Doorgaan naar hoofdcontent

dinsdag pinsdag - week 13

1. stijltang


Ooit had ik een pony. Geen klein paardje, maar een froefroe. Mijn geestesoog zag iets heel Zooey Deschanel- en Chuck-van-Pushing-Daisies-achtigs voor zich, maar ik had er niet op gerekend dat die froefroe niet vanzelf mooi zou zijn. Er kwam hier toen een stijltang in huis om toch nog enigzins presentabel voor de dag te komen. Inmiddels is de pony weer bijgegroeid en ben ik al lang blij als mijn haar ook eens geborsteld geraakt na het wassen. De stijltang ligt dus een beetje te verstoffen, maar nu zie ik dat ik hem bijvoorbeeld zou kunnen gebruiken voor flockfolie!

2. berebokeOns kind heeft een gezonde eetlust en eet flink groenten en allerlei andere gezonde dingen. Maar als ze kan kiezen, kiest ze uiteraard toch best vaak voor een boke met choco of speculaaspasta. Ik had al ontdekt dat een boterham met choco extra lekker is met schijfjes banaan. Als we dat dan nu nog eens in de vorm van een teddybeer zouden doen, is het vast helemaal feest. En de extra voedingswaarde krijg je er zo bij!

3. klembordjes

Ons interieur is bijna klaar. Ik had een pinbord "huis" gemaakt, en als ik dat bord bekijk, moet ik zeggen dat we tevreden kunnen zijn met het resultaat. Best wel wat ideeën hebben we toegepast, met behulp van enkele professionals. Een idee dat nog uitgevoerd mag worden, is de muur van klembordjes in het 'atelier'. Yes yes, ik heb een atelier of een naaikamer of een knutselkot, noem het wat je wil, zolang het maar niet de dressing of de rommelkamer genoemd wordt.


Nog meer mooie interieurideeën op Emma's blog.

4. plantenhangers


Kijk toch eens wat voor moois je kan doen met plantenhangers. Hier als idee voor een bruiloft, maar leuk voor elk soort feest.

5. hartjes

Wat een cutiepies van pannelapjes. Ik maakte ooit iets soortgelijks en zie ze vele jaren later nog steeds in gebruik bij de schoonfamilie. En goeie pannenlappen zijn iets waard: ik kreeg er onlangs die geen warmte tegenhouden. Daar ben je nu eens geen fluit mee.


6. buitenkeuken

Onze tuin is een zakdoek groot dus een buitenkeuken staat niet op onze wenslijst. Maar voor de dochters lijkt het me wel leuk. Achter deze link nog meer ideeën met paletten.7.  lamp

De kinderkamer kan nog wel een leuke lamp gebruiken. Mooi en goedkoop vind ik die witte papieren lampionnen van Ikea. En die kunnen bovendien mooi gepimpt worden. Gezien op een leuke Italiaanse site.


Reacties

 1. Die beertjes zijn schattig! En hoera voor een eigen atelier! Ik kijk ernaar uit om er zelf weer een te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. mijn dochters (waarvan er voorlopig nog eentje tussen mijn lief en mij slaapt) gaan op één kamer moeten slapen en ik hoop maar dat ze dat leuk vinden :-)

   Verwijderen
 2. Joepie, Mattias gaat zo'n buitenkeuken knutselen. Wij zijn hier volop aan het tuin-vullen en hebben nog plaats genoeg :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. waw, als die van ons er dan niet komt, dan komen mijn dochters wel eens bij die van jou koken denk ik. Terwijl wij ernaast zitten, wijn drinken en moddertaartjes eten. Ik zie het zitten.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fresita leest: "Ondine" van Jennifer Vrielinck

Het was alweer een paar weken geleden dat ik nog eens een roman had gelezen, maar voor  ons weekje op de camping aan het begin van de vakantie haalde ik "Ondine" van Jennifer Vrielinck in huis. De auteur en ik ontmoetten elkaar een tijdje geleden op Instagram, haar vrolijke feed doet me vaak glimlachen. En we werken blijkbaar (nog even) voor hetzelfde bedrijf. (Intussen ben ik er ook achter dat de vrolijkste auto op de parking - met bolletjesgordijntjes en leuke stickers - ook van haar is). Desalniettemin hebben we elkaar nog nooit in het echt ontmoet, toch niet bewust. Maar daar komt binnenkort verandering in, want wij gaan afspreken bij de koffiemachine op het werk. Als ik er dan aan denk neem ik mijn (inmiddels nogal beduimelde) exemplaar van haar prachtige debuutroman mee om dat te laten signeren :-)Ondine is de naam van een meisje dat opgroeit bij haar tante in een visserscafé aan de Belgische kust, een paar decennia geleden. Ze is verknocht aan de zee, en het verhaal …

Fresita Bakt: Indian Summer Cake

Om te spreken van een echte Indian Summer is het weer me iets te wisselvallig, maar voor de Indian Summer Cake uit het mooie boek "The Plant Pharmacy" van Lisette Kreischer is dit het ideale moment.
Dit boek is niet alleen een kookboek maar ook een naslagwerk met "kruidenportretten," waar heel wat bij te leren is over allerlei kruiden en hun geneeskrachtige werking. Het is laagdrempelig, want veel van de beschreven planten staan gewoon in je eigen tuin of groeien in het wild. Iedereen kan ergens wel madeliefjes of paardenbloemen vinden, om maar iets te zeggen. Bij elk beschreven kruid staat een recept voor een een geneeskrachtig drankje of een lotion en verder in het boek vind je enkele recepten per seizoen. Gebak, maar ook slaatjes, warme dranken en warme gerechten. Alle recepten zijn veganistisch.

Gisteren bakte ik de Indian Summer Cake. Met bramen en tijm. Een heerlijke combinatie, en volgens de auteur vullen die twee elkaar ook goed aan qua geneeskracht. Wat d…

uit met de mini's: Restaurant De Markt in Oostende

Dat een restaurant kindvriendelijk is, is mooi meegenomen, maar het belangrijkste is toch wel dat het eten er lekker is. En dat is allemaal het geval bij De Markt op het Wapenplein in Oostende, waar we toevallig terecht kwamen op een zaterdagmiddag in juli. Ons weekend aan zee verliep anders dan gepland doordat Jackie van een klimrek donderde en hierbij een complexe elleboogbreuk opliep. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis AZ Damiaan (ook een aanrader trouwens, maar ik hoop toch van harte dat het niet nodig is), werd geopereerd en moest twee nachten blijven. Het werd weer maar eens bewezen: onze oudste dochter is een kranige meid.


Vrijdag na de operatie kon ze de hele dag geen eten in haar maag houden en ook voor het ontbijt op zaterdagochtend was haar eetlust nog miniem (wat ik anderzijds volledig begrijp, wat is dat toch met dat ziekenhuisontbijt?) maar toen we zaterdagmiddag dus door Oostende city kuierden (even langs de Zara voor kleren die gemakkelijk aan te trekken zijn over zo&…