vrijdag 24 februari 2017

Duplo to the rescue: De Werf

Hoewel ik de instroom van nieuw speelgoed hier tot een minimum probeer te beperken, was ik afgelopen woensdag maar wat blij dat er nog een onaangebroken doos Duplo in de kast verstopt was. Door omstandigheden te laat in huis gekomen voor de december-cadeautjesovervloed, dus aan de kant gezet "for a rainy day". En dat was het afgelopen woensdag, vrij letterlijk.Geen weer om buiten te spelen, Lucille ziek, Jackie balorig... die doos heeft onze dag gered. 

Ik vreesde een beetje dat ik wat overmoedig was geweest met mijn zin voor genderneutraliteit. Ik had voor mijn meiden bewust niet gekozen voor een roze of paarse doos, maar voor de "grote bouwplaats", omdat ik wil dat mijn dochters het vanzelfsprekend vinden dat ze bijvoorbeeld ook werfleider of bouwvakker zouden kunnen worden. Maar ik was niet helemaal zeker of Jackie daar wel boodschap aan zou hebben. 


Maar: het gevreesde "Dat is voor jongens" heb ik niet gehoord. Fiere moeder hier. (en ja, ze was echt wel blij. Bovenstaande foto kan u doen twijfelen, maar Jackie heeft wel eens last van de krampachtige Chandler-smile als er foto's gemaakt worden). 


Even later werd onze livingvloer een miniatuurwerf en was er geen tijd meer voor poseren.


Ook het zieke kind kwam eens op de werf kijken.Werken in uitvoering
Tadaa!


Schuilhuisje, net op tijd klaar voor de schaft.

Een groot succes, die bouwplaats. Als er dan toch wat nieuws in huis komt, is het fijn dat je weet dat het degelijk een duurzaam is, en bovendien compatibel met de Duplo die we al hadden.

Dankjewel Lego / Duplo en Oona!

2 opmerkingen:

  1. Ik vrees dat het niet zo zeer hun genderbeeld, als wel hun genetisch materiaal gaat zijn wat een carriere als bouwvakker in de weg gaat staan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kan kloppen Rik :-) maar ik kan maar proberen hun erfelijke belasting wat te verlichten door andere factoren op te heffen. (Stel je voor dat het een archivaris en een IT-er worden, het mag best een beetje meer rock'n'roll :-) )

      Verwijderen