen / hard worden (op een stukje zilverpapier of op een bordje)
5. Als de chocolade hard geworden is, kan je de onderkant van de balletjes ook nog in de chocolade dopen.
6. Laat nog eens afkoelen.


Nadeel: smelt in je hand. Rap opeten dus.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?

Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.
Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".


Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

O, kom er eens kijken

Sinterklaas is in het land en elk jaar proberen wij de hoeveelheid brol die hij binnenbrengt in te perken. Onder brol verstaan wij in dit geval: niet-duurzaam speelgoed. Ik houd niet van plastic. Daar zijn veel redenen voor, mijn liefde voor onze planeet is de belangrijkste. Bovendien vind ik houten speelgoed veel mooier en onze meisjes spelen er graag mee.

Soms kost het wel wat meer, maar wat een fijne ontdekking was het assortiment houten speelgoed van LIDL! (nu trouwens met grote kortingen).  Puzzels, auto's maar ook speelgoedeten, keukenaccessoires… Helemaal verliefd was ik op de meubeltjes voor een poppenhuis. Prachtig voor in ons IKEA-huisje dat maanden geleden al tweedehands op de kop werd getikt.
Jackie is er helemaal weg van, en de meubeltjes doen het geweldig in combinatie met de Sylvanian-konijntjes waar ze al een paar weken van droomde.Wel plastic maar geen brol vind ik trouwens Playmobil. Omdat dat toch best duurzaam is. Mijn dochters spelen met de Playmobil waar ik …