Doorgaan naar hoofdcontent

homemade bounty

Op verzoek: het recept van zelfgemaakte Bounty. Of kokosrepen met chocolade, om geen namen te noemen. Zelf Bounty maken, ik was verrast dat dat kon. En nog best wel gemakkelijk ook.

"Boentie" zeiden wij thuis. "Bawntie" bleek het eigenlijk te moeten zijn, maar dat vond ik altijd maar bekakt.

Ik maakte ze gisteravond en vanochtend zelf en een foto op Instagram deed de vraag naar het recept rijzen.

Homemade Bounty

Het reclameblaadje van de Colruyt is nu doorgaans niet meteen mijn grootste culinaire inspiratiebron, maar toen ik daarin een paar weken geleden las dat je zelf Bounties kan maken, en dan nog wel met slechts drie ingrediƫnten, werd mijn nieuwsgierigheid toch geprikkeld.

Drie ingrediƫnten dus: kokospoeder, chocolade en gecondenseerde melk. Volgens het recept melkchocolade, maar ik koos zwart. Biologisch en 70% zelfs. En gecondenseerde melk, dat zit in van die blikjes van NestlƩ: een slijmerig en mierzoet gesuikerd goedje. Geen idee waarvoor dat eigenlijk dient, hoewel ik het ooit nog eens tegenkwam in een recept van Nigella Lawson.

In het recept maakt men reepjes van 2cm dik en 4 cm lang. Een beetje zoals the real thing dus. Dat werd een beetje een knoeiboel want er vielen bij mij stukjes af bij het dopen in de chocolade. Balletjes vormen lijkt mij handiger. Dan lijkt het niet meer op Bounty, maar het smaakt nog wel zo.

Dus, met de groeten van de Colruyt:

ingrediƫnten
200 g kokospoeder
200 g chocolade
6 eetlepels gecondenseerde melk

bereiding
1. Smelt de chocolade au bain marie.
2. Meng kokospoeder en gecondenseerde melk.
3. Vorm er balletjes van en wentel die door de chocolade.
4. Laat afkoelen / hard worden (op een stukje zilverpapier of op een bordje)
5. Als de chocolade hard geworden is, kan je de onderkant van de balletjes ook nog in de chocolade dopen.
6. Laat nog eens afkoelen.


Nadeel: smelt in je hand. Rap opeten dus.





Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht! wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio ) - een stofschaar waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas  of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banier .  hoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon  (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zo

Tiny en Cacao

Net als veel vrouwen van mijn leeftijd en veel ouder en veel jonger heb ik een beetje een zwak voor Tiny. Van de boekjes. Hoewel ik absoluut meer respect heb voor vrijgevochten jongedames zoals Pippi Langkous en Madelief (wie de verhalen van deze laatste wildebras nog niet kent: rep je naar de bib of naar de kleine, onafhankelijke boekhandel. Je kinderen zullen je dankbaar zijn. Een paar van mijn favoriete babysitkinders, die intussen al dingen doen als samenwonen met hun lief en afgestudeerd zijn, spreken er nog over: die urenlange voorleessessies in het grote bed waarbij de heerlijke humor van Guus Kuijer ons menig slappe lach bezorgde). Maar dus Tiny. Dat is een ander verhaal. Tiny heeft nooit een grote mond, doet niets wat niet mag en haar kleren zijn altijd smetteloos (en prachtig). Je kan haar hoogstens verwijten dat ze zich een klein beetje ouder voordoet dan ze is (zo legt ze in "Tiny in de tuin" samen met haar broertje een volledige tuin aan, waarbij ze bomen plant

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.  Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variĆ«ren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden 300 g oud brood en eventueel koekjes 2 kopjes chocolademelk 5 geklutste eieren 2 bananen 1 eetlepel poeder voor vanillepudding een handvol kleine stukjes chocolade bakvorm bakpapie