Doorgaan naar hoofdcontent

dinsdag pinsdag - week 13

1. stijltang


Ooit had ik een pony. Geen klein paardje, maar een froefroe. Mijn geestesoog zag iets heel Zooey Deschanel- en Chuck-van-Pushing-Daisies-achtigs voor zich, maar ik had er niet op gerekend dat die froefroe niet vanzelf mooi zou zijn. Er kwam hier toen een stijltang in huis om toch nog enigzins presentabel voor de dag te komen. Inmiddels is de pony weer bijgegroeid en ben ik al lang blij als mijn haar ook eens geborsteld geraakt na het wassen. De stijltang ligt dus een beetje te verstoffen, maar nu zie ik dat ik hem bijvoorbeeld zou kunnen gebruiken voor flockfolie!

2. berebokeOns kind heeft een gezonde eetlust en eet flink groenten en allerlei andere gezonde dingen. Maar als ze kan kiezen, kiest ze uiteraard toch best vaak voor een boke met choco of speculaaspasta. Ik had al ontdekt dat een boterham met choco extra lekker is met schijfjes banaan. Als we dat dan nu nog eens in de vorm van een teddybeer zouden doen, is het vast helemaal feest. En de extra voedingswaarde krijg je er zo bij!

3. klembordjes

Ons interieur is bijna klaar. Ik had een pinbord "huis" gemaakt, en als ik dat bord bekijk, moet ik zeggen dat we tevreden kunnen zijn met het resultaat. Best wel wat ideeën hebben we toegepast, met behulp van enkele professionals. Een idee dat nog uitgevoerd mag worden, is de muur van klembordjes in het 'atelier'. Yes yes, ik heb een atelier of een naaikamer of een knutselkot, noem het wat je wil, zolang het maar niet de dressing of de rommelkamer genoemd wordt.


Nog meer mooie interieurideeën op Emma's blog.

4. plantenhangers


Kijk toch eens wat voor moois je kan doen met plantenhangers. Hier als idee voor een bruiloft, maar leuk voor elk soort feest.

5. hartjes

Wat een cutiepies van pannelapjes. Ik maakte ooit iets soortgelijks en zie ze vele jaren later nog steeds in gebruik bij de schoonfamilie. En goeie pannenlappen zijn iets waard: ik kreeg er onlangs die geen warmte tegenhouden. Daar ben je nu eens geen fluit mee.


6. buitenkeuken

Onze tuin is een zakdoek groot dus een buitenkeuken staat niet op onze wenslijst. Maar voor de dochters lijkt het me wel leuk. Achter deze link nog meer ideeën met paletten.7.  lamp

De kinderkamer kan nog wel een leuke lamp gebruiken. Mooi en goedkoop vind ik die witte papieren lampionnen van Ikea. En die kunnen bovendien mooi gepimpt worden. Gezien op een leuke Italiaanse site.


Reacties

 1. Die beertjes zijn schattig! En hoera voor een eigen atelier! Ik kijk ernaar uit om er zelf weer een te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. mijn dochters (waarvan er voorlopig nog eentje tussen mijn lief en mij slaapt) gaan op één kamer moeten slapen en ik hoop maar dat ze dat leuk vinden :-)

   Verwijderen
 2. Joepie, Mattias gaat zo'n buitenkeuken knutselen. Wij zijn hier volop aan het tuin-vullen en hebben nog plaats genoeg :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. waw, als die van ons er dan niet komt, dan komen mijn dochters wel eens bij die van jou koken denk ik. Terwijl wij ernaast zitten, wijn drinken en moddertaartjes eten. Ik zie het zitten.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?

Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.
Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".


Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

Wat eten de Fresita's: weekmenu week 1 - 2018

maandag: erwtensoep met worst en spek / slagroomtaart / Fabiolaschotel
Het nieuwe jaar wordt traditioneel ingezet aan tafel bij de mama. Met een stevige soep en oldskool dessertjes: een dikke vette slagroomtaart en een Fabiolaschotel. Dat laatste is rijstpap met fruit, een klassieker waarop de buurvrouw ons bij elke festiviteit trakteert.dinsdag: quiche met broccoli en prei / soep met brood 
We krijgen impulsieve gasten over de vloer die besluiten bij ons te lunchen. Ze brengen wat ingrediënten mee, en met wat wij nog in huis hebben kunnen we een quiche in elkaar boxen. Op de wijze van Alain Provist.

woensdag: kikkererwten met gebakken knolselder en boerenkool
Als detox voor de kerstdagen is een weekje Pascale Naessens geen slecht idee. Het boek Puur Pascale 2 bewijst dienst deze week. Een heerlijke schotel, een stuk halloumi erbij maakt het af.

donderdag: oosterse wokschotel met spruiten en scampi 
Alweer Pascale. Het is heerlijk. Bovendien eten onze meisjes bij oma, dus kunnen wij nog…