maandag 20 februari 2017

Elisa bakt op Zoete Zondag!

Ik zou gerust een paar kilo's kwijt willen en ik had me eigenlijk voorgenomen om een tijdje "suikerarm" proberen te leven. Op zaterdag is me dat vrij goed gelukt, op zondag ben ik volledig door de mand gevallen. En met veel plezier.


Het was namelijk "Zoete Zondag" van "Elisa Bakt". De vrouw achter Elisa Bakt is niet Elisa maar Sofie - die wel het baktalent van haar oma Elisa geërfd heeft (dat en een paar degelijke bakcursussen). 

Wie La Dorlotterie nog kent, heeft misschien ooit al wel iets van het heerlijks van Sofie geproefd. En een kleine twee jaar geleden lieten we haar de hele taartentafel voor de babyborrel van onze Lucille bij elkaar bakken. Om duimen en vingers bij af te likken.


Door verbouwingsperikelen stonden de bakactiviteiten van Sofie even op een lager pitje, dus toen ik zag dat ze er weer aan ging beginnen en dat met een geweldige proeverij, wist ik meteen dat ik daar best wel graag bij wilde zijn.


Wij aten citroentaart, pompelmoestaartjes, een brownie met gezouten karamel, een soesje met amandelmelk, een bananencakeje en een stuk worteltaart. Allemaal even heerlijk. We dronken koffie uit vintage kopjes en veegden onze mond af met vrolijke stoffen servetten. 

Dat allemaal op de Baarbeekhoeve (ziet er ook geweldig uit!), waar Elisa/Sofie trouwens haar ingrediënten koopt.  

Ik denk niet dat wij nog babyborrels gaan geven, maar ik probeer toch nog gelegenheden te bedenken waarbij brownies met gezouten karamel van pas zouden komen. 

Er komen nog Zoete Zondagen, ik zou dat maar in de gaten houden als ik u was. Ook als Muizen   niet echt in de buurt ligt (dat is voor ons ook niet het geval, maar ik vond het toch het ritje waard).  

2 opmerkingen:

  1. Verjaardagsfeestjes? Groeifeestjes? Er bestaan genoeg redenen voor taart! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. absoluut. Ook "zondagnamiddag" vind ik een goeie reden.

      Verwijderen