Doorgaan naar hoofdcontent

dinsdag pinsdag - week 14

Het wekelijkse resultaat van mijn eindeloze gesprokkel op Pinterest.

1. moeder en dochter

Prachtig hoe dit tweetal erbij loopt. En ook prachtig: de attitude van de dochter :-)2. feest

Binnenkort hier weer een verjaardagsfeest. Leuk idee voor een uitnodiging, gezien bij Fieve3. speelplank

En bij een verjaardagsfeest horen ook cadeautjes. Deze multifunctionele speelplank staat op Jackie's verlanglijstje. Eenvoudig maar geniaal.
4. have nothing

Een mooie leidraad voor het onttroepen van het huis. Er is hier nog heel wat werk aan de (kring-)winkel. Quote gehandletterd door Lisa Congdon.


5. krimpknopen

idee met krimp-plastic: zelf knopen maken!6.  havermoutkoekjes 

Havermoutkoekjes met verse kaas en banaan en noten. Yummies. Van Jeroen Meus7.  in de wolken

Binnenkort komen er hier mooie gordijnen. En een flink stuk stofoverschot waarmee ik kussens wil maken. Vierkant dacht ik, maar eigenlijk zijn wolken ook heel mooi.Reacties

  1. Die speelplank is inderdaad simpel maar geniaal. Krimpfolie is een beetje nostalgie voor mij. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb dat onlangs eens opnieuw gekocht maar wist niet meteen wat ermee te doen. Als je mooi kan tekenen zijn er wel wat mogelijkheden natuurlijk.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?

Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.
Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".


Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

O, kom er eens kijken

Sinterklaas is in het land en elk jaar proberen wij de hoeveelheid brol die hij binnenbrengt in te perken. Onder brol verstaan wij in dit geval: niet-duurzaam speelgoed. Ik houd niet van plastic. Daar zijn veel redenen voor, mijn liefde voor onze planeet is de belangrijkste. Bovendien vind ik houten speelgoed veel mooier en onze meisjes spelen er graag mee.

Soms kost het wel wat meer, maar wat een fijne ontdekking was het assortiment houten speelgoed van LIDL! (nu trouwens met grote kortingen).  Puzzels, auto's maar ook speelgoedeten, keukenaccessoires… Helemaal verliefd was ik op de meubeltjes voor een poppenhuis. Prachtig voor in ons IKEA-huisje dat maanden geleden al tweedehands op de kop werd getikt.
Jackie is er helemaal weg van, en de meubeltjes doen het geweldig in combinatie met de Sylvanian-konijntjes waar ze al een paar weken van droomde.Wel plastic maar geen brol vind ik trouwens Playmobil. Omdat dat toch best duurzaam is. Mijn dochters spelen met de Playmobil waar ik …