donderdag 7 januari 2016

Hello World.

Yes yes, we zijn verhuisd. En dat is vrij vlot verlopen. Met nog een klein afscheidsfeestje in Brussel, een mooie afsluiting op de crèche, de bereidwillige medewerking van broers met camionetten en talloze ritten Brussel-Diest en Diest-Brussel. We zijn er bijna. Maar anderzijds ook nog lang niet. In Diest zijn de muren, de plafonds en de keukenkasten geschilderd en er ligt mooie vloer. Dat ziet er allemaal goed uit. De inbouwkasten zijn er nog niet - wat het verhuizen echt knudde maakte want we kunnen niet naar behoren uitpakken, maar daar zou binnen een paar dagen verandering in komen. En dan zijn er nog een boel dingen waar we nog niet zo goed van weten wat we er mee aan moeten. Verlichting bijvoorbeeld. En raambekleding. Maar dat komt nog. 't Zal ongetwijfeld schoon zijn als 't af is. En dan zal ik daar ook foto's van laten zien en al. Wat nu al fijn is, is dat het huis dubbel zo groot is als het appartement (maar hoe komt het dan in godsnaam dat dat hier al eivol staat met onze spullen?). En wat ook fijn is, is dat het huis zo licht is. In een zotte bui schilderden wij ooit het appartement in de kleur "mud". Dat is Engels voor modder en dat is een perfecte benaming voor die kleur. Prachtig, grijsbruin, bijna antraciet, maar wel heel donker. Slecht idee in een appartement met amper rechtstreekse lichtinval. Best aangenaam dus om in de donkerste periode van het jaar naar dit vanbinnen volledig witgeschilderde huis te verhuizen.

Jackie in de klas op haar eerste schooldag

Wat nog meer fijn is: Jackie is sinds maandag een schoolgaand kind en ze doet dat geweldig. Geen tranen. En ze vindt het reuze. Ze leert vanalles en zegt nu dingen als "Hoe gaat het met jou?" en "Het is dinsdag" (dat zei ze bovendien op een dinsdag, helemaal te gek). Ik ben zo blij met die school. Een Freinetschool. Maar ook gewoon een fantastische school waarover ik al zo veel goeds hoorde. Tot nu toe is ze even enthousiast als wij.


Jackie en Johan in de regionale pers - nieuwjaarsreceptie van de stad

Bovendien is dat hier echt wel een toffe stad. Neen, 't is Brussel niet, maar dat is maar goed ook. Er zijn natuurlijk stukken Brussel die ik hartverscheurend hard ga missen van tijd tot stond, maar hier is het leven lichter, eenvoudiger, overzichtelijker. Denk ik. Hier wonen toch wel de meeste van onze beste vrienden dichtbij (hoewel wij ook een paar kanjers in Brussel hebben achtergelaten, dat spreekt voor zich).

Dat komt hier goed!

12 opmerkingen:

 1. Wauw, dat gaat daar nogal eens een vaart bij jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. in tegenstelling tot sommige anderen doen wij geen fluit zelf hè Kristien. Het ging om een minimale verbouwing van een vrij recent huis - gyproc, verven, vloeren en inbouwkasten. Allemaal uitbesteed. En dingen die we dan wel zelf moeten doen, zoals gordijnen ophangen, die zijn nog altijd niet gebeurd :-)

   Verwijderen
 2. alleeez jong, ik kan er precies nog niet echt bij dat jullie weg zijn! Maar blij dat het relatief vlot gegaan is, en dat er ongetwijfeld iets van aan is, van dat lichter, eenvoudiger en overzichtelijker - geniet ervan!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zot hè. Maar we genieten. Ook al is de bib veel kleiner en de koffie een pak minder lekker.

   Verwijderen
 3. Welkom terug in de streek, Johan en Stien :) !

  Ook even : OMG, jackie is groot geworden ö ! Ineens ook zo veel en zo lang haar! En een nog schattiger gezichtje. Cuuuuute !

  xxx, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankjewel Suzanne! Waar vertoef jij tegenwoordig? Want je weet, zo'n klepper van een babysit als jij kunnen wij nog altijd gebruiken ;-)

   Verwijderen
  2. Ik ben momenteel thuis in Scherpenheuvel tot 8 februari, dan begint het tweede semester terug. Maar jullie mogen me uiteraard altijd contacteren, want zowel in 't weekend als door de week kan ik wel eens in de buurt zijn.

   Groetjes!!!

   Verwijderen
 4. En hoe gaat het nu, zo'n dik half jaar verder? Ik ben heel nieuwsgierig, want ook wij denken er aan om het fantastische Brussel in te ruilen voor een huis met tuin ergens waar de bibliotheken kleiner zijn en de koffie's minder goed... ;-) Maar de twijfel is heel groot...

  Veel plezier!
  Tina x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Tina! Ik vind het nog steeds geweldig. Heel veel vrienden herontdekt. De school is echt een voltreffer en brengt ook een heleboel nieuwe fijne mensen met zich mee. Het is hier net stads genoeg om alles te voet te doen en als we tien minuten buiten zijn hebben we al zeker twee mensen tegengekomen die we kennen. Ik vind dat heerlijk, Johan mist soms het anonieme van de stad een beetje. Ook nog: Johan is echt een avondmens. Die vindt het fijn om 's avonds, als de rest van het gezin in bed ligt, nog een ommetje te maken. In Brussel is er op elk uur van de nacht nog wat te beleven, Diest daarentegen slaapt na zonsondergang. Het nachtleven mocht hier misschien iets bruisender maar dat zal mij persoonlijk momenteel worst wezen. Naar welke richting twijfelen jullie?

   Verwijderen