Doorgaan naar hoofdcontent

#dinsdagpinsdag week 49


1. borduren


Zoals ongeveer half vrouwelijk Brussel loop ik vaak rond met een katoenen tas van Dille & Kamille. Anders dan half vrouwelijk Brussel staat daar bij mij een lieveheersbeestje op geborduurd. Daar zouden best nog veel meer borduursels op mogen komen. Hier vond ik alvast wat inspiratie.


2. lunchbox


Nog een paar weken en Jackie gaat naar school. En daar hoort een lunchbox bij. Enkele ideeën voor wat daar zoal in kan. Gezond en al.


3. tablethouder

Handig en mooi, deze tablethouder in bamboe. Kanshebber om onder een kerstboom terecht te komen. Kan ook dienen voor boeken trouwens.


4.  familieplanner


Ik wil in het nieuwe huis een groot stuk muur voorzien voor een familieplanner. Met veel plaats om te schrijven. Met zes kolommen: eentje voor elk gezinslid, eentje voor het weekmenu en eentje voor wie wie ophaalt en brengt van en naar crèche en school. Ik dacht zelf aan de slag te gaan met washitape en een whiteboard, maar deze planner is ook wel heel mooi. Bovendien steun je er een goed doel mee. 

5. ponsen en flockenMet flockfolie of strijkvelours kan je prachtige dingen maken. Tenminste, veel mensen kunnen daar prachtige dingen mee maken. Bij mij gaat dat gepriegel wel eens de mist in. Bovenstaand idee is prachtig in zijn eenvoud. Geïnspireerd door deze eigenste rubriek, schafte ik onlangs een ponsje aan, een stervorm. Dat kan wel wat leuks opleveren denk ik. Mooi idee van Le Bazar d'Alison

6. kastrollen


Je zou gaan vermoeden dat mijn blog gesponsord wordt. Helaas kan ik u in alle oprechtheid meedelen dat dat niet het geval is. Mocht ikea interesse hebben in een samenwerking mogen ze mij altijd contacteren en tegen deze superschattige kookpotjes zeg ik geen neen. Ook al omdat ze Kastrull heten. 

7. pinguin


Een van mijn pinborden heet "lachen". Met tekstjes of foto's waarmee ik moet lachen. Bovenstaande zou zeker ook niet misstaan op het bord "smelten". Pinguins zijn altijd grappig. Dat heeft dit meisje al goed gezien

Reacties

 1. De familieplanner is inderdaad erg handig, alleen jammer dat het slechts een weekoverzicht geeft (lees: deze opmerking kwam van manlief, wel terecht trouwens) Afgelopen jaar mochten wij genieten van het moois van Inaluxe op de kalender. Voor het komende jaar gaan we voor een exemplaar van de gezinsbond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waw, heb Inaluxe eens gegoogled, heel mooi! Dat weekoverzicht kan misschien een nadeel zijn, maar ik denk dat als je er allerlei details (zoals het weekmenu e.d.) op schrijft, het net goed is dat je maar een week kan zien ... Wij zijn hier trouwens fervente gebruikers van google calendar, maar ik heb wel behoefte aan iets visueels, groot, in de keuken :-)

   Verwijderen
 2. Wat een tof idee om ponsjes te gebruiken voor flockfolie, zelf nog niet aan gedacht! 't Is hier altijd een gefoefel van jewelste om deftig vormpjes uit te knippen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. echt hè! Zo simpel dat je bijna niet kunt geloven dat je daar nu nog nooit aan gedacht hebt.

   Verwijderen
 3. Ik gebruik eigenlijk heel vaak een pons om te flocken, zo gemakkelijk! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. sommige mensen zien wat eerder het licht dan anderen, blijkbaar :-D

   Verwijderen
 4. Ik word er helemaal hebberig van. En 't is bijna kerstpakjestijd seg.
  Hmmm.. prachtig die borduursels en die kooppotjes!

  En misschien zo een pinguïn of twee?

  Groeten,
  Camilla

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi hè. Ik zit met een dilemma... zin om iets voor mezelf te kopen, maar misschien leest er wel iemand mee die mijn naam trok voor een kerstcadeautje ... ! Maar toch, een pinguïn heb je nooit te veel :-D

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fresita leest: "Ondine" van Jennifer Vrielinck

Het was alweer een paar weken geleden dat ik nog eens een roman had gelezen, maar voor  ons weekje op de camping aan het begin van de vakantie haalde ik "Ondine" van Jennifer Vrielinck in huis. De auteur en ik ontmoetten elkaar een tijdje geleden op Instagram, haar vrolijke feed doet me vaak glimlachen. En we werken blijkbaar (nog even) voor hetzelfde bedrijf. (Intussen ben ik er ook achter dat de vrolijkste auto op de parking - met bolletjesgordijntjes en leuke stickers - ook van haar is). Desalniettemin hebben we elkaar nog nooit in het echt ontmoet, toch niet bewust. Maar daar komt binnenkort verandering in, want wij gaan afspreken bij de koffiemachine op het werk. Als ik er dan aan denk neem ik mijn (inmiddels nogal beduimelde) exemplaar van haar prachtige debuutroman mee om dat te laten signeren :-)Ondine is de naam van een meisje dat opgroeit bij haar tante in een visserscafé aan de Belgische kust, een paar decennia geleden. Ze is verknocht aan de zee, en het verhaal …

Fresita Bakt: Indian Summer Cake

Om te spreken van een echte Indian Summer is het weer me iets te wisselvallig, maar voor de Indian Summer Cake uit het mooie boek "The Plant Pharmacy" van Lisette Kreischer is dit het ideale moment.
Dit boek is niet alleen een kookboek maar ook een naslagwerk met "kruidenportretten," waar heel wat bij te leren is over allerlei kruiden en hun geneeskrachtige werking. Het is laagdrempelig, want veel van de beschreven planten staan gewoon in je eigen tuin of groeien in het wild. Iedereen kan ergens wel madeliefjes of paardenbloemen vinden, om maar iets te zeggen. Bij elk beschreven kruid staat een recept voor een een geneeskrachtig drankje of een lotion en verder in het boek vind je enkele recepten per seizoen. Gebak, maar ook slaatjes, warme dranken en warme gerechten. Alle recepten zijn veganistisch.

Gisteren bakte ik de Indian Summer Cake. Met bramen en tijm. Een heerlijke combinatie, en volgens de auteur vullen die twee elkaar ook goed aan qua geneeskracht. Wat d…

uit met de mini's: Restaurant De Markt in Oostende

Dat een restaurant kindvriendelijk is, is mooi meegenomen, maar het belangrijkste is toch wel dat het eten er lekker is. En dat is allemaal het geval bij De Markt op het Wapenplein in Oostende, waar we toevallig terecht kwamen op een zaterdagmiddag in juli. Ons weekend aan zee verliep anders dan gepland doordat Jackie van een klimrek donderde en hierbij een complexe elleboogbreuk opliep. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis AZ Damiaan (ook een aanrader trouwens, maar ik hoop toch van harte dat het niet nodig is), werd geopereerd en moest twee nachten blijven. Het werd weer maar eens bewezen: onze oudste dochter is een kranige meid.


Vrijdag na de operatie kon ze de hele dag geen eten in haar maag houden en ook voor het ontbijt op zaterdagochtend was haar eetlust nog miniem (wat ik anderzijds volledig begrijp, wat is dat toch met dat ziekenhuisontbijt?) maar toen we zaterdagmiddag dus door Oostende city kuierden (even langs de Zara voor kleren die gemakkelijk aan te trekken zijn over zo&…