Doorgaan naar hoofdcontent

Hello World.

Yes yes, we zijn verhuisd. En dat is vrij vlot verlopen. Met nog een klein afscheidsfeestje in Brussel, een mooie afsluiting op de crèche, de bereidwillige medewerking van broers met camionetten en talloze ritten Brussel-Diest en Diest-Brussel. We zijn er bijna. Maar anderzijds ook nog lang niet. In Diest zijn de muren, de plafonds en de keukenkasten geschilderd en er ligt mooie vloer. Dat ziet er allemaal goed uit. De inbouwkasten zijn er nog niet - wat het verhuizen echt knudde maakte want we kunnen niet naar behoren uitpakken, maar daar zou binnen een paar dagen verandering in komen. En dan zijn er nog een boel dingen waar we nog niet zo goed van weten wat we er mee aan moeten. Verlichting bijvoorbeeld. En raambekleding. Maar dat komt nog. 't Zal ongetwijfeld schoon zijn als 't af is. En dan zal ik daar ook foto's van laten zien en al. Wat nu al fijn is, is dat het huis dubbel zo groot is als het appartement (maar hoe komt het dan in godsnaam dat dat hier al eivol staat met onze spullen?). En wat ook fijn is, is dat het huis zo licht is. In een zotte bui schilderden wij ooit het appartement in de kleur "mud". Dat is Engels voor modder en dat is een perfecte benaming voor die kleur. Prachtig, grijsbruin, bijna antraciet, maar wel heel donker. Slecht idee in een appartement met amper rechtstreekse lichtinval. Best aangenaam dus om in de donkerste periode van het jaar naar dit vanbinnen volledig witgeschilderde huis te verhuizen.

Jackie in de klas op haar eerste schooldag

Wat nog meer fijn is: Jackie is sinds maandag een schoolgaand kind en ze doet dat geweldig. Geen tranen. En ze vindt het reuze. Ze leert vanalles en zegt nu dingen als "Hoe gaat het met jou?" en "Het is dinsdag" (dat zei ze bovendien op een dinsdag, helemaal te gek). Ik ben zo blij met die school. Een Freinetschool. Maar ook gewoon een fantastische school waarover ik al zo veel goeds hoorde. Tot nu toe is ze even enthousiast als wij.


Jackie en Johan in de regionale pers - nieuwjaarsreceptie van de stad

Bovendien is dat hier echt wel een toffe stad. Neen, 't is Brussel niet, maar dat is maar goed ook. Er zijn natuurlijk stukken Brussel die ik hartverscheurend hard ga missen van tijd tot stond, maar hier is het leven lichter, eenvoudiger, overzichtelijker. Denk ik. Hier wonen toch wel de meeste van onze beste vrienden dichtbij (hoewel wij ook een paar kanjers in Brussel hebben achtergelaten, dat spreekt voor zich).

Dat komt hier goed!

Reacties

  1. Wauw, dat gaat daar nogal eens een vaart bij jullie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. in tegenstelling tot sommige anderen doen wij geen fluit zelf hè Kristien. Het ging om een minimale verbouwing van een vrij recent huis - gyproc, verven, vloeren en inbouwkasten. Allemaal uitbesteed. En dingen die we dan wel zelf moeten doen, zoals gordijnen ophangen, die zijn nog altijd niet gebeurd :-)

      Verwijderen
  2. alleeez jong, ik kan er precies nog niet echt bij dat jullie weg zijn! Maar blij dat het relatief vlot gegaan is, en dat er ongetwijfeld iets van aan is, van dat lichter, eenvoudiger en overzichtelijker - geniet ervan!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zot hè. Maar we genieten. Ook al is de bib veel kleiner en de koffie een pak minder lekker.

      Verwijderen
  3. Welkom terug in de streek, Johan en Stien :) !

    Ook even : OMG, jackie is groot geworden ö ! Ineens ook zo veel en zo lang haar! En een nog schattiger gezichtje. Cuuuuute !

    xxx, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dankjewel Suzanne! Waar vertoef jij tegenwoordig? Want je weet, zo'n klepper van een babysit als jij kunnen wij nog altijd gebruiken ;-)

      Verwijderen
    2. Ik ben momenteel thuis in Scherpenheuvel tot 8 februari, dan begint het tweede semester terug. Maar jullie mogen me uiteraard altijd contacteren, want zowel in 't weekend als door de week kan ik wel eens in de buurt zijn.

      Groetjes!!!

      Verwijderen
  4. En hoe gaat het nu, zo'n dik half jaar verder? Ik ben heel nieuwsgierig, want ook wij denken er aan om het fantastische Brussel in te ruilen voor een huis met tuin ergens waar de bibliotheken kleiner zijn en de koffie's minder goed... ;-) Maar de twijfel is heel groot...

    Veel plezier!
    Tina x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Tina! Ik vind het nog steeds geweldig. Heel veel vrienden herontdekt. De school is echt een voltreffer en brengt ook een heleboel nieuwe fijne mensen met zich mee. Het is hier net stads genoeg om alles te voet te doen en als we tien minuten buiten zijn hebben we al zeker twee mensen tegengekomen die we kennen. Ik vind dat heerlijk, Johan mist soms het anonieme van de stad een beetje. Ook nog: Johan is echt een avondmens. Die vindt het fijn om 's avonds, als de rest van het gezin in bed ligt, nog een ommetje te maken. In Brussel is er op elk uur van de nacht nog wat te beleven, Diest daarentegen slaapt na zonsondergang. Het nachtleven mocht hier misschien iets bruisender maar dat zal mij persoonlijk momenteel worst wezen. Naar welke richting twijfelen jullie?

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht! wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio ) - een stofschaar waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas  of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banier .  hoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon  (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zo

Tiny en Cacao

Net als veel vrouwen van mijn leeftijd en veel ouder en veel jonger heb ik een beetje een zwak voor Tiny. Van de boekjes. Hoewel ik absoluut meer respect heb voor vrijgevochten jongedames zoals Pippi Langkous en Madelief (wie de verhalen van deze laatste wildebras nog niet kent: rep je naar de bib of naar de kleine, onafhankelijke boekhandel. Je kinderen zullen je dankbaar zijn. Een paar van mijn favoriete babysitkinders, die intussen al dingen doen als samenwonen met hun lief en afgestudeerd zijn, spreken er nog over: die urenlange voorleessessies in het grote bed waarbij de heerlijke humor van Guus Kuijer ons menig slappe lach bezorgde). Maar dus Tiny. Dat is een ander verhaal. Tiny heeft nooit een grote mond, doet niets wat niet mag en haar kleren zijn altijd smetteloos (en prachtig). Je kan haar hoogstens verwijten dat ze zich een klein beetje ouder voordoet dan ze is (zo legt ze in "Tiny in de tuin" samen met haar broertje een volledige tuin aan, waarbij ze bomen plant

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.  Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variëren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden 300 g oud brood en eventueel koekjes 2 kopjes chocolademelk 5 geklutste eieren 2 bananen 1 eetlepel poeder voor vanillepudding een handvol kleine stukjes chocolade bakvorm bakpapie