Doorgaan naar hoofdcontent

#dinsdagpinsdag week 49


1. borduren


Zoals ongeveer half vrouwelijk Brussel loop ik vaak rond met een katoenen tas van Dille & Kamille. Anders dan half vrouwelijk Brussel staat daar bij mij een lieveheersbeestje op geborduurd. Daar zouden best nog veel meer borduursels op mogen komen. Hier vond ik alvast wat inspiratie.


2. lunchbox


Nog een paar weken en Jackie gaat naar school. En daar hoort een lunchbox bij. Enkele ideeën voor wat daar zoal in kan. Gezond en al.


3. tablethouder

Handig en mooi, deze tablethouder in bamboe. Kanshebber om onder een kerstboom terecht te komen. Kan ook dienen voor boeken trouwens.


4.  familieplanner


Ik wil in het nieuwe huis een groot stuk muur voorzien voor een familieplanner. Met veel plaats om te schrijven. Met zes kolommen: eentje voor elk gezinslid, eentje voor het weekmenu en eentje voor wie wie ophaalt en brengt van en naar crèche en school. Ik dacht zelf aan de slag te gaan met washitape en een whiteboard, maar deze planner is ook wel heel mooi. Bovendien steun je er een goed doel mee. 

5. ponsen en flockenMet flockfolie of strijkvelours kan je prachtige dingen maken. Tenminste, veel mensen kunnen daar prachtige dingen mee maken. Bij mij gaat dat gepriegel wel eens de mist in. Bovenstaand idee is prachtig in zijn eenvoud. Geïnspireerd door deze eigenste rubriek, schafte ik onlangs een ponsje aan, een stervorm. Dat kan wel wat leuks opleveren denk ik. Mooi idee van Le Bazar d'Alison

6. kastrollen


Je zou gaan vermoeden dat mijn blog gesponsord wordt. Helaas kan ik u in alle oprechtheid meedelen dat dat niet het geval is. Mocht ikea interesse hebben in een samenwerking mogen ze mij altijd contacteren en tegen deze superschattige kookpotjes zeg ik geen neen. Ook al omdat ze Kastrull heten. 

7. pinguin


Een van mijn pinborden heet "lachen". Met tekstjes of foto's waarmee ik moet lachen. Bovenstaande zou zeker ook niet misstaan op het bord "smelten". Pinguins zijn altijd grappig. Dat heeft dit meisje al goed gezien

Reacties

 1. De familieplanner is inderdaad erg handig, alleen jammer dat het slechts een weekoverzicht geeft (lees: deze opmerking kwam van manlief, wel terecht trouwens) Afgelopen jaar mochten wij genieten van het moois van Inaluxe op de kalender. Voor het komende jaar gaan we voor een exemplaar van de gezinsbond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waw, heb Inaluxe eens gegoogled, heel mooi! Dat weekoverzicht kan misschien een nadeel zijn, maar ik denk dat als je er allerlei details (zoals het weekmenu e.d.) op schrijft, het net goed is dat je maar een week kan zien ... Wij zijn hier trouwens fervente gebruikers van google calendar, maar ik heb wel behoefte aan iets visueels, groot, in de keuken :-)

   Verwijderen
 2. Wat een tof idee om ponsjes te gebruiken voor flockfolie, zelf nog niet aan gedacht! 't Is hier altijd een gefoefel van jewelste om deftig vormpjes uit te knippen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. echt hè! Zo simpel dat je bijna niet kunt geloven dat je daar nu nog nooit aan gedacht hebt.

   Verwijderen
 3. Ik gebruik eigenlijk heel vaak een pons om te flocken, zo gemakkelijk! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. sommige mensen zien wat eerder het licht dan anderen, blijkbaar :-D

   Verwijderen
 4. Ik word er helemaal hebberig van. En 't is bijna kerstpakjestijd seg.
  Hmmm.. prachtig die borduursels en die kooppotjes!

  En misschien zo een pinguïn of twee?

  Groeten,
  Camilla

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi hè. Ik zit met een dilemma... zin om iets voor mezelf te kopen, maar misschien leest er wel iemand mee die mijn naam trok voor een kerstcadeautje ... ! Maar toch, een pinguïn heb je nooit te veel :-D

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?

Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.
Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".


Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

Wat eten de Fresita's: weekmenu week 1 - 2018

maandag: erwtensoep met worst en spek / slagroomtaart / Fabiolaschotel
Het nieuwe jaar wordt traditioneel ingezet aan tafel bij de mama. Met een stevige soep en oldskool dessertjes: een dikke vette slagroomtaart en een Fabiolaschotel. Dat laatste is rijstpap met fruit, een klassieker waarop de buurvrouw ons bij elke festiviteit trakteert.dinsdag: quiche met broccoli en prei / soep met brood 
We krijgen impulsieve gasten over de vloer die besluiten bij ons te lunchen. Ze brengen wat ingrediënten mee, en met wat wij nog in huis hebben kunnen we een quiche in elkaar boxen. Op de wijze van Alain Provist.

woensdag: kikkererwten met gebakken knolselder en boerenkool
Als detox voor de kerstdagen is een weekje Pascale Naessens geen slecht idee. Het boek Puur Pascale 2 bewijst dienst deze week. Een heerlijke schotel, een stuk halloumi erbij maakt het af.

donderdag: oosterse wokschotel met spruiten en scampi 
Alweer Pascale. Het is heerlijk. Bovendien eten onze meisjes bij oma, dus kunnen wij nog…