dinsdag 29 maart 2016

dinsdag pinsdag - week 13

1. stijltang


Ooit had ik een pony. Geen klein paardje, maar een froefroe. Mijn geestesoog zag iets heel Zooey Deschanel- en Chuck-van-Pushing-Daisies-achtigs voor zich, maar ik had er niet op gerekend dat die froefroe niet vanzelf mooi zou zijn. Er kwam hier toen een stijltang in huis om toch nog enigzins presentabel voor de dag te komen. Inmiddels is de pony weer bijgegroeid en ben ik al lang blij als mijn haar ook eens geborsteld geraakt na het wassen. De stijltang ligt dus een beetje te verstoffen, maar nu zie ik dat ik hem bijvoorbeeld zou kunnen gebruiken voor flockfolie!

2. berebokeOns kind heeft een gezonde eetlust en eet flink groenten en allerlei andere gezonde dingen. Maar als ze kan kiezen, kiest ze uiteraard toch best vaak voor een boke met choco of speculaaspasta. Ik had al ontdekt dat een boterham met choco extra lekker is met schijfjes banaan. Als we dat dan nu nog eens in de vorm van een teddybeer zouden doen, is het vast helemaal feest. En de extra voedingswaarde krijg je er zo bij!

3. klembordjes

Ons interieur is bijna klaar. Ik had een pinbord "huis" gemaakt, en als ik dat bord bekijk, moet ik zeggen dat we tevreden kunnen zijn met het resultaat. Best wel wat ideeën hebben we toegepast, met behulp van enkele professionals. Een idee dat nog uitgevoerd mag worden, is de muur van klembordjes in het 'atelier'. Yes yes, ik heb een atelier of een naaikamer of een knutselkot, noem het wat je wil, zolang het maar niet de dressing of de rommelkamer genoemd wordt.


Nog meer mooie interieurideeën op Emma's blog.

4. plantenhangers


Kijk toch eens wat voor moois je kan doen met plantenhangers. Hier als idee voor een bruiloft, maar leuk voor elk soort feest.

5. hartjes

Wat een cutiepies van pannelapjes. Ik maakte ooit iets soortgelijks en zie ze vele jaren later nog steeds in gebruik bij de schoonfamilie. En goeie pannenlappen zijn iets waard: ik kreeg er onlangs die geen warmte tegenhouden. Daar ben je nu eens geen fluit mee.


6. buitenkeuken

Onze tuin is een zakdoek groot dus een buitenkeuken staat niet op onze wenslijst. Maar voor de dochters lijkt het me wel leuk. Achter deze link nog meer ideeën met paletten.7.  lamp

De kinderkamer kan nog wel een leuke lamp gebruiken. Mooi en goedkoop vind ik die witte papieren lampionnen van Ikea. En die kunnen bovendien mooi gepimpt worden. Gezien op een leuke Italiaanse site.


4 opmerkingen:

 1. Die beertjes zijn schattig! En hoera voor een eigen atelier! Ik kijk ernaar uit om er zelf weer een te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. mijn dochters (waarvan er voorlopig nog eentje tussen mijn lief en mij slaapt) gaan op één kamer moeten slapen en ik hoop maar dat ze dat leuk vinden :-)

   Verwijderen
 2. Joepie, Mattias gaat zo'n buitenkeuken knutselen. Wij zijn hier volop aan het tuin-vullen en hebben nog plaats genoeg :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. waw, als die van ons er dan niet komt, dan komen mijn dochters wel eens bij die van jou koken denk ik. Terwijl wij ernaast zitten, wijn drinken en moddertaartjes eten. Ik zie het zitten.

   Verwijderen