Doorgaan naar hoofdcontent

Het boek dat mijn leven veranderde

Valt uw kind moeilijk in slaap? Wanhoop niet langer, er is iets dat écht werkt.

Dat Jackie niet zo gemakkelijk gaat slapen is zowat het understatement van de eeuw. Ze is kampioen in het rekken van avondrituelen en de reeks uitkleden - wassen - pyjama aan - flesje melk - tanden poetsen kan echt veel langer dan een uur duren. En dan moeten we nog aan de verhaaltjes beginnen. Een gezellig moment waar ik veel belang aan hecht, maar vermoeiend omdat het lijkt alsof Jackie steevast vecht tegen de slaap. Er zijn altijd wel dingen die ze liever wil doen dan in bed liggen en het lijkt alsof haar molentje nooit stopt met draaien. Bovendien heeft ze er een hekel aan alleen in slaap te moeten vallen... je begrijpt: Jackie in bed leggen is een arbeidsintensief proces en wij zijn eigenlijk al blij als ze voor tien uur slaapt. Dat is heel laat als je nog maar drie jaar bent.

Maar. Onlangs hoorde ik over een voorleesboek waarbij alle kinderen in slaap zouden vallen. Whoehahahahahahaha. "Alle kinderen behalve die van mij", daar ging ik alvast van uit. Maar ik was wel nieuwsgierig. "Het konijn dat in slaap wil vallen" is blijkbaar wetenschappelijk ontworpen. Het verhaal, de zinsconstructies, herhalingen, voorleestechnieken... alles draagt bij tot het tot rust brengen van het kind. Ik geloofde nooit dat het zou werken, maar nieuwsgierig was ik wel.
Gekocht dus.

Mijn oordeel: het is een saai verhaal, de kromme zinsconstructies zijn huiveringwekkend en bovendien vind ik de tekeningen niet mooi.

Maar het werkt. Het werkt, het werkt, het werkt. Zo goed als elke keer valt ze na een paar bladzijden in slaap. En anders kort na het einde van het verhaal. Soms al na een paar zinnen. We kunnen het nog steeds niet geloven. Bovendien vraagt Jackie nu zelf rond acht om te mogen gaan slapen.


Dus, wie net als wij een kind heeft dat moeilijk afscheid kan nemen van de dag, koop dat boek. Niet volgende week maar vandaag nog. U mag het mijne niet lenen.

Reacties

 1. echt???? ik heb er al veel over gehoord, misschien moet ik het toch maar kopen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't Is echt straf! Ik wou dat ik het vorig jaar al gekocht had :-)

   Verwijderen
 2. Moh! Ik vind je hoogst betrouwbaar, maar toch ga ik bij zoveel mirakel twijfelen ;-). Nu valt het bij ons best nog mee met dat in slaap krijgen, al begint ie het wel stelselmatig te verlengen. Misschien ga ik het toch ook eens in huis halen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nieuwe wending vanavond: "ik wil dat verhaal van het konijn niet horen want dan val ik in slaap!"

   Verwijderen
  2. En? hoe liep het af? (misschien is ze ondertussen voldoende geconditioneerd om bij een ander boek ook in slaap te vallen ;-)

   Verwijderen
  3. Je gelooft het niet: Johan is tegen haar zin beginnen voorlezen en ze viel na één bladzijde in slaap :-D

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. straf hè. Jij geen moeilijke slaper in huis? Hier na een paar weken nog steeds een succes. Dus dat van dat veranderde leven is echt gene zever.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fresita leest: "Ondine" van Jennifer Vrielinck

Het was alweer een paar weken geleden dat ik nog eens een roman had gelezen, maar voor  ons weekje op de camping aan het begin van de vakantie haalde ik "Ondine" van Jennifer Vrielinck in huis. De auteur en ik ontmoetten elkaar een tijdje geleden op Instagram, haar vrolijke feed doet me vaak glimlachen. En we werken blijkbaar (nog even) voor hetzelfde bedrijf. (Intussen ben ik er ook achter dat de vrolijkste auto op de parking - met bolletjesgordijntjes en leuke stickers - ook van haar is). Desalniettemin hebben we elkaar nog nooit in het echt ontmoet, toch niet bewust. Maar daar komt binnenkort verandering in, want wij gaan afspreken bij de koffiemachine op het werk. Als ik er dan aan denk neem ik mijn (inmiddels nogal beduimelde) exemplaar van haar prachtige debuutroman mee om dat te laten signeren :-)Ondine is de naam van een meisje dat opgroeit bij haar tante in een visserscafé aan de Belgische kust, een paar decennia geleden. Ze is verknocht aan de zee, en het verhaal …

Fresita Bakt: Indian Summer Cake

Om te spreken van een echte Indian Summer is het weer me iets te wisselvallig, maar voor de Indian Summer Cake uit het mooie boek "The Plant Pharmacy" van Lisette Kreischer is dit het ideale moment.
Dit boek is niet alleen een kookboek maar ook een naslagwerk met "kruidenportretten," waar heel wat bij te leren is over allerlei kruiden en hun geneeskrachtige werking. Het is laagdrempelig, want veel van de beschreven planten staan gewoon in je eigen tuin of groeien in het wild. Iedereen kan ergens wel madeliefjes of paardenbloemen vinden, om maar iets te zeggen. Bij elk beschreven kruid staat een recept voor een een geneeskrachtig drankje of een lotion en verder in het boek vind je enkele recepten per seizoen. Gebak, maar ook slaatjes, warme dranken en warme gerechten. Alle recepten zijn veganistisch.

Gisteren bakte ik de Indian Summer Cake. Met bramen en tijm. Een heerlijke combinatie, en volgens de auteur vullen die twee elkaar ook goed aan qua geneeskracht. Wat d…

uit met de mini's: Restaurant De Markt in Oostende

Dat een restaurant kindvriendelijk is, is mooi meegenomen, maar het belangrijkste is toch wel dat het eten er lekker is. En dat is allemaal het geval bij De Markt op het Wapenplein in Oostende, waar we toevallig terecht kwamen op een zaterdagmiddag in juli. Ons weekend aan zee verliep anders dan gepland doordat Jackie van een klimrek donderde en hierbij een complexe elleboogbreuk opliep. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis AZ Damiaan (ook een aanrader trouwens, maar ik hoop toch van harte dat het niet nodig is), werd geopereerd en moest twee nachten blijven. Het werd weer maar eens bewezen: onze oudste dochter is een kranige meid.


Vrijdag na de operatie kon ze de hele dag geen eten in haar maag houden en ook voor het ontbijt op zaterdagochtend was haar eetlust nog miniem (wat ik anderzijds volledig begrijp, wat is dat toch met dat ziekenhuisontbijt?) maar toen we zaterdagmiddag dus door Oostende city kuierden (even langs de Zara voor kleren die gemakkelijk aan te trekken zijn over zo&…