dinsdag 1 december 2015

#dinsdagpinsdag week 49


1. borduren


Zoals ongeveer half vrouwelijk Brussel loop ik vaak rond met een katoenen tas van Dille & Kamille. Anders dan half vrouwelijk Brussel staat daar bij mij een lieveheersbeestje op geborduurd. Daar zouden best nog veel meer borduursels op mogen komen. Hier vond ik alvast wat inspiratie.


2. lunchbox


Nog een paar weken en Jackie gaat naar school. En daar hoort een lunchbox bij. Enkele ideeën voor wat daar zoal in kan. Gezond en al.


3. tablethouder

Handig en mooi, deze tablethouder in bamboe. Kanshebber om onder een kerstboom terecht te komen. Kan ook dienen voor boeken trouwens.


4.  familieplanner


Ik wil in het nieuwe huis een groot stuk muur voorzien voor een familieplanner. Met veel plaats om te schrijven. Met zes kolommen: eentje voor elk gezinslid, eentje voor het weekmenu en eentje voor wie wie ophaalt en brengt van en naar crèche en school. Ik dacht zelf aan de slag te gaan met washitape en een whiteboard, maar deze planner is ook wel heel mooi. Bovendien steun je er een goed doel mee. 

5. ponsen en flockenMet flockfolie of strijkvelours kan je prachtige dingen maken. Tenminste, veel mensen kunnen daar prachtige dingen mee maken. Bij mij gaat dat gepriegel wel eens de mist in. Bovenstaand idee is prachtig in zijn eenvoud. Geïnspireerd door deze eigenste rubriek, schafte ik onlangs een ponsje aan, een stervorm. Dat kan wel wat leuks opleveren denk ik. Mooi idee van Le Bazar d'Alison

6. kastrollen


Je zou gaan vermoeden dat mijn blog gesponsord wordt. Helaas kan ik u in alle oprechtheid meedelen dat dat niet het geval is. Mocht ikea interesse hebben in een samenwerking mogen ze mij altijd contacteren en tegen deze superschattige kookpotjes zeg ik geen neen. Ook al omdat ze Kastrull heten. 

7. pinguin


Een van mijn pinborden heet "lachen". Met tekstjes of foto's waarmee ik moet lachen. Bovenstaande zou zeker ook niet misstaan op het bord "smelten". Pinguins zijn altijd grappig. Dat heeft dit meisje al goed gezien

8 opmerkingen:

 1. De familieplanner is inderdaad erg handig, alleen jammer dat het slechts een weekoverzicht geeft (lees: deze opmerking kwam van manlief, wel terecht trouwens) Afgelopen jaar mochten wij genieten van het moois van Inaluxe op de kalender. Voor het komende jaar gaan we voor een exemplaar van de gezinsbond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waw, heb Inaluxe eens gegoogled, heel mooi! Dat weekoverzicht kan misschien een nadeel zijn, maar ik denk dat als je er allerlei details (zoals het weekmenu e.d.) op schrijft, het net goed is dat je maar een week kan zien ... Wij zijn hier trouwens fervente gebruikers van google calendar, maar ik heb wel behoefte aan iets visueels, groot, in de keuken :-)

   Verwijderen
 2. Wat een tof idee om ponsjes te gebruiken voor flockfolie, zelf nog niet aan gedacht! 't Is hier altijd een gefoefel van jewelste om deftig vormpjes uit te knippen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. echt hè! Zo simpel dat je bijna niet kunt geloven dat je daar nu nog nooit aan gedacht hebt.

   Verwijderen
 3. Ik gebruik eigenlijk heel vaak een pons om te flocken, zo gemakkelijk! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. sommige mensen zien wat eerder het licht dan anderen, blijkbaar :-D

   Verwijderen
 4. Ik word er helemaal hebberig van. En 't is bijna kerstpakjestijd seg.
  Hmmm.. prachtig die borduursels en die kooppotjes!

  En misschien zo een pinguïn of twee?

  Groeten,
  Camilla

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi hè. Ik zit met een dilemma... zin om iets voor mezelf te kopen, maar misschien leest er wel iemand mee die mijn naam trok voor een kerstcadeautje ... ! Maar toch, een pinguïn heb je nooit te veel :-D

   Verwijderen